Новини

Open space в Тупичівській ОТГ – why not?

Тупичівська об’єднана територіальна громада шукає свій ключ до успіху і експерти Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» допомагають їй в цьому пошуку. Представники місцевого самоврядування беруть участь у навчальних заходах та візитах Центру, звертаються за консультаціями та порадами.

Днями Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, провів виїзну консультацію в Тупичівській ОТГ. Під час зустрічі мова йшла про розвиток громади, ефективне використання наявних земельних ділянок та будівель, які є на її території. Наприклад, у центрі Тупичіва між церквою, дитячим садочком, школою та клубом «Сучасник» знаходиться ділянка землі, що перебуває в комунальній власності.

На думку Лариси Шовкової, Тупичівського сільського голови, це ідеальне місце для створення відкритого громадського простору, де знайдеться місце для зони відпочинку на природі, спортивному майданчику, молодіжній території, етнографічному куточку, музичній сцені та деяким іншим елементам. Поруч – заклади сфери сервісу. Тобто кожен бажаючий може знайти собі те, що його найбільше приваблює, а в поєднанні вони створюють синергетичний ефект.

Зрештою, ця територія вже є зоною тяжіння завдяки розташованим навколо закладам. Особливе місце серед них посідає молодіжний клуб «Сучасник» – прекрасний приклад, як можна створити різноманітні заняття для молоді за інтересами: гирьовий спорт, вишивання, та інше рукоділля, приготування їжі, більярд, малий теніс, робототехніка, духовий оркестр, фортепіано – тож життя тут вирує, створюючи здорово соціальне середовище для виховання відповідальних громадян та допомагаючи молодим людям у виборі їхній професійній підготовці.

«Open space в Тупичівській сільській територіальній громаді – why not? Варто зробити обране людьми місце більш привабливим, одночасно функціонально посиливши його. Поруч розташований недобудований циклопічний будинок культури. Мабуть, й на краще, що його так і не змогли здати до експлуатації – надто дороге його утримання. Натомість громада може  реалізувати проект із реконструкції колишнього гуртожитку для учнів, який зараз не використовують. Внутрішнє планування цієї будівлі зручне для розміщення тут будинку культури громади. Та й школа поруч. А ще – парк часів, що колись належав останньому голові Чернігівської губернської земської управи Олексію Свєчину, який потребує розчищення та впорядкування», – прокоментував Володимир Бойко.

Також Лариса Шовкова розповіла про плани. Наприклад, у дитячому садочку «Казка» планують незадіяні приміщення перетворити на спортивний залу, яка буде трансформуватися в актову.

А зважаючи на підвищену пожежну небезпеку – населені пункти розташовані в оточенні лісів та торфовищ – громада розпочала роботи з облаштування пожежного депо для місцевої пожежної команди.

«Тобто, розрізнені нині частки цілком спроможні скластися в дуже привабливий комплекс, що дасть можливість вийти в громаді на новий рівень умов життя – значно якісніший та різноманітний. Втім основний ресурс, земля, потребує інвентаризації – для ефективнішого використання. В цілому Тупичівська громада – приклад раціонального використання наявних можливостей та реалістичних планів розвитку території», –  підсумував результати зустрічі Володимир Бойко.

Джерело: Центр розвитку місцевого самоврядування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Тупичівська,

У Тупичеві готуються запустити швейне виробництво

Тупичівська громада перебувала в окупації і постраждала від загарбників. Попри наближеність до кордону у селі не бояться розвиватися. Ще до війни закупили обладнання для створення швейного виробництва, яке покликане вирішити відразу кілька проблем – з безробіттям та наданням побутових послуг….

Тупичівська громада після деокупації: мріють про власну пекарню та повернути «Нову Пошту»

Тупичівська громада зіткнулася з російською навалою. Бо ж звідси до пропускного пункту Сеньківка близько 40 км. Вже під вечір 24 лютого через громаду почали просуватись перші колони ворожої техніки. Декілька сіл громади росіяни зайняли в перший же день. Окупанти виганяли…

Стартувало голосування у конкурс «Наша громада»: встигніть до 31 травня

Як ми вже повідомляли, 29 березня телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запустили конкурс місцевих проєктів «Наша громада». Головна його мета – підтримати активні та дієві…

Програма DOBRE оголосила громади-переможці Чернігівщини

Програма DOBRE підписала меморандум про співпрацю з Чернігівською ОДА та оголосила громади-переможці 29 січня 2021 року Програма USAID DOBRE підписала меморандум про співпрацю із Чернігівською обласною державною адміністрацією та оголосила 10 громад із Чернігівської області, які були відібрані для участі…

У десяти громадах Чернігівщини буде DOBRE

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE – список переможців відбору оголосили в Українському кризовому медіа-центрі 22 грудня. Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: