Новини

На що витрачали кошти у Сновській громаді у квітні

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою у квітні  було здійснено фінансування галузей бюджету на загальну суму 13,9 млн грн. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, розробка проектів, утримання автомобільних доріг, заходи з мобілізаційної підготовки. Зокрема, на охорону здоров’я витрачено 947,5 тис. грн, на освіту – 5,3 млн грн, на соцзахист та соціальне забезпечення жителів громади – 1,1 млн грн, на заклади культури – 1,2 млн грн, на спортивну галузь – 368,2 тис. грн, на ЖКГ – 98 тис. грн.

У квітні комунальним підприємством «Сновська ЖЕД» здійснено заміну світильників вуличного освітлення у селах Петрівка та Нові Боровичі, видалено 30 аварійних дерев по місту та 5 у селі Жовідь. У квітні розпочалося грейдерування доріг з частковим підсипанням їх піщано-грунтовою сумішшю.

Для прибирання до травневих свят і поминальних днів було задіяно 5 одиниць техніки ЖЕД та 15 працівників. Техніка для вивозу сміття з вулиць, кладовищ, стихійних сміттєзвалищ надавалася і по селах громади. Окрім того, комунальники щоденно за графіком вивозиться сміття від підприємств, установ, організацій, багатоповерхівок та домогосподарств приватного сектору, які уклали угоди з комунальним підприємством.

Загалом на прибирання вулиць у Сновську пішло 275,3 тис. грн, на ремонт пам’ятників у селах Рогізки та Гірськ – 31,3 тис. грн, на видалення аварійних дерев – 22,5 тис. грн, на обслуговування мереж вуличного освітлення – 59,5 тис. грн. Крім того  на оплату електроенергії за вуличне освітлення в населених пунктах громади витрачено  – 97,5 тис. грн.

За рахунок спіфінансування з міського бюджету (60%) та з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття  (40%) на громадські роботи з благоустрою  в громаді у минулому місяці було залучено 5 осіб, які стоять на обліку у Центрі зайнятості. Вони працювали у селах Кучинівка (1 людини), Петрівка (1 людини), Чепелів (1 людина) та Сновське (2 людини).

За рахунок коштів бюджету міської територіальної громади у квітні Укрзалізниці відшкодовано витрати у сумі 19 тис. грн на перевезення жителів громади пільгових категорій потягом Сновськ-Бахмач. Надано матеріальну допомогу 23 жителям громади у сумі 29 тис. грн.

За рахунок трансфертів з державного та обласного бюджетів у квітні в громаді здійснено фінансування у сумі 7,3 млн грн: освіта – 7,2 млн грн; охорона здоров`я – 87,3 тис. грн (на забезпечення хворих препаратами інсуліну); на пільгове медобслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 2,4 тис. грн.

Сновщина увесь квітень жила і працювала в умовах «червоної» карантинної зони. Працівники міської ради спільно з представниками поліції та громадського сектору провели низку рейдів щодо дотримання суб’єктами підприємницької діяльності та підприємствами правил карантину. Протягом місяця проводилося щеплення жителів громади від коронавірусу.

22 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Олександра Медведьова, а 23 квітня – шоста сесія міської ради 8 скликання. Всі прийняті рішення розміщені на офіційному сайті Сновської міської ради у рубриці “Нормативні документи”.

Зі старостами громади відбулася нарада секретаря міської ради Наталії Самойлової. Обговорювалися питання поточної життєдіяльності сільських населених пунктів, благоустрою та нові вимоги в роботі діловодів у зв’язку з цифровізацією послуг в Україні.

Протягом місяця у рамках  участі  Сновської міської громади в Програмі DOBRE були проведені робочі зустрічі та онлайн навчання з експертами проєкту. Сновська громада вступила в активну фазу розробки плану місцевого економічного розвитку (МЕР) разом з Програмою DOBRE, утворивши робочу групу з посадовців місцевого самоврядування, представники місцевого бізнесу, громадських та молодіжних організацій, депутатів міської ради, представників освіти.

Завдяки участі в програмі  DOBRE наша громада  отримала планшети і нині з їх допомогою працівники міської ради здійснюють опитування населення щодо якості надання послуг. Представниці активної жіночій спільноти  громади приймали участь в онлайн-тренінгу «21-ї Академії  Жіночого Лідерства» в рамках проекту DOBRE. Наразі серед випускниць Академії оголошено грантовий конкурс, за результатами якого будуть підтримані кращі проектні заявки для підтримки жінок громади на загальну суму в еквіваленті до 3000 доларів.

Активно триває процес Громадського бюджетування на Сновщині. Було подано 15 проектних заявок (4 з міста та 11 з сіл громади). Всі вони  пройшли попередню перевірку й допущені до голосування, яке триватиме з 17 по 21 травня.

Протягом квітня жителі всіх сіл громади взяли активну участь у весняному прибиранні. Наводили лад і  в місті.  Представники  Молодіжної ради Сновської ТГ при міському голові “Сновська Активна Молодь”  (САМ) дружно вийшли на прибирання гідропарку. Члени ветеранської організації висадили чотири Алеї Слави біля пам’ятних знаків у Сновську та прибрали територію біля пам’ятного знака поряд із залізничним клубом. Колектив міської ради також долучився до прибарання лісопарку та території біля залінійної лікарні.  Жителям постійно нагадували про те, що спалювати суху рослинність заборонено та що не варто нести на кладовище штучні квіти (у цьому році їх помітно менше стало на могилах).

Джерело: сайт Сновської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Сновська,

У Сновській ОТГ частина ліхтарів живитимуться від сонячних батарей

Продовжується встановлення на території Сновської громади ліхтарів вуличного освітлення, які працюють на сонячних батареях. Так, на прохання старости Сновського старостинського округу Марії Мороз міською радою було придбано 14 ліхтарів на сонячних батареях. Працівниками Сновської  ЖЕД було встановлено по 7 ліхтарів…

У Сновській ОТГ розпочав роботу центр масової вакцинації проти коронавірусу

Центр розташувався у приміщенні комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” за адресою м.Сновськ, вул.Гомельська, 26. Як повідомила генеральний директор КНП «Сновський ЦПМД» Олена Щарпан, на Сновщину було доставлено перші 60 доз американської вакцини Moderna. І вже у…

Про земельний податок у Сновській ОТГ

Жителі  Сновської територіальної громади уже отримали податкові повідомлення-рішення про необхідність сплати земельного податку за 2021 рік Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

На що витрачали гроші у Сновській ОТГ у травні. ЦИФРИ та ФАКТИ

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою було здійснено у травні  фінансування галузей бюджету на загальну суму 6,48 млн грн. Про це повідомила секретар міської ради Наталія Самойлова. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання автомобільних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: