Новини

У Корюківській громаді зароблять на будівлях, що розвалюються

У Корюківській громаді зароблять на будівлях, що розвалюються

Корюківська міська рада оприлюднила проект рішення, який дозволяє їй здихатися комунальної нерухомості, яка непридатна до подальшого використання. Окрім того, що міському бюджету більше не доведеться її утримувати, так ще й вдасться трохи заробити на продажі.

Проект рішення “Про затвердження Положення про порядок продажу об’єктів міської комунальної власності Корюківської міської територіальної громади під розбирання на будівельні матеріали” міститься на сайті муніципалітету.

Положення регулює порядок продажу об’єктів міської комунальної власності, які підлягають розбиранню на будматеріали. Дія цього Положення розповсюджується на об’єкти нерухомого майна, окремо розташовані будівлі та споруди.

Яка процедура?

Спочатку міська рада замовляє аналіз технічного стану будівлі. Якщо ж фахівці визначили, що дана нерухомість непридатна до подальшого використання, то готується проект рішення міської ради про продаж його під розбирання на будівельні матеріали.

Міська рада приймає відповідне рішення та повідомляє балансоутримувача будівлі у 20 денний термін з дня прийняття рішення. Оголошується аукціон (викуп).

Якщо на участь в аукціоні надійшла заява лише від одного покупця, зазначена нерухомість може бути продана безпосередньо такому покупцеві за запропонованою ним ціною, але не нижче початкової ціни продажу.

Терміни розбирання Об’єкта на будівельні матеріали узгоджуються сторонами, але не повинні перевищувати 12 місяців. До того ж, покупець не набуває права користування або права власності на земельну ділянку.

Строк підготовки об’єкта до продажу не повинен перевищувати двох місяців з дня прийняття рішення про включення його до переліку об’єктів, що підлягають продажу. Винятком можуть бути лише об’єкти, набуття права власності на які пов’язане з переходом права на земельну ділянку комунальної власності.

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акту приймаються  міською радою протягом місяця з дня оприлюднення проектів регуляторних актів за   адресою: 15300 , м. Корюківка, вул. Бульварна, 6,  тел. 2-14-76, 2-15-56, 2-13-79 ,  ел.адреса: e-mail: koryukivka.rada@gmail.com.


Джерело: Час Чернігівський

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: