Новини

Програма DOBRE оголосила громади-переможці Чернігівщини

Програма DOBRE підписала меморандум про співпрацю з Чернігівською ОДА та оголосила громади-переможці

29 січня 2021 року Програма USAID DOBRE підписала меморандум про співпрацю із Чернігівською обласною державною адміністрацією та оголосила 10 громад із Чернігівської області, які були відібрані для участі в Програмі USAID DOBRE.

У заході взяли участь керівник Програми DOBRE Браян Кемпл, заступниця керівника Програми DOBRE Юлія Єсмуханова, голови громад-партнерів: Тупичівської, Корюківської, Коропської, Новгород-Сіверської, Сосницької, Любецької, Ніжинської, Сновської, Лосинівської та Менської. 

«Програма DOBRE вже завершує роботу в 7 областях України, тому ми маємо великий досвід у наданні допомоги громадам. Ми допомагаємо громадам визначити пріоритетні проблеми і спільно працюємо, щоб їх вирішити. Впевнений, що ми використовуватимемо такий підхід і для громад Чернігівської області», − зазначив керівник Програми DOBRE Браян Кемпл.

Програма USAID DOBRE працює в Україні з 2016 року. Основна ціль Програми – підтримка місцевого самоврядування.

«Побачивши успіхи громад в інших областях, із якими співпрацює Програма DOBRE, Агентство США з міжнародного розвитку, вирішило додати ще три області – Чернігівську, Чернівецьку та Запорізьку. Із Чернігівщини були відібрані 10 громад. Ми розпочали з ними співпрацю в грудні минулого року. Наразі нашим партнерами є 100 громад», − розповіла заступниця керівника Програми DOBRE  Юлія Єсмуханова.

Робота з громадами розпочнеться з розробки та вдосконалення Стратегічних планів розвитку. Далі експерти Програми DOBRE працюватимуть із громадами над покращенням пріоритетних послуг, місцевого економічного розвитку, залучаючи мешканців до цих процесів. Також Програма надаватиме підтримку в реалізації проєктів, які оберуть мешканці громади. Серед можливих – покращення водопостачання, розвиток туризму, створення кооперативів, коворкінгів, ярмаркових площ, молодіжних центрів, спортивних та дитячих майданчиків. Загалом для 10 громад Чернігівщини передбачено співфінансування в розмірі 900 тисяч доларів.

«Ми розуміємо, що перед органами місцевого самоврядування сьогодні постають нові виклики. А саме – правильне управління наявним ресурсами, потенціалом, тому ми сподіваємося, що Програма DOBRE допоможе нам стати прозорими, зрозумілими для громадян. Ми вже почали рухатися в цьому напрямку», − говорить голова Коропської селищної громади Володимир Куніцин.

«Коли ми дізналися про відбір до Програми DOBRE, то без вагань вирішили спробувати. Ми розуміли, що треба буде об’єднати таку велику кількість сіл в одну громаду, тому знання та можливості, які може дати Програма, будуть нам дуже корисними. І ми не помилилися», − зазначила Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко.

***

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр; SocialBoost; Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща; Національний Демократичний Інститут (NDI). Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Із червня 2020 Програма розпочала свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій, та Чернігівській.

Джерело: регіональна координаторка з комунікацій Програми DOBRE Анна НІКУЛІНА 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Влада, Громади, Коропська, Корюківська, Лосинівська, Любецька, Менська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Сновська, Сосницька, Тупичівська,

У Тупичеві готуються запустити швейне виробництво

Тупичівська громада перебувала в окупації і постраждала від загарбників. Попри наближеність до кордону у селі не бояться розвиватися. Ще до війни закупили обладнання для створення швейного виробництва, яке покликане вирішити відразу кілька проблем – з безробіттям та наданням побутових послуг….

Тупичівська громада після деокупації: мріють про власну пекарню та повернути «Нову Пошту»

Тупичівська громада зіткнулася з російською навалою. Бо ж звідси до пропускного пункту Сеньківка близько 40 км. Вже під вечір 24 лютого через громаду почали просуватись перші колони ворожої техніки. Декілька сіл громади росіяни зайняли в перший же день. Окупанти виганяли…

Стартувало голосування у конкурс «Наша громада»: встигніть до 31 травня

Як ми вже повідомляли, 29 березня телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запустили конкурс місцевих проєктів «Наша громада». Головна його мета – підтримати активні та дієві…

Програма DOBRE оголосила громади-переможці Чернігівщини

Програма DOBRE підписала меморандум про співпрацю з Чернігівською ОДА та оголосила громади-переможці 29 січня 2021 року Програма USAID DOBRE підписала меморандум про співпрацю із Чернігівською обласною державною адміністрацією та оголосила 10 громад із Чернігівської області, які були відібрані для участі…

У десяти громадах Чернігівщини буде DOBRE

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE – список переможців відбору оголосили в Українському кризовому медіа-центрі 22 грудня. Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: