Новини

Багатогранна Ірина Санченко йде на вибори з такою ж багатогранною командою

Ми так давно знайомі з Іриною Володимирівною… Здається, ще з часів Помаранчевої революції, – розповідає Ольга Скоба, виконуюча обов’язки старости в Озерному.

Завдяки пані Ірині Козелецька селищна рада підняла комунікацію з громадськістю на якісно новий рівень, – зазначає Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації.

Ірочка? Це ж моя колишня сусідка і колега по роботі, – говорить козельчанка Наталія Чорненька.

Запитуючи в різних людей про 46-річну Ірину Санченко, щоразу доводилося дивуватися її новим граням. Вона депутат вже кількох скликань Козелецької районної та селищної рад. Волонтерка, громадська активістка, політик районного рівня зі стажем. Начальник відділу зв’язків із громадськістю, ЗМІ та громадськими об’єднаннями Козелецької селищної ради, тому й володіє всією інформацією щодо громади. Своя для Олексіївщини, бо має там родинний будинок, і так само своя для Козельця, адже тут народилася й нині постійно доглядає маму.

Політичне життя

Молоді роки Ірини пройшли в студентських колах, бо вчилася вона 3 роки в Остерському будівельному технікумі, а потім ще 5 років у Київському національному університеті будівництва та архітектури. Вивчившись, працювала секретарем в районному відділі освіти, звідти й пішла в декрет, бо народила синочка – Єлисея. І опинившись сам на сам зі своїми думками, розгубилася, можна сказати, навіть задепресувала. Бо в силу свого характеру завжди була активною, а після пологів опинилася у відносному спокої затишного сімейного гніздечка. Та випадково почута нею думка ніби повернула жінку до життя: «Кожна людина має власне призначення». Відтоді почався її шлях до самої себе. Усвідомлення своєї сили духу, невпинного оптимізму й постійного прагнення до добра – Ірина зрозуміла, що хоче допомагати людям. Але не точково, не одинично, а багатьом одразу. І саме в цей час її запросили працювати у виборчому штабі. Ті президентські вибори відіграли ключову роль не лише в житті Ірини Володимирівни, але й багатьох українців, адже вони призвели країну до Помаранчевої революції.

Ось воно – політика! Так, правильна політика дає рішення, котрі впливають на долю країни або ж конкретного населеного пункту, – ніби осяяло Ірину. Й вона твердо вирішила працювати саме в цьому напрямку, розвивати власну політичну кар’єру, щоб привносити зміни в життя вулиць, сіл та містечок.

Мої перші знайомства з великою кількістю людей з Козелеччини відбулися саме на політичній арені. Адже після тих доленосних виборів я зайняла посаду керівника районного виконкому партії, – розповідає Ірина Санченко. – Навколо мене об’єдналися люди із національно-патріотичними ідеями. Дещо пізніше я усвідомила, що партії можуть зраджувати власним лозунгам чи ідеям, та люди – ніколи! Тож я працювали із великим ентузіазмом. Мені подобалося розбиратися в суті державотворення, політичних процесах як всеукраїнського рівня, так і місцевого. Та головним викликом для мене було залишатися людиною із чистими думками серед «брудної» політики й таких же «брудних» політиків.

Досвід набирався разом із набитими гулями. Але ніщо не зневірювало жінку в обраному шляху. Вона завжди знала, що політика – це її напрямок, й була там як риба у воді. Зараз пані Ірину вже не бентежать спроби очорнити її репутацію. Бо вона знає, що відповідально виконує обов’язки депутата селищної ради, є дієвою й щораз відкрито звітує перед власними виборцями.

Надійний тил

Депутатство в районній раді (а з 2017-го у Козелецькій об’єднаній територіальній громаді), згодом робота у Громадській раді при райдержадміністрації, а тоді ще й волонтерство. Ірина Володимирівна не збавляла оберти і від того раділа, бо зрозуміла, що це і є її призначенням у житті.

Якось прийшла я додому й залилася слізьми, – продовжує розповідати жінка. – Було дуже гірко, бо про мене розпускали непристойні плітки. Мій Сашко (чоловік Ірини – Авт.), вислухавши всю історію, задав мені лише одне питання: «Ти збираєшся й далі займатися суспільною роботою?» – «Та-а-ак!» крізь сльози промовила я. «Тоді будь готова й до гірших пліток!» Ані тіні засудження з його боку, ані докорів. У мене й сльози висохли, а за спиною наче виросли крила. Відтоді я твердо знаю, що маю міцний тил вдома.

Олександр цілком поділяє патріотичні погляди дружини. Тому в 2015 році пішов добровольцем до лав Збройних Сил України, щоб боронити свою країну. Жінка в той час лише молилася за нього та пересилала на передову відра накришених вдома салатів. Її герой повернувся за рік живим та неушкодженим.

Це Господь Сашка зберіг і всіх його побратимів! – переконана пані Ірина. Сама вона – набожна й духовна людина, багато років ходить до церкви. А друзів із релігійної громади вважає своїми близькими людьми. – Вони мене духовно підтримують, і я не можу їм не дякувати!

Ще одна важлива людина в житті Ірини Санченко – син Єлисей. Звісно ж, він її гордість, він її розрада і втіха, він її підтримка. Нині хлопець навчається на 4 курсі Полтавської державної аграрної академії. Вступив туди разом із товаришем. Ще дітьми вони навчалися в одному класі, сиділи за однією партою. При вступі подавали документи до кількох вузів, але вирішили обрати один, спільний для обох. Так і продовжують товаришувати вже багато років.

Козелецька команда «Слуги народу»

Ірина Володимирівна не лишається осторонь суспільного життя і нині. Цьогоріч в липні була прийнята адміністративна реформа, котра укрупнила райони, а всі села, які ще не ввійшли до об’єднаних громад, тепер обов’язково приєднаються до ОТГ за прописаним у Перспективному плані області принципом. Так, Козелецька селищна рада доєднає до себе 5 сільських рад. А нинішні вибори будуть проходити тут за новою, пропорційною системою (у Виборчому кодексі теж з’явилися зміни). Через це подати свою кандидатуру на депутата селищної ради шляхом самовисування – неможливо. Тільки політичні партії можуть висувати кандидатів в депутати. Тому пані Ірині, як активній діячці, запропонували йти в Козелецьку селищну раду від провладної партії «СЛУГА НАРОДУ», й вона погодилася очолити список.

* * *

Загалом до списку кандидатів у депутати Козелецької селищної ради від партії «СЛУГА НАРОДУ» увійшли представники різних галузей. Серед них і медикиВячеслав Приліпко, директор КНП «Козелецька ЦРЛ», Ольга Любенко, старший фельдшер Козелецької підстанції швидкої допомоги, Ірина Бригинець, сімейний лікар; і освітяниСвітлана Бобровник, директор Білейківської школи, Раїса Григоренко, завідувач Булахівської школи, Сергій Іванець, водій шкільного автобуса, Ігор Карась, завідувач Лихолітської школи, Світлана Дзівіцька, завідувач дитячого садка с. Мостище, Віта Зудіхіна, завідувач Скрипчинської школи; і підприємціЄвгеній Чорненький, Діана Прокопенко, Станіслав Розлач, Олександр Бригинець, Ярослав Дніпровський, Геннадій Кужель; і представниця культуриСвітлана Самко, завідувач сектору в районному будинку культури; і працівники органів місцевого самоврядуванняІрина Санченко, начальник відділу зв’язків із громадськістю, Євген Науменко, головний спеціаліст із інформаційних технологій, Світлана Кошова – начальник ЦНАПу Козелецької селищної ради, Микола Василенко, головний спеціаліст із земельних відносин; і військовіОлександр Матюшко, учасник АТО, Вадим Володько, військовий комісар, Станіслав Куліда, учасник АТО; ще й представники різних підприємств – Ірина Гайдамако, машиніст тістообробних машин ТОВ «Бейкері Фуд Індастрі» та Надія Матяш, головний бухгалтер ТОВ «Данівське».

Деякі з кандидатів уже мають досвід депутатської діяльності, зокрема, сама Ірина Санченко тричі обиралася до Козелецької районної ради, а 2017 року знову перемогла на депутатських перегонах до новоствореної Козелецької ОТГ. А ось дехто робить лише перші кроки на шляху до розбудови власного краю. Та всі ці люди – гідні представники своїх професій та суспільства. До слова, у списку кандидатів немає жодного пенсіонера, навпаки – більшій частині їх від 25 до 45 років. Отже, молоді, енергійні.

У нову для нас Чернігівську районну раду (за адміністративною реформою, наш Козелецький став частиною Чернігівського району) також представлені професіонали своєї справи. Зокрема, це сама Ірина Санченко, Вадим Володько та Світлана Кошова, вони йдуть одразу по двох списках – і в районну раду, і в громаду, а також Ганна Самойленко, головний спеціаліст відділу зв’язків із громадськістю Козелецької селищної ради та Олег Рябець, заступник голови Козелецької РДА. До Чернігівської обласної ради від нашого округу партія «СЛУГА НАРОДУ» висунула кандидатом в депутати Івана Дементова, він громадський діяч.

Отже, команда політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» представлена, всі персоналії відкриті. Людям залишається тільки прийти на дільниці 25 жовтня і зробити свій усвідомлений вибір: спочатку поставити галочку навпроти партії, а далі вписати порядковий номер обраного кандидата від цієї партії.

Микола Петренко

Імідж

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Вибори, Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: