Новини

Віктор Кропот про розвиток Новгород-Сіверського. Інтерв’ю

Протягом останніх десятиліть Новгород-Сіверський край залишався одним із найбідніших на Чернігівщині. 17 січня жителі Новгород-Сіверської громади обиратимуть міського голову. Очевидно, що найбільшим викликом для нового керівника громади стане економічний розвиток. Без цього говорити про підвищення якості життя місцевих громадян навряд чи можливо.

На голову Новгород-Сіверської ОТГ балотується Віктор Кропот, нещодавно призначений заступником голови Новгород-Сіверської райдержадміністрації. До цього більше 10 років займався юридичною практикою, в останні роки як приватний підприємець.

Ми запитали у Віктора Кропота про його плани розвитку Новгород-Сіверської громади.

  • Чи має Новгород-Сіверський перспективи для розвитку?
  • Незважаючи на віддаленість від економічно розвинутих місць, Новгород-Сіверський має потенціал для розвитку туристичної сфери. Є напрацювання для розвитку сфери видобування та переробки корисних копалин. Звісно ми слідкуватимемо, що не було ані найменшої шкоди від цього для довкілля і для людей. Також перспективним напрямком є розвиток в сільській місцевості, невеликих молочних та заготівельно-збутових кооперативів, фермерських господарств.
  • В громаді багато сіл із невеликою кількістю жителів. Як зробити так, щоб їх жителі не почувались забутими і відірваними від громади?
  • В першу чергу, жителі села повинні бути забезпечені якісними соціальними послугами, медичним обслуговуванням, своєчасною доставкою продуктів харчування та стабільним зв’язком. Якщо в селі проживають працездатні люди, необхідно створювати умови, за яких вони зможуть розвивати свої домогосподарства та комерційні проекти (кооперативи або фермерські господарства). Голова громади повинен регулярно відвідувати такі села.
  • Які перспективи покращення автобусного сполучення в громаді?
  • Пасажирський транспорт важливий для людей, це актуально для нашої громади, де великі відстані. Через те, що щільність населення в громаді невисока і пасажиропотік низький, організація перевезень глибоко збиткова. Відповідно зменшення збитковості можна досягти за рахунок упровадження економічно обґрунтованих тарифів, експлуатацією більш економних автобусів, оптимізації графіків руху, вилучення з експлуатації морально застарілих і фізично зношених транспортних засобів.
  • У чому перевага Вас як кандидата від «Слуги Народу»?
  • Дивіться, у нас вже є районна рада, де сформована більшість і головою обрано представника «Слуги Народу» Романа Падалко. Є обласна рада, де головує Олена Дмитренко також від «Слуги Народу». Відповідно, є підтримка Президента та Уряду.
  • Якщо мером міста буде представник «Слуги Народу», то ми розраховуємо на більшу підтримку від держави. А це і питання ремонту доріг, лікарень, це і кошти субвенцій на соціально-економічний розвиток, і кошти Державного фонду регіонального розвитку.
  • Ви знаєте, що Новгород-Сіверський міг перетворитись із центру району у звичайне провінційне містечко, принаймні були такі варіанти перспективного плану Чернігівської області за попередньої влади. Однак вдалося відстояти район і залишити його центром Новгород-Сіверський, у тому числі спільними діями нашої команди на всіх рівнях. Тому це також допоможе нам у пошуку інвесторів – всі необхідні рішення і відповідні дозвільні документи, які у компетенції місцевої влади різних рівнів, можна прийняти на місці.

Як відомо, на мера Новгород-Сіверського балотуються 7 кандидатів. Вибори відбудуться у неділю, 17 січня ц.р.

Імідж

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Новгород-Сіверська,

Депутати Новгород-Сіверської районної ради пропонують збудувати міст через Десну: для зручності жителів та ж/д сполучення

У понеділок, 2 серпня, депутати Новгород-Сіверської районної ради зібрались на сьоме (позачергове) пленарне засідання. Спершу депутати внесли зміни до районного бюджету на 2021 рік, якими передбачено збільшення обсягу доходів загального фонду за рахунок іншої субвенції Коропської селищної територіальної громади на…

В громадах додалось генеральних планів

В Черниговской ОГА состоялось заседание областного архитектурно-градостроительного совета, на котором было рассмотрено шесть генпланов и планов зонирования территории сел Ковпинка, Пушкари, Будище и Бугриновка Новгород-Северского района, а также Ивановки и Ничеговки Черниговского района. Все они были рекомендованы членами архитектурно-градостроительного совета…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

Лікарня у Новгород-Сіверській ОТГ більше не приймає «ковід»-хворих

Із початку червня в Новгород-Сіверській центральній міській лікарні стаціонарну допомогу «ковід»-хворим вже не надають. — На жаль, з 1 червня пакет було забрано з усіх малих лікарень, як наша. Зараз в області працює лише чотири «ковідні» лікарні: три чернігівські і…

У Новгород-Сіверській громаді модернізують водонапірні вежі

Електрики Новгород-Сіверської міської ради почали оновлювати систему водопостачання по селах громади. Вже встановили нові мікропроцесорні пристрої захисту на водонапірних вежах у Вороб’ївці, Буді-Вороб’ївській та Красному Хуторі. Про це повідомляється на сайті Новгород-Сіверської громади. «Така автоматика вкрай необхідна. Таким чином ми…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: