Новини

Мена: депутати дискутували, однак доходили згоди й дружно голосували

На восьмій сесії Менської міської ради депутати розглянули рекордну кількість питань – 89. Працювали від ранку й до завершення робочого дня і в результаті проголосували за усі, крім одного, питання. Деякі проекти рішень викликали особливо гарячі дебати.

Депутати заслухали звіт директора «Менакомунпослуги» Романа Минця про використання комунального майна та виконання фінансового плану підприємства. Визначилися зі структурою органів управління та сил цивільного захисту об’єднаної територіальної громади. Досить емоційно розглянули питання про створення місцевої пожежної охорони ОТГ.

Ще одним зі жваво обговорюваних депутатами було питання про структуру та загальну чисельність апарату міської ради та її виконавчих органів. Голова фракції партії «Наш край» Валерій Кравцов зачитав звернення від «Нашого краю» та БПП, в якому, зокрема, йшла мова про те, що люди повинні мати можливість реалізувати своє право на працю. Він зауважив:

– У групі ризику осіб, що підлягають скороченню, до цього часу перебувають працівники культури в селищі та селах та працівники виконавчих апаратів колишніх органів місцевого самоврядування. Натомість чітко бачимо «роздування» апарату в Мені та знищення представництва влади на селі.

До проекту рішення сесії було внесено пункт: «Доручити директорам КП «Менакомунпослуга» та КП «Макошинське» забезпечити надання послуг з утримання об’єктів благоустрою та прибирання приміщень закладів культури та адміністративних приміщень на території старостинських округів шляхом підготовки відповідних змін до статутів комунальних підприємств та передбачити у своїй структурі з 1 січня 2018 року посади «прибиральник територій» по старостинських округах».

Депутати дійшли спільної думки, що якщо врахувати запропоновану структуру, зобов’язання міського голови щодо внесення змін до структури КП «Менакомунпослуга» та Макошинського комунального підприємства, прийняття програми щодо місцевих ПСО, то, за невеликим виключенням, роботу матимуть усі працівники.

Додатково ініціювала на сесії питання про скликання першого засідання медичної ради депутат Оксана Булавка. За її словами, по районах висунення членів медичної ради завершено. По закону, будь-яка з рад має право ініціювати перше зібрання госпітальної ради. Тож ця пропозиція була схвалена депутатами, а поданий Оксаною Михайлівною проект рішення отримав одноголосну підтримку. Визначилися з датою – перше зібрання госпітальної ради має відбутися у Мені 27 листопада. Усім представникам районів і ОТГ, які входять до Північного госпітального округу, були розіслані запрошення.

На сесії також було затверджено склад комісій з прийняття-передачі майна у власність міськради, внесені зміни до міського, селищного та усіх сільських бюджетів об’єднаної громади, ухвалені проекти рішень про виконання міського, селищного та усіх сільських бюджетів за дев’ять місяців поточного року.

Депутати проголосували за внесення змін до рішення першої сесії про реорганізацію сільських, селищної рад, про списання та надання в оренду майна, затвердили статут КП «Менакомунпослуга» у новій редакції та ін.

Окремим блоком попрацювали над земельними питаннями. А їх на сесії було розглянуто аж 42.


Рішення сесій ради Менської ОТГ (gDrive)


Джерело: «Наше слово» №48 від 25.11.2017

Останні новини за категоріям(и): Менська,

Музичний фестиваль світла та розвитку LuMena. ФОТО

Насиченою святковою програмою на міському пляжі порадували жителей Менської ОТГ і гостей організатори свята. Було де порозважатися дітлахам, порадувала любителів прекрасного виставка оригінальних виробів місцевих майстрів, спортсменів – різноманітні змагання, меломанів – виступи рок-гуртів. Для усіх гостей свята, безперечно, сюрпризами…

Індустріальний парк «Менський» досі не створено

Ще у 2018 році почали створювати індустріальний парк у Мені. Втім досі він існує лише на папері. Наразі міською радою розроблено і затвердження оновлений Генеральний план міста із зонуванням території, виготовлено детальний план території, розпочато процедуру з розробки оцінки впливу…

У Мені будуть підвищені пішохідні переходи і світлофори

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Менської міської ради, котре відбулося 13 липня, ухвалили рішення ініціювати облаштування підвищених пішохідних переходів по вулиці Чернігівський шлях (біля будівлі колишнього універмагу) та на розі вулиць Героїв АТО та Сіверський шлях (біля будівлі ПриватБанку) в…

Інтернет-субвенція для Менської громади: соціальний ефект та рівні можливості

Менська міська територіальна громада отримає швидкісний інтернет у 9 населених пунктах. Про це розповідає секретар Менської міської ради від партії «Слуга Народу» Юрій Стальниченко. Коли Міністерство цифрової трансформації ініціювало збір пропозицій у межах проєкту «Інтернет-субвенція» для під’єднання населених пунктів та…

У Менській ОТГ хочуть закрити селищну лікарню. Жителі проти

У селищному будинку культури Макошиного відбулися загальні збори. Загалом 235 макошинців зібралися на заклик ініціативної групи активістів заради вирішення проблем, які останнім часом турбують двотисячне містечко. Чому лікарню планують закрити Чи не найбуремнішим було обговорення першого питання порядку денного. Саме…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: