Новини

Свято Іванівської ОТГ

Минулої суботи, 19 серпня, у день Преображення Господнього, жителі Іванівської об’єднаної територіальної громади вперше відзначили спільне свято.

Адже ще рік тому вони належали до різних сільрад, а сьогодні будують спільні проекти та вирішують спільні проблеми.

Та і саме святкування відбулося в сусідній з Іванівкою Количівці.

Як відомо, минулого літа за ініціативи місцевих депутатів та активістів громади було порушене питання про об’єднання. А вже 9 вересня 2016 року голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч підписав значиме для жителів громади розпорядження № 531 про відповідність рішення про створення Іванівської ОТГ всім законодавчим нормам. До складу Іванівської громади ввійшли села Іванівка, Количівка, Красне, Золотинка, Скорінець, Ладинка, Друцьке, Слобода, Вікторівка, Драчівщина та Буди.

На сьогодні триває активний розвиток громади. Проведено вибори голови, депутатів, вибори старост у селах. Створено старостинські округи. Громада затвердила Статут, має власний сайт. Проведено 10 сесій, прийнято близько 300 рішень щодо соціально-економічного та суспільного розвитку ОТГ.

У підпорядкування громади перейшли заклади освіти. Створено відділи культури та освіти, центр надання соціальних послуг. Розроблено проекти по ремонту доріг, облаштуванню вуличного освітлення в населених пунктах громади, проводяться роботи з благоустрою.

Голова об’єднаної громади Сергій Гарус у своєму вітальному слові з нагоди свята зазначив:

— Сільська влада та депутатський корпус прикладають максимальні зусилля для того, щоб наша громада стала на шлях розвитку, змінювалася, зростав її економічний та культурний потенціал. Усі наші досягнення складаються з щоденної праці, знань і талантів усіх жителів нашої громади. Ми маємо об’єднатися заради нашої малої батьківщини, працювати і жити для її добра.

Крім того, з нагоди свята голова ОТГ передав соціальним працівникам новоствореного центру надання соціальних послуг велосипеди та спецодяг.

Голосисті дівчата з Красного


Джерело: ОТГ.cn.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Іванівська,

У Іванівській ОТГ започаткували спартакіаду між старостиинськими округами

20 серпня село Анисів Іванівської сільської громади зустрічало спортивні змагання серед старостинських округів Іванівської громади (перша Спартакіада). Свято відбулось в рамках відзначення 30-річчя Незалежності України. Участь в Спартакіаді приймали команди сіл Анисів, Іванівка, Количівка, Красне, Ладинка, Піски та Слобода. За…

В громадах додалось генеральних планів

В Черниговской ОГА состоялось заседание областного архитектурно-градостроительного совета, на котором было рассмотрено шесть генпланов и планов зонирования территории сел Ковпинка, Пушкари, Будище и Бугриновка Новгород-Северского района, а также Ивановки и Ничеговки Черниговского района. Все они были рекомендованы членами архитектурно-градостроительного совета…

В Іванівській громаді встановлено сім оглядових камер

Тепер в Іванівській громаді є сім камер, що мають функцію зчитування номерних знаків. Так, у селі Количівка камери розміщені біля повороту на Ніжинський напрямок. В Іванівці дві камери розташовані біля школи та острівця безпеки, що розташований в сторону Київського напряму….

Амбулаторія

Нова амбулаторія у Іванівській ОТГ

Іванівська сільська лікарська амбулаторія розрахована до 80 відвідувань за зміну. Тут працюватимуть 2 сімейні лікарі, які обслуговуватимуть жителів 14 населених пунктів.

Жителі кількох сіл вважають першу сесію Іванівської ОТГ незаконною

2 десятки людей прийшли на першу сесію нового скликання Іванівської сільради, вважають скликали її незаконно. Це жителі сіл Анисів та Піски. Все через те, що мають рішення суду, який визнав протиправним приєднання цих сіл до Іванівської ОТГ. Суд відбувся за…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: