Новини

Освіта у Лосинівській ОТГ

Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради оприлюднив оперативні дні про стан забезпечення освіти у громаді.

Дитсадки

У Лосинівській громаді працюють два заклади дошкільної освіти (ЗДО): Лосинівський ЗДО «Сонечко» – 5 груп, 68 дітей дошкільного віку; Галицький ЗДО «Барвінок» – 1 група, 20 дітей.

У 4-х закладах загальної середньої освіти є дошкільні підрозділи, в яких виховується 50 дошкільнят, зокрема Шатурський НВК – 12 дітей, Сальненський НВК – 10 дітей, Світанківський заклад загальної середньої освіти – 12, Перемозький заклад загальної середньої освіти – 10 дітей, Данинська початкова школа – 6.

Відсоток охоплення дітей дошкільною освітою віком від 3 до 6 років становить 77%, у сільській місцевості – 59%. Завантаженість закладів дошкільної освіти становить 59 дітей на 100 місць, черг до закладів дошкільної освіти в громаді немає.

Середні школи

Кількість закладів загальної середньої освіти 8 з контингентом 654 здобувачів освіти, з них закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – 5, закладів загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – 1, закладів загальної середньої освіти І ступеня – 2. Кількість малокомплектних шкіл – 5, що становить 62,5%, з них закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів (100 і менше учнів) – 4, ЗЗСО І-ІІ ступенів (40 і менше учнів) – немає, ЗЗСО І ступеня (до 10 учнів) – 1.

Середня наповнюваність класів становить: 1-4 класах – 11,1 учнів; 5-9 класах – 12,2 учнів; 10-11 класах – 10,2 учнів. Фактична наповнюваність класів по територіальній громаді – 11,7 учнів, а розрахункова наповнюваність класів повинна бути 13 учнів.

Школи:

  • Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (опорна). У закладі функціонує 16 класів в яких навчається 326 учнів
  • Сальненський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів. У закладі функціонує 8 класів, в яких навчається 59 учнів
  • Шатурський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ступенів. У закладі функціонує 5 класів, в яких навчається 42 учнів
  • Лосинівська ЗОШ І ступенів. У закладі функціонує 4 класи, в яких навчається 36 учнів
  • Перемозький заклад загальної середньої освіти. У закладі функціонує 9 класів, в яких навчається 67 учнів
  • Галицький заклад загальної середньої освіти. У закладі функціонує 8 класів, в яких навчається 72 учні
  • Світанківський заклад загальної середньої освіти. У закладі функціонує 6 класів, в яких навчається 48 учнів

Данинська початкова школа. У закладі функціонує 0 класів, в яких навчається 2 учні:

Кількість закладів загальної середньої освіти. в яких організовано інклюзивне навчання – 1, в них класів з інклюзивним навчанням -1, учнів з особливими освітніми потребами – 1, асистент вчителя – 1.

Всього освітній процес у громаді забезпечують 130 педагогічних працівників та 15 вихователів .

Вищу кваліфікаційну категорію мають 66 вчителів, першу 20, другу 14, спеціаліст 30. Кількість обслуговуючого персоналу 106.

Організація харчування

Кількість учнів загальної середньої освіти, забезпечених гарячим харчуванням – 573 особи (88% );

Кількість учнів закладів загальної середньої освіти, забезпечені різними видами харчування – 81 особа (12%).

Організація підвозу учнів до місць навчання

Кількість учнів, які проживають за межею пішохідної доступності та забезпечені підвозом до місць навчання та додому 187, що становить 100%.

Кількість населених пунктів із яких здійснюється підвіз – 15, кількість транспортних одиниць задіяних для підвозу учнів – 5, з них шкільних автобусів – 5.

Позашкільна освіта

У комунальному позашкільному закладі «Центр дитячої та юнацької творчості» займаються гуртковою роботою 315 учнів (48% від загальної кількості дітей шкільного віку), кількість гуртків – 21. Кількість дітей, які розвивають свої вміння у гуртках і секціях ЦДЮТ та школах громади разом становить 585 осіб (89%).

У мішкільному навчально-виробничому комбінаті навчається 67 здобувачів освіти 10-11-х класів з Лосинівської та Талалаївської територіальних громад, це старшокласники з Лосинівки, Галиці, Світанку, Перемоги, Талалаївки та Безуглівки,

Проблемні питання, які потребують першочергового вирішення:

  • створення освітнього округу в Лосинівській територіальній громаді з якісними та доступними освітніми послугами;
  • вжиття заходів щодо оптимізації існуючої мережі закладів та приведення її у відповідність до фінансового ресурсу громади;
  • приведення фактичної наповнюваності класів до розрахункової;
  • здійснення аналізу ефективного використання бюджетних коштів та перегляд напрямків їх використання з метою спрямування їх на першочергові заходи.

 Джерело: сайт Лосинівської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Лосинівська,

Перекрасили: в Лосиновской громаде готовятся к 1 сентября

В Шатуре Лосиновской территориальной общины Нежинского района здание девятилетки перекрасили местные жители. На стенах – яркая палитра цветов. Больше всего зеленого, красного и фиолетового. Также есть желтый и розовый. Автор идеи – 44-летняя Татьяна Рубан. – Официально наше заведение называется…

У Лосинівській ОТГ стартував ремонт дитсадка

Лосинівська територіальна громада розпочала ремонт в дошкільному навчальному закладі «Сонечко», який знаходиться в смт Лосинівка. Довгий час питання щодо проведення ремонту лишалося невирішеним, розповідають в громаді. І ось, у липні, ремонтні роботи стартували. «За кошти місцевого бюджету в розмірі понад…

Вирішується доля Ніжинської районної лікарні

У середу, 21 липня, у Ніжині радилися щодо перспектив існування Ніжинської центральної районної лікарні. У нараді взяли участь керівники Ніжинської, Вертіївської, Лосинівської, Крутівської, Талалаївської територіальних громад. Кожен з присутніх мав можливість висловити свою пропозицію – це і об’єднання районної та…

Прокуратура розслідує самовільне розорювання земель у Лосинівській ОТГ

Розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного розорювання земель на території Лосинівської ОТГ Чернігівська обласна прокуратура невідкладно відреагувала на інформацію від громадської організації  «Правозахист +»  про розорювання прибережних захисних смуг на території Лосинівської ОТГ у Ніжинському районі. Зокрема представник організації звернувся до обласної…

Освіта у Лосинівській ОТГ

Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради оприлюднив оперативні дні про стан забезпечення освіти у громаді. Дитсадки У Лосинівській громаді працюють два заклади дошкільної освіти (ЗДО): Лосинівський ЗДО «Сонечко» – 5 груп, 68 дітей дошкільного віку; Галицький ЗДО…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: