Новини

Стартувало голосування у конкурс «Наша громада»: встигніть до 31 травня

Як ми вже повідомляли, 29 березня телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запустили конкурс місцевих проєктів «Наша громада».

Головна його мета – підтримати активні та дієві громади, розповісти на національному рівні про місцеві досягнення і зміни у селах та малих містах, показати успішні ініціативи та фінансово підтримати обрану громаду у реалізації проєкту.

Громада-переможниця отримає не лише соціальний капітал та медійність, але і грошовий приз у розмірі 500 тис.грн на реалізацію проєкту.

Із Чернігівської області бере участь 13 проєктів . Днями стартувало голосування за проєкти громад, які увійдуть до фіналу конкурсу Наша громада.

Інтернет-голосування проходить із 10 по 31 травня.

ЯК ПРОГОЛОСУВАТИ?

Як проголосувати за громаду:

  1. Виберіть проєкт громади, який Ви вважаєте вартим реалізації.
  2. Зареєструйтеся на сайті через електронну пошту або свій акаунт у Facebook.
  3. Перейдіть на сторінку вибраного проєкту і натисніть кнопку «Проголосувати».
  4. Пам’ятайте, Ви можете проголосувати за п’ять різних проєктів.
  5. Інтернет-голосування проходить з 10 травня 00:01 по 31 травня 23:59.

У фінал пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-фіналістів, обере експертне журі.

Ось список громад від Чернігівщини, за які можна проголосувати.

ВАРВИНСЬКА ГРОМАДА

Підвищення рівня безпеки на пішохідних переходах

Встановлення автономних систем освітлення з сонячними панелями (13 шт.) на ризикових пішохідних переходах смт Варва забезпечить безпеку усіх учасників дорожнього руху в темну пору доби.

Проголосувати: https://bit.ly/3eGt2T7

* * *

КІПТІВСЬКА ГРОМАДА

Хореографічний клас на базі сільського закладу культури

Хореографічний гурток на базі СБК розпочав свою діяльність в 2020 р., де займаються діти з різних населених пунктів ТГ. Заняття навчають хореографії, комунікації, самореалізації, здоровому дозвіллю. В приміщенні проведені ремонтні роботи, наразі клас потребує мат-тех-ого наповнення.

Проголосувати: https://bit.ly/3o4ugdP

* * *

КОРОПСЬКА ГРОМАДА

Сільська живинка

Придбання спеціально обладнаного автомобіля для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Гостро стоїть питання наближення якісних соціальних послуг до жителів віддаленої сільської місцевості, зменшення розриву в якості життя сільського та міського населення.

Проголосувати: https://bit.ly/3f4vxxk

* * *

КОРЮКІВСЬКА ГРОМАДА

Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насилля

У 2020 році 88 адміністративних протоколи направлено до суду за статтею 173-2 КУпАП. А лише за перші чотири місяці 2021 року маємо 56 протоколів за цією статтею. Створення притулку дасть змогу постраждалим почати нове здорове життя без насилля.

Проголосувати: https://bit.ly/33ytMmU

* * *

ЛАДАНСЬКА ГРОМАДА

Туристичний маршрут «Стежками приудайського краю»

Створення нового та покращення існуючого туристичного маршруту, збільшення можливостей для відпочинку населення Ладанської ТГ і залучення широкого кола туристів.

Проголосувати: https://bit.ly/3xW7BF7

* * *

ЛЮБЕЦЬКА ГРОМАДА

Облаштування критих майданчиків під контейнери для ТПВ «Добробут»

Своєчасне збирання побутових відходів, створення безпечних умов для їх зберігання, вивезення з житлових масивів. Облаштування майданчиків під контейнери для ТПВ дозволить усунути проблему з розлітанням сміття та неестетичним виглядом майданчиків що є в наявності.

Проголосувати: https://bit.ly/3tBFaZF

* * *

МЕНСЬКА ГРОМАДА

Радіохвиля «LUMENA FM»

Для того, щоб сформувати потужну комунікативну громаду необхідно самоідентифікувати та самоорганізувати цю громаду. Яким чином цього досягти? Відповідь на це питання дуже проста. А саме – створити місцеве радіомовлення. Ця необхідність викликана потребою налагодження процесу комунікації та взаємодії органу місцевого самоврядування з мешканцями громади.

Проголосувати: https://bit.ly/3bfesji

* * *

НІЖИНСЬКА ГРОМАДА

Створення туристичного маршруту «Ніжин – забута історія»

Проєкт передбачає створення нового туристичного маршруту, який охоплюватиме втрачені пам’ятки архітектури міста. Основна мета проєкту – привернути уваги спільноти до проблеми втрачених пам’яток на регіональних рівнях та всеукраїнських теренах.

Проголосувати: https://bit.ly/3eBlocr

* * *

НОВГОРОД-СІВЕРСЬКА ГРОМАДА

Облаштування парково-історичної зони на території городища «Замок»

Городище «Замок» є одним з «Туристичних магнітів» міста. З часом об’єкт втратив свою туристичну привабливість і на сьогодні перебуває у непрезентабельному стані. Проєкт спрямований на відновлення туристичної локації та покликаний привернути увагу до туристичної привабливості міста, а в подальшому стати місцем проведення туристичних атракцій.

Проголосувати: https://bit.ly/3vRzbkM

* * *

НОСІВСЬКА ГРОМАДА

КІНО-LAND — кінотеатр під відкритим небом

Проєкт передбачає закупівлю обладнання та облаштування території для кінотеатру під відкритим небом у міському парку. Кінотеатр дозволить проводити кінопокази різного спрямування.

Проголосувати: https://bit.ly/3f6c8ME

* * *

ПРИЛУЦЬКА ГРОМАДА

Сімейне спортивне дозвілля

Проєкт передбачає забезпечити доступність й урізноманітнити напрями змістовного активного сімейного дозвілля, підвищити рівень рухової активності мешканців м. Прилуки Чернігівської області шляхом створення двох ресурсних пунктів спортивного обладнання та інвентарю (для пішохідного туризму та велопоходів, прогулянок на лижах, спортивних ігор) для надання послуги безоплатного тимчасового користування (прокату).

Проголосувати: https://bit.ly/3tAolyb

* * *

СОСНИЦЬКА ГРОМАДА

Розвиток сільскогосподарської кооперації – шлях до успіху Сосницької громади

Відсутність справедливої ціни на молоко стримує розвиток приватних домогосподарств на селі, рівень їх достатку. В Сосницькій громаді складається загрозлива ситуація із знищенням молочного скотарства. При наявності значних площ кормових угідь ціна на молоко є суттєво заниженою. Це є наслідком відсутності дієвої централізованої системи збору та реалізації якісного молока. Тільки через об’єднання здавачів молока, закупівлю для них необхідної техніки,обладнання можна досягти розвитку життя на селі.

Проголосувати: https://bit.ly/3hj7Lk2

* * *

ТУПИЧІВСЬКА ГРОМАДА

Створення сільськогосподарського кооперативу «Файні тупичівські меди»

Стимулювати розвиток підприємництва на теренах громади, використовуючи існуючий потенціал, ресурси та можливості, запроваджуючи нові форми бізнесу та технології. Екологічна місцевість та чисте повітря, наявність природних чистих луків, та лікарських трав мотивують мешканців на заняття бджільництвом.

Проголосувати: https://bit.ly/3y1Fl3I

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Варвинська, Влада, Громади, Кіптівська, Коропська, Корюківська, Ладанська, Любецька, Менська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Носівська, Прилуцька, Сосницька, Тупичівська,

У Тупичеві готуються запустити швейне виробництво

Тупичівська громада перебувала в окупації і постраждала від загарбників. Попри наближеність до кордону у селі не бояться розвиватися. Ще до війни закупили обладнання для створення швейного виробництва, яке покликане вирішити відразу кілька проблем – з безробіттям та наданням побутових послуг….

Тупичівська громада після деокупації: мріють про власну пекарню та повернути «Нову Пошту»

Тупичівська громада зіткнулася з російською навалою. Бо ж звідси до пропускного пункту Сеньківка близько 40 км. Вже під вечір 24 лютого через громаду почали просуватись перші колони ворожої техніки. Декілька сіл громади росіяни зайняли в перший же день. Окупанти виганяли…

Стартувало голосування у конкурс «Наша громада»: встигніть до 31 травня

Як ми вже повідомляли, 29 березня телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запустили конкурс місцевих проєктів «Наша громада». Головна його мета – підтримати активні та дієві…

Програма DOBRE оголосила громади-переможці Чернігівщини

Програма DOBRE підписала меморандум про співпрацю з Чернігівською ОДА та оголосила громади-переможці 29 січня 2021 року Програма USAID DOBRE підписала меморандум про співпрацю із Чернігівською обласною державною адміністрацією та оголосила 10 громад із Чернігівської області, які були відібрані для участі…

У десяти громадах Чернігівщини буде DOBRE

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE – список переможців відбору оголосили в Українському кризовому медіа-центрі 22 грудня. Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: