Новини

У Киїнській ОТГ пройшла перша сесія

30 червня у Киїнській об’єднаній територіальні громаді відбулися перші вибори. Головою обрали Юрія Соколенка. Депутатський корпус складатиметься з 13 самовисуванців, шести представників Аграрної партії, шести представників ВО “Батьківщини” та одного представника ПП Радикальної партії Ляшка.

А вже 15 липня у громаді відбулася перша сесія, яку відвідала Людмила Чабак, радниця з питань децентралізації Чернігівського ЦРМС. Вона привітала представників громади з новим вже офіційним статусом та рекомендувала їм не зволікати із вирішенням організаційних питань.

“За ці півроку вам потрібно визначитися із кадровим персоналом, провести інвентаризацію майна та наяавних ресурсів, сформувати дієздатну команду, прорахувати джерела доходів та видатків, намітити потенційні проекти та джерела збільшення доходів”, – підкреслила Людмила Чабак.

В тому, щоб представники громад мали можливість оперативно та ефективно розпочати роботу в новому складі, допомагають їм радники Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». 10 липня для представників новостворених громад провели тренінг “Перші кроки громад після виборів”.

Також Людмила Чабак, радниця з питань децентралізації Чернігівського ЦРМС, зробила аналіз проектів рішень, провела ряд консультацій стосовно перших кроків громади, організації та проведення першої сесії, а також рекомендації щодо реорганізації, кадрових питань, роботи старост тощо.

Джерело: Центр розвитку місцевого самоврядування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Киїнська,

Дві ОТГ отримали сучасні авто для амбулаторій

Іванівська та Киїнська сільські амбулаторії загальної практики сімейної медицини отримали нові повнопривідні автомобілі «Renault Duster». Машини закуплені за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування з місцевого. За словами начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петра Гармаша, автомобілі сучасні, потужні, зручні,…

У Киїнській ОТГ пройшла перша сесія

30 червня у Киїнській об’єднаній територіальні громаді відбулися перші вибори. Головою обрали Юрія Соколенка. Депутатський корпус складатиметься з 13 самовисуванців, шести представників Аграрної партії, шести представників ВО “Батьківщини” та одного представника ПП Радикальної партії Ляшка. А вже 15 липня у…

Вибори в ОТГ Чернігівщини: попередні результати

У п’яти з шести об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини, де вчора відбулися вибори, перемогли діючі міські та сільські голови. Про це сказала радниця з децентралізації Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування Людмила Чабак в ефірі радіо UA:Чернігів. Наголошуємо, що це попередні результати….

Вибори в ОТГ Чернігівщини: виклики, перспективи та прогнози

Про виклики, перспективи та виборчу статистику мова йшла на прес-конференції «Вибори в ОТГ Чернігівщини: виклики, перспективи та прогнози», яка відбулася 19 червня у Чернігові. Організатор заходу – Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та…

На голову Борзнянської ОТГ претендують 10 кандидатів

Анатолій Койда, Данило Деркач, Євген Косяненко, Сергій Батрак, Михайло Максимцов, Олексій Христич, Андрій Козішкурт, Олександр Бей, Віктор Бондаренко, Микола Галепа — аж десять чоловік подали свою кандидатуру на голову Борзнянської громади. У середу, 5 червня, був останній день прийму документів….

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: