Новини

Голова Куликівської ОТГ розповіла про зроблене за місяць

Черговий звіт про господарську діяльність Куликівської ОТГ за місяць, що пройшов, розмістила на офіційному сайті голова ОТГ Наталія Халімон. У звіті йдеться про заходи благоустрою на території громади, соціальний захист, дороги та багато іншого.

Приміром, встановлено новий бетонний паркан біля Грабівського ФАПу. Розчищено від порослі центральну під’їзну дорогу до с. Виблі та частково до с. Горбове. Звалковано сміттєзвалища в с. Хибалівка та чергово в Куликівці. Розчищено ставок для напування худоби в с. Салтикова Дівиця.

Велику громадську активність проявили жителі с. Хибалівка, відремонтувавши спільними зусиллями аварійний міст через річку Смолянка, який з’єднує дві частини села. Питання ремонту моста піднімалося жителями села на загальних зборах громадян. Селищна рада проводила консультації з проектантами щодо ремонту споруди. Кошторисна вартість ремонтних робіт, яку озвучили фахівці збентежила всіх – близько 7 млн. грн. Поки що такої суми на капітальний ремонт мосту громада не має. Проте, завдяки небайдужості старости, робітника з благоустрою селищної ради та хибалівських чоловіків-ентузіастів, тимчасовий ремонт мосту проведено власними силами.

ЩО стосується ремонтів доріг, то за місяць зроблено ямковий ремонт частини дороги по вул. Петровського в с. Дрімайлівка, проведено висипку ділянки вул. Б. Хмельницького в Куликівці.

Також проведено ремонт водозабірної свердловини в с. Дрімайлівка. Забезпечено водопостачання до новобудови сільської лікарської амбулаторії в с. Салтикова Дівиця.

Із новин бінесу – у адміністративному приміщенні с. Дроздівка відкрито швейну майстерню.

У питаннях соціального захисту зроблено наступне.

У листопаді в громаді відбулася соціальна акція «Дякую», в ході якої члени малозабезпечених родин отримали одяг від соціального магазину «ДякуЮ», що знаходиться в м. Чернігові. Послугами акції скористалося близько 20 родин з ОТГ. Наразі акція триває. Громада також отримала спеціально обладнане післяопераційне ліжко, яке було передане для використання Куликівській ЦРЛ. Щиро дякуємо директору соціального магазину Гребнєвій Юлії за співпрацю з Куликівською ОТГ в напрямку соціального захисту населення. Запрошуємо громадських активістів ОТГ до співпраці із селищною радою щодо відкриття в громаді власної філії магазину «ДякуЮ».

Куликівка була єдиним районним центром, де довго не було сучасного супермаркету. Урочисте відкриття довгоочікуваного сучасного маркету «Наш край» відбулося 17 листопада 2019 р. на День селища. Окрім традиційного набору товару для подібних магазинів, у куликівському супермаркеті є власна зала кондитерської випічки та кулінарія. За офіційною інформацією власника, у магазині створено 24 робочі місця.

Найяскравіша подія: 21 листопада відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг. Нагадаю, що Куликівська ОТГ у 2018 році стала учасником та переможцем програми «U-LEAD з Європою», за сприяння якої в Куликівці побудували сучасний ЦНАП. Знаходиться він в адміністративному приміщенні селищної ради за адресою: вул. Миру, 67.

Сьогодні Куликівський ЦНАП надає 94 адміністративні послуги, серед яких – реєстрація нерухомості, бізнесу, місця проживання, послуги щодо вирішення земельних питань та ін. Новий ЦНАП обладнаний для обслуговування людей з особливими потребами (пандус, спеціальні пристосування у вбиральні). У фойє – комфортна зона відпочинку, є дитячий куточок для клієнтів, що приходять з дітьми. Для відвідувачів передбачено також спеціальне робоче місце з комп’ютером, безкоштовне підключення до Інтернету (Wi-Fi). ЦНАП обладнаний сучасною технікою та найновішим програмним забезпеченням. Для ще більшої зручності жителів громади в чотирьох великих селах – Горбовому, Салтиковій Дівиці, Вересочі та Орлівці створені віддалені робочі місця з відповідним обладнанням, де працюють адміністратори ЦНАПу та надають послуги на місці.

З часом перелік послуг розшириться. Куликівська громада серед небагатьох в області пройшла конкурсний відбір на забезпечення ЦНАПу спеціальним дороговартісним обладнанням для друку нових паспортів (ID- карток). У планах – надання послуг реєстрації авто, послуг соціального захисту.

Джерело: сайт Куликівської ОТГ

Останні новини за категоріям(и): Куликівська,

Уряд визнав 4 громади Чернігівщини зоною бойових дій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікувало перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації. Станом на 29 червня (останнє оновлення) у Чернігівській області також внесли до цього переліку кілька населених…

До березня 2022 року у Куликівській громаді відкриють бібліотечний коворкінг

У березні 2022 року в Куликівській громаді планують відкрити бібліотечний коворкінг в якому будуть працювати із молоддю та підприємцями початківцями. Про це сьогодні розповіла Юлія Постернак, Куликівський селищний голова на пресконференції. «Вже в березні ми плануємо завершити всі підготовчі роботи…

Сесія Куликівської ОТГ: кошти на оплату праці, школи та новий депутат

23 липня  відбулася одинадцята сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено тридцять вісім питань. Обговорення проєктів рішень відбувалося на спільному…

Куликівська ОТГ створить коворкніг на грантові кошти

Куликівська селищна рада отримає від Програми «U-LEAD з Європою» підтримку у реалізації проєкту з формування сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодженні діалогу з бізнесом та його підтримці. На отримані кошти в громаді планують створити коворкінг для навчання та роботи підприємців. Бюджет…

Депутати розбирались із ситуацією щодо закриття школи у Куликівській громаді

Як ми вже повідомляли, Чернігівська районна рада за ініціативою депутатки від «Слуги Народу» Світлани Личак створила робочу групу для детального вивчення ситуації щодо закриття школи у селі Дроздівка Куликівської селищної ради. Минулого тижня члени робочої групи виїхали у громаду щоб…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: