Новини

До березня 2022 року у Куликівській громаді відкриють бібліотечний коворкінг

У березні 2022 року в Куликівській громаді планують відкрити бібліотечний коворкінг в якому будуть працювати із молоддю та підприємцями початківцями. Про це сьогодні розповіла Юлія Постернак, Куликівський селищний голова на пресконференції.

«Вже в березні ми плануємо завершити всі підготовчі роботи й розпочати навчання та комунікацію з активними підприємцями та молоддю. Наше завдання «виростити» активних підприємців, які створять робочі місця та платитимуть податки в громаді. Для цього потрібні знання, сучасний простір та бажання. І все це ми маємо», – наголосила Юлія Постернакжурналістам та підприємцям, які доєднались до пресконференції.

Громада отримала підтримку «U-LEAD з Європою» на створення бібліотечного коворкінг центру, і за співфінансування з бюджету громади та місцевих підприємців на реалізацію проєкту витратять понад 323 тисячі гривень. На разі вже завершують ремонтприміщення читальної зали публічної бібліотеки у Куликівці, замінили вікна та двері.

Далі закуплять техніку та меблі. Також, у бюджеті проєкту закладені кошти для оплати послуг експертів, які працюватимуть з активними мешканцями громади та навчатимуть підприємницькій діяльності вже з грудня цього року.

«Цей проєкт має декілька цілей, і ключова – навчити громаду комунікувати із бізнесом та створювати відповідні умови для його розвитку. Таким чином ми допомагаємо громадам створити нову якість життя і для цього навчаємо писати та реалізовувати проєкти, шукати додаткові ресурси, спілкуватись із мешканцями та бізнесом», – наголосила Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD Європою» в Чернігівській області.

Сьогодні в громаді вже є низка ідей для підтримки підприємництва. Активні мешканці, зокрема учасники АТО-ООС, шукають можливості та знання для відкриття власної справи у сфері сільського господарства, інтернет послуг. Також, у коворкінгу планують працювати зі старшокласниками для поліпшення профорієнтації учнів.

Проєкт громади обрали для фінансування у рамках конкурсу «Громада, дружня до бізнесу». Проєктні заявки на конкурс мали можливість подавати лише ті громади, очільники яких успішно пройшли унікальну навчальну програму «Кроки для керівників».

Реалізовуватиме проєкт громадська організація «Куликівська районна громадська організація «Агенція регіонального розвитку» протягом шести місяців. Старт проєкту відбувся 20 вересня 2021 року і буде завершений найпізніше 20 березня 2022 року.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Останні новини за категоріям(и): Куликівська,

Уряд визнав 4 громади Чернігівщини зоною бойових дій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікувало перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації. Станом на 29 червня (останнє оновлення) у Чернігівській області також внесли до цього переліку кілька населених…

До березня 2022 року у Куликівській громаді відкриють бібліотечний коворкінг

У березні 2022 року в Куликівській громаді планують відкрити бібліотечний коворкінг в якому будуть працювати із молоддю та підприємцями початківцями. Про це сьогодні розповіла Юлія Постернак, Куликівський селищний голова на пресконференції. «Вже в березні ми плануємо завершити всі підготовчі роботи…

Сесія Куликівської ОТГ: кошти на оплату праці, школи та новий депутат

23 липня  відбулася одинадцята сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено тридцять вісім питань. Обговорення проєктів рішень відбувалося на спільному…

Куликівська ОТГ створить коворкніг на грантові кошти

Куликівська селищна рада отримає від Програми «U-LEAD з Європою» підтримку у реалізації проєкту з формування сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодженні діалогу з бізнесом та його підтримці. На отримані кошти в громаді планують створити коворкінг для навчання та роботи підприємців. Бюджет…

Депутати розбирались із ситуацією щодо закриття школи у Куликівській громаді

Як ми вже повідомляли, Чернігівська районна рада за ініціативою депутатки від «Слуги Народу» Світлани Личак створила робочу групу для детального вивчення ситуації щодо закриття школи у селі Дроздівка Куликівської селищної ради. Минулого тижня члени робочої групи виїхали у громаду щоб…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: