Новини

24 грудня – перші вибори в іще 4-х громадах Чернігівщини

Сьогодні, 12 жовтня, Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори іще у 49 ОТГ в Україні, серед яких 4 – на Чернігівщині. 25 грудня – вибори.

«Розглянувши звернення 17 обласних державних адміністрацій … комісія встановила їх відповідність вимогам … та призначила на неділю, 24 грудня 2017 року, вибори у 49 об’єднаних територіальних громадах, – йдеться у офіційному повідомленні ЦВК. – До складу цих 49 ОТГ увійшли 250 місцевих рад… за попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь майже 347 тис. 400 осіб».

Зокрема, у Чернігівській області перші вибори 24 грудня 2017 року відбудуться в 4-х ОТГ. У яких саме – ЦВК не повідомила…

Три громади можна назвати із, практично, 100% впевненістю – Линовицька, Городнянська і Варвинська ОТГ були готові й очікували на оголошення виборів. Але назва іще однієї громади поки є загадкою. Принаймні, для широкого кола громадян. ОТГ.cn.ua з’ясовує.


upd: + Височанська сільська об’єднана територіальна громада Борзнянького району (висновок про відповідність від 4 вересня 2017 року).

Отже, практично зі 100-відсотковою впевненістю можемо констатувати: 24 грудня 2017 року – перші вибори голів і депутатів місцевих рад Линовицької, ГороднянськоїВарвинської та Височанської об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.


Таким чином, станом на 12 жовтня, у 2017 році перші місцеві вибори відбудуться у 250 об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, 29 жовтня 2017 року – у 201 ОТГ, 24 грудня 2017 року – у 49 ОТГ. Початок виборчого процесу оголошено з 4 листопада 2017 року.


Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів старост сіл, селищ 24 грудня 2017 року (.pdf)


Нагадаємо, що загальна кількість ОТГ, утворених у 2015-2017 роках складає 413 з них: у 366 ОТГ відбулися перші місцеві вибори у 2015-2016 роках, у 47 ОТГ перші місцеві вибори відбулися у квітні 2017 року.

Після проведення перших місцевих виборів 29 жовтня та 24 грудня 2017 року в Україні діятиме вже 663 добровільно об’єднані територіальні громади.


Джерело: ЦВК

Останні новини за категоріям(и): Анонси, Варвинська, Вибори, Височанська, Городнянська, Линовицька,

Як змінюється графський парк в Линовицькій ОТГ

Як змінюється графський парк в Линовиці Парк ім. Т.Г. Шевченка або Парк Якова де Бальмена – ботанічна пам’ятка природи місцевого значення, яка з точки зору законодавства має наукову, культурну, історичну цінність та заповідний режим. Однак сама наявність такого статусу не…

Прилуцька швейна фабрика шукала працівників у Линовицькій ОТГ

16 червня в Линовицькій об’єднаній територіальній громаді презентували роботодавця – ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика». Захід відбувся за сприяння Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості . Директор швейної фабрики Ірина Зайцева розповіла про діяльність підприємства, перспективи розвитку, актуальні вакансії, вимоги…

Фахівці служби зайнятості консультуватимуть у Линовицькому ЦНАПі

Саме такої домовленості було досягнуто на робочій зустрічі директора Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Лариси Татарченко з Линовицьким селищним головою Віталієм Нестерком та його заступником Анатолієм Лябахом. Результатом перемовин стало підписання Угоди про співпрацю у сфері сприяння працевлаштуванню…

У Линовицькій громаді розвиватимуть економіку, інфраструктуру, туризм та людський капітал

Линовицька селищна рада затвердила Стратегію розвитку громади до 2027 року. За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» робоча група розробила стратегічний план розвитку на наступні 7,5 років. Цей документ передбачає впровадження низки проєктів, які мають активізувати економічний розвиток територій та створити умови…

Линовицька громада продовжує роботу над розробкою стратегії розвитку

У середу, 22 квітня відбулося третє засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Линовицької об’єднаної територіальної громади. Методичну та експертну підтримку у роботі над стратегічним документом громаді надає Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою». Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО,…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: