Новини

Ще одне село Козелецької ОТГ з освітленням

У селі Булахів, що у Козелецькій ОТГ, підключено вуличне освітлення. Нараз ліхтарі встановлені на вулицях Ватутіна та Шевченка, а загальна протяжність ліній становить 1,5 км.

Оствілені фактично всі місця, де розташовані соціальні заклади:  школа, поштове відділення, сільська лікарська амбулаторія, магазин, будинок культури, а також місце, де стоїть пам’ятник Невідомому солдату.

«Нам дуже подобається, наскільки яскраво світять ліхтарі, – говорить житель села Віктор Сікун, – навіть краще ніж в інших селах. Я особисто об’їздив декілька з них, щоб можна було порівняти».

25 січня у населеному пункті побувала селищний голова Олена Дмитренко, працівники виконавчого комітету. Вони відвідали Булахівську сільську лікарську амбулаторію, якою завідує Валентина Шкот, фельдшер з 40-річним досвідом. Медичний заклад обслуговує мешканців п’ятьох сіл: Булахів, Бобруйки, Савин, Озерне та Волевачі. Але, на жаль, значна частина будівлі амбулаторії пустує.

Осередком, в якому сконцентроване творче життя села, є Булахівський будинок культури. Для булахівців ця будівля являється гордістю, бо має гарний вигляд, підтримується жителями в доглянутому стані, має ошатну залу та навіть екран для демонстрації фільмів. При закладі культури діє жіночий ансамбль «Кумоньки». Вони систематично проводять різноманітні заходи для мешканців села. Працює в селі і бібліотека, якою завідує Ольга Васюк.

Всі адміністративні будівлі огороджені новим бетонним парканом, який поставили кілька місяців тому. Приємно вразив керівництво громади і доглянутий пам’ятник Невідомому солдату, який прикрашає центр села.

«Але в нашому старостаті є і проблеми, – ділиться в.о. старости Ганна Сльозко. – Найболючіша – це дорога, яка веде в наше село. Вона роками не ремонтувалася, а це сильно ускладнює життя наших мешканців. Та й по самому селу вулиця Шевченка потребує ямкового ремонту. Наш жіночий колектив «Кумоньки» постійно виступає на різних заходах. Та їм потрібні нові костюми».

«Одразу видно, що виконуюча обов’язки старости на своєму місці – всі заклади в порядку. Хочу використати нагоду і подякувати небайдужим жителям Булахова, які разом з Ганною Федорівною дбають про благоустрій свого села. Окрема подяка керівництву Козелецького РЕМу, що пішли назустріч і в найкоротші терміни погодили технічну документацію та здійснили підключення, а села нашої громади змогли отримати сюрприз на зимові свята – вуличне освітлення», – прокоментувала поїздку Олена Дмитренко.


Джерело: сайт Козелецької ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: