Новини

Вибори старост: повна перевага позапартійних

Учора, 2 квітня у селах двох об’єднаних громадах, а саме, у Лосинівській селищній Ніжинського району та Мринській сільській Носівського, відбулися вибори старост сіл.

Як і на попередніх виборах у громадах Козелецького району, основними фаворитами були колишні сільські голови, які були виконуючими обов’язки старост.

Так, колишня Терешківський сільський голова села (Лосинівська громада) Лідія Смоленська здобула перемогу з результатом 98% голосів виборців при явці у 58% виборців.
Її колега з цієї ж громади, в. о. старости села Вікторівка Наталія Гайдей отримала 94 % голосів.
Цікаво, що така висока явка характерна тільки для виборів місцевих депутатів чи старост. І такі відсотки свідчать про авторитет та довіру виборців до названих кандидатів.

Святкують перемогу у перегонах і колишні сільські голови сіл Шатура та Сальне Лосинівської громади. Старостами стали відповідно Людмила Петренко (71 %) та Ніна Броварчук (45 %). До речі, конкурентом Ніни Броварчук був священнослужитель місцевої церкви Василь Ковташинець, який зумів набрати 33 % голосів.

Єдиним, хто не зумів відкинути приставку в. о. і не стати повноцінним старостою, це сільський голова Шняківки Володимир Лисенко (45 %). Він програв 11 голосів переможниці виборів Тетяні Улько (51 %), місцевому бібліотекарю. До речі, єдиному партійному кандидату. Її підтримувала Аграрна партія України.

Отже, можна сміливо говорити, що жителі Лосинівської громади довірили свою долю та долю своїх сіл перевіреним кадрам. Безпартійним. Всі – старости жінки. Тобто, гендерна нерівність.

У Мринській об’єднаній громаді Носівського району з 4-х громад (колишніх сільрад), у 3-х старостами стали сільські голови. У Хотинівці — Валерій Білодід (70 %), Плоскому — Лариса Спашиба (67 %), Селищі — Людмила Борисова (57 %).

А от у Лихачеві колишня голова Світлана Шелест (40 %, 154 голоси) з програла слюсарю Носівської дільниці експлуатації газового господарства Олександру Семенцю (46 %, 174 голоси).
До речі, всі кандидати Мринської ОТГ віддали перевагу не партійним брендам, а самовисуванню та позапартійності.

Цього ж дня у трьох округах Мринської ОТГ пройшли проміжні вибори депутатів об’єднаної територіальної громади.
У всіх округах перемогу здобули позапартійні самовисуванці.

Загалом, виборча кампанія та безпосередньо хід голосування пройшли без видимих порушень та у рівній конкурентній боротьбі.


Джерело: OTG.cn.ua

Останні новини за категоріям(и): Вибори, Лосинівська, Мринська,

Wi-fi-дерево буде у центрі Мринської ОТГ

15 березня 2019 року у центрі села Мрин встановили «енергетичне дерево» з Wi-Fi і зарядкою. Дерево працює на сонячних батареях. Усі охочі можуть цілодобово заряджати свої гаджети, користуватися безкоштовним Wi-Fi . Жителів громади просять берегти речі, які роблять наше життя…

Як виконуються бюджети громад Чернігівщини за 9 місяців 2018 року

Експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні дослідили показники фінансової діяльності об’єднаних територіальних громад за 9 місяців 2018 року. В ході моніторингу всі 665 громад розподіли на чотири групи в залежності від чисельності населення.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: