Новини

Коропська громада: Головний документ 2018 року прийнято

20 грудня, народні обранці громади поспішали до залу засідань селищної ради, щоб взяти участь у роботі вісімнадцятої сесії сьомого скликання, на порядку денного якої основним було затвердження головного фінансового документу 2018 року – селищного бюджету. Пленарне засідання провів селищний голова Віктор Журавель.

Затвердивши часовий регламент сесії та порядок денний, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Традиційно першими розглядалися питання бюджетної сфери, які представила начальник фінансового управління Коропської селищної ради Наталія Басанець. Заслухавши інформацію Наталії Сергіївни, депутати внесли зміни до граничної норми витрат на придбання комп’ютерної техніки. Також внесено зміни до ряду цільових Програм селищної ради. Зокрема, збільшено фінансування пожежної охорони на території громади та на обслуговування сміттєзвалищ комунальним підприємством «Благоустрій». Без заперечень прийняли рішення стосовно змін до бюджету на поточний рік, уточнивши 30 тис. грн., що будуть направлені на огорожу міні-футбольного поля зі штучним покриттям.

І нарешті підійшли до головного – затвердження селищного бюджету на 2018 рік. Оскільки дане питання було детально розглянуте і на засіданні виконавчого комітету, і в постійних комісіях селищної ради, то депутати інформацію начальника фінансового управління в повному обсязі вирішили не заслуховувати, а працювати в режимі «запитання-відповідь». В обговоренні даного питання, стосовно подальшого соціально-економічного розвитку громади, свої бачення висловив депутат селищної ради Віктор Мальцев. Зокрема, Віктор Федорович торкнувся опалення навчальних закладів, каналізації та водопроводу селища.

Під час голосування за селищний бюджет лише один з присутніх обранців громади не підтримав дане рішення. Отже, головний фінансовий документ громади 2018 року затверджено, згідно якого доходи складають 91442600 грн, в тому числі доходи загального фонду – 89714600 грн, доходи спеціального фонду – 1728000 грн.

З метою забезпечення тимчасової зайнятості громадян та сприяння соціального розвитку громади, депутати затвердили Програму організації та проведення громадських робіт для незайнятого населення Коропської селищної ради на 2018 рік, яку представила присутнім начальник відділу соціального захисту населення селищної ради Лариса Ларченко.

Щоб не допустити закриття поштових відділень в селах Риботин, Билка та Нехаївка, філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» встановили зменшений розмір орендної плати. По такій схемі проголосували за рішення стосовно відділу культури і туризму районної державної адміністрації, центральної районної лікарні та Сосницького об’єднаного Управління Пенсійного Фонду України. А от для ПАТ «Облтеплокомуненерго» рішення було прийняте в точністю до навпаки – розмір орендної плати вирішили не зменшувати.

Одноголосно депутати підтримали рішення щодо створення комунального закладу «Культурно-спортивний комплекс «Аполлон» Коропської селищної ради та прийняття у комунальну власність кінотеатру «Жовтень».

Начальник відділу організаційної роботи Наталія Ющик детально ознайомила присутніх з культурно-мистецькими заходами в Коропській селищній раді, які відповідно до Програми, будуть проводитися в 2018 році.

У зв’язку з уточненням та змінами сум виникла необхідність у внесенні змін до рішення селищної ради від 25 вересня 2017 року № 798 «Про затвердження переліку проектів, видатки на які здійснюватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад».

По блоку земельних питань заслухали інформацію головного спеціаліста земельного відділу селищної ради Ларису Дорошенко.

Загалом, пленарне засідання вісімнадцятої сесії Коропської селищної ради сьомого скликання пройшло виважено та злагоджено. По всіх питаннях, винесених на порядок денний, були прийняті відповідні рішення.

Віктор Іванович подякував депутатському корпусу за взаєморозуміння та плідну співпрацю у профільних комісіях, привітав всіх присутніх з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим.


Джерело: відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

Останні новини за категоріям(и): Коропська,

Житель Коропської громади рубав дерева у національному парку

Правоохоронці викрили мешканця селища Короп на незаконній порубці дерев на території національного парку. Йому повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст.246 КК України). За даними слідства, підозрюваний у вересні 2020 року, здійснив…

Колишній райцентр: що змінилося на Коропщині після проведення реформи

Селищна рада переїхала в будівлю колишньої райдержадміністрації, з’явився автобусний маршрут до нового райцентру, а в керівників громад ускладнився документообіг з районом. Такі зміни відбулися у колишньому Коропському районі. Рік тому Верховна Рада проголосувала за постанову про укрупнення районів. На Чернігівщині…

На території Мезинського національного парку ремонтується 5,2 км дороги місцевого значення

Поточним середнім ремонтом відновлюється ділянка автомобільної дороги місцевого значення О250801 Вишеньки – Радичів – Іваньків – /Т-25-39/ у Новгород-Сіверському районі за програмою Президента України Велике будівництво. Обсяг фінансування – 25 425,505 тис. гривень Підрядна організація – ТОВ «БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС». На сьогодні в рамках середнього поточного…

У Коропській громаді ремонтують дорогу

На ділянці дороги у Коропській громаді почали укладати асфальтобетоне покриття Поточним середнім ремонтом ремонтується 5,1 кілометрів автомобільної дороги місцевого значення  О250805 Короп – Атюша – Поліське на ділянці км0+000-км25+000 у Коропській громаді за програмою Президента України Велике будівництво. Обсяг фінансування – 19…

Бюджет участі Коропської ОТГ: результати голосування

У залі засідань селищної ради відбулось засідання експертної групи з питань реалізації програми «Громадське бюджетування» (бюджет участі) на 2021 рік з приводу підрахунку голосів, які набрали проєкти. Результати такі: 2291 − загальна кількість голосів,  з них: 1724 − на паперових бланках, 567 −  онлайн,…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: