Новини

У Тупичеві готуються запустити швейне виробництво

Тупичівська громада перебувала в окупації і постраждала від загарбників. Попри наближеність до кордону у селі не бояться розвиватися.

Ще до війни закупили обладнання для створення швейного виробництва, яке покликане вирішити відразу кілька проблем – з безробіттям та наданням побутових послуг. Від цієї ідеї не відмовилися і прагнуть її втілити в життя.

“Цей проект виник на потребах населення. Багато жінок які є швеями, але не мають де працювати. Їздити – не варіант, бо мають дітей. Коли стали учасникам проекту “Добре” – багато людей підтвердили необхідність створення швейної майстерні. В рамках проекту закуплене обладнання для відкриття майстерні”, – розповідає Лариса Шовкова, голова Тупичівської громади.

Купити обладнання замало, аби запустити виробництво. Потрібно вирішити ряд організаційних, правових та технологічних питань. Тому на допомогу громаді прийшли військова адміністрація та представники швейного бізнесу. Кажуть, в складних воєнних умовах відновлення економіки дуже важливе.

“Тут завжди були проблеми з робочими місцями, і тому керівництво громади вирішує питання. Змогли купити швейне обладнання і зараз організовують жителів”, – каже Андрій Кужель, начальник районної військової адміністрації.

“Головне навчити як працювати. Налагодження обладнання, розповісти людям і надати їм можливість по сировині і замовлення”, – впевнена Наталія Романовська, директорка швейного підприємства.

Агенція регіонального розвитку прагне до того, аби в громадах створювалися міні-технопарки, які б стимулювали розвиток економіки.

“Це рішення є – створення технопарків. Кожна громада визначить напрямки і ми, як агенція і ОВА допоможемо знайти гранти, інвесторів і будемо реалізовувати програми, щоб економічне  відродження йшло швидше”, – каже Дмитро Рахматулін, директор Агенції регіонального розвитку.

Під майбутнє швейне виробництво в Тупичеві вже знайшли і приміщення, і працівників. Тож, сподіваються незабаром його запустити.

У планах ще кілька важливих для громади проектів. Також Тупичеву передали сонячну станцію, яку використовуватимуть у разі аварійних ситуацій.

Читати такожПодаткові, земельні та митні пільги: на Чернігівщині можуть запровадити спеціальну економічну зону з 1 січня 2023 року

Останні новини за категоріям(и): Громади, Тупичівська,

У Тупичеві готуються запустити швейне виробництво

Тупичівська громада перебувала в окупації і постраждала від загарбників. Попри наближеність до кордону у селі не бояться розвиватися. Ще до війни закупили обладнання для створення швейного виробництва, яке покликане вирішити відразу кілька проблем – з безробіттям та наданням побутових послуг….

Тупичівська громада після деокупації: мріють про власну пекарню та повернути «Нову Пошту»

Тупичівська громада зіткнулася з російською навалою. Бо ж звідси до пропускного пункту Сеньківка близько 40 км. Вже під вечір 24 лютого через громаду почали просуватись перші колони ворожої техніки. Декілька сіл громади росіяни зайняли в перший же день. Окупанти виганяли…

Стартувало голосування у конкурс «Наша громада»: встигніть до 31 травня

Як ми вже повідомляли, 29 березня телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запустили конкурс місцевих проєктів «Наша громада». Головна його мета – підтримати активні та дієві…

Програма DOBRE оголосила громади-переможці Чернігівщини

Програма DOBRE підписала меморандум про співпрацю з Чернігівською ОДА та оголосила громади-переможці 29 січня 2021 року Програма USAID DOBRE підписала меморандум про співпрацю із Чернігівською обласною державною адміністрацією та оголосила 10 громад із Чернігівської області, які були відібрані для участі…

У десяти громадах Чернігівщини буде DOBRE

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE – список переможців відбору оголосили в Українському кризовому медіа-центрі 22 грудня. Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: