Новини

Гончарівська селищна рада: депутат, який відмовляється спілкуватись, один мільйонер та неподані декларації

Один депутат-мільйонер, троє депутатів не подали декларації та некомунікабельний депутат — такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Гончарівської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Скільки заробили депутати?

В Гончарівській селищній раді є один мільйонер — підприємець Сергій Солошенко. Він за минулий 2017 рік заробив 3,5 млн грн. Окрім цього має 2 житлові будинки — 163,9 та 123,4 кв м та їздить на MITSUBISHI OUTLANDER 2008 року випуску, придбану в 2017 році за 254 тис грн.

Згідно даних youcontrol депутат в 2007 році був керівником Комунального підприємства “Архітектурно-будівельний центр Чернігівської районної ради”. Наразі надає інженерні послуги, згідно даних відкритої системи.

Друге місце посідає теж підприємець Ігор Пархоменко. Його заробіток в 2017 році склав 571 тис грн.

На третьомі місті військовослужбовець Анатолій Таранюк з доходом в 219 тис грн. Їздить депутат на renault scenik 2003 року випуску, якого придбав в тому ж році за 54 тис грн.

Найменший дохід серед депутатів Гончарівської селищної ради показала оператор котельні Марина Пильник — дещо більше 10 тис грн. Окрім доходу Марина більше нічого в своїй декларації не вказала.

Дещо більший дохід заробив за минулий рік діловод Тетяна Волохова — 13,7 тис грн, також депутатка задекларувала 2 житлових будинків.

Закриває трійку депутатів з найменшим доходом Вячеслав Чепінога, комірник. Депутат задекларував 14,4 тис грн та мопед.

Не вказали, бо не знали

Варто відзначити, що найбільш поширеною помилкою серед депутатів різних ОТГ є відсутність інформації у графі нерухомість. Не стала винятком і Гончарівська селищна рада, де четверо народних обранців не задекларували свої квадратні метри — Вячеслав Чепінога (комірник), Марина Пильник (оператор котельні), В’ячеслав Падалко (військовослужбовець) та Роман Шеремет (командир батальйону).

Зокрема В’ячеслав Чепінога говорить:

“У мене ж службова квартира, не моя. Маю на увазі, що свою власну нерухомість не маю тому і не вказав. На майбутнє буду знати”.

“Я по прописці живу. Я маю квартиру, в якій живу, але квартира не на мені, а на моїй мамі”, — каже депутатка Марина Пильник.

Слід зазначити, що за правилами подання е-декларації необхідно вказувати все майно, яке є не тільки на праві власності, але й у користуванні. Тобто всі депутати, які не вказали житло, але не живуть на вулиці — зробили помилки. З правилами подання можна ознайомитись на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

 

Не подали декларації

Серед депутатського корпусу Гончарівської селищної ради декларації трьох депутатів нам взагалі не вдалося знайти: двоє пенсіонерів Микола Баран та Олександр Лоскот та Степан Стах («Чернігіврайогролісгосп»).

Нам вдалося зв’язатись та поговорити з цього приводу з Олександром Лоскот: “Ні не подавав, бо не зміг. Я в минулому році мучавсь-мучавсь і просив допомогти, і ключ видали в податковій і так нічого не получилось. І в цьому році так само. А в мене там в принципі змін ніяких немає. Я, крім пенсії, ніяких доходів не отримую. Я військовий пенсіонер у мене одна пенсія і все. Мені там нічого подавать, я за цей рік нічого не купував і не продавав”.

Взагалі відповився спілкуватись з нашими представниками Степан Стах: “Не звоніть більше мені”. І кинув слухавку.

“Я остановился на полпути. Получил карточку, заплатил 100 грн. Потом у меня что-то там не сложилось. Если честно, у меня не получилось і потом это дело заглохно и все. Говорю, как есть,” – зізнається депутат Микола Баран.

Слід зазначити, що контактні дані депутатів Гончарівської селищної ради на момент підготовки даного матеріалу були відсутні на офіційному сайті ради. Хоча коротка інформація про депутатський корпус на сайті є. Контакти депутатів були надані тільки після офіційного запиту на отримання публічної інформації.


Джерело: ГО “Агенція міських ініціатив”

Останні новини за категоріям(и): Гончарівська,

У Гончарівську громаду подарували пожежний Mercedes

Пожежний «мерседес» віднині стане незамінним помічником для вогнеборців Гончарівської громади. Дорогий сучасний автомобіль на аукціоні придбала мюнхенська фірма Avantgarde. Цьому передувала клопітка робота німецько-української команди волонтерів, у складі якої вихідці з Ріпок. Передала цінний подарунок заступниця голови ОВА Жанна Шерстюк….

У Гончарівській ОТГ відзначили Свято першого снопа

Минулого тижня у Гончарівській територіальній громаді  традиційно відзначили початок жнив. Свято першого снопа пройшло на полі ПП «Слабинське», директором якого є Андрій Ткаченко. З вітальними словами до господаря пшеничної ниви та всіх присутніх звернулися: Гончарівський селищний голова Віталій Рудник, голова…

Концертна програма від артистів Гончарівської громади для учасників зборів тероборони

Концертна програма від артистів Гончарівської громади для учасників зборів тер оборони Як відомо, з 12 травня в Чернігівській області розпочалися планові двотижневі навчальні збори з територіальної оборони, в яких беруть участь близько двох тисяч військовозобов’язаних оперативного резерву. Базові табори розгорнулися…

Про житло, матеріальну допомогу та інші преференції військових Гончарівського

У селищі Гончарівському, що на Чернігівщині, як і в багатьох невеликих військових містечках, проживають переважно військовослужбовці. Вони потребують уваги та турботи місцевої влади. Таку допомогу на постійній основі їм надає Гончарівська громада, до складу якої входять 17 сіл і 22…

Пам’ятник Шевченку в Гончарівській громаді

23 серпня, з нагоди Дня Державного Прапора України, у Гончарівській громаді відкрили погруддя великому Кобзареві – Тарасу Григоровичу Шевченку. Одночасно на Будинку культури відкрито пам’ятну табличку про осередок товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка. який тут діяв у 1917-1921 роках. Своїми виступами…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: