Новини

Перші кроки Сновської ОТГ з Програмою DOBRE

За результатами конкурсного выдбору Сновська МТГ увійшла до складу 4-ї кагорти громад, які розпочали спіпрацю з Програмою DOBRE.

Громада співпрацює в наступних компонентах:

  1. Стратегічне планування розвитку громад:

Вже відбулися 2 зустрічі з експертами зі стратегічного планування ( в лютому – онлайн, в березі – офлайн), в ході яких було проведено діагностику існуючої Стратегії. Попередньо робоча група дійшла до висновку про перегляд та удосконалення Стратегії та подовження її дії на період до 2027 р., визначивши основні виклики і проблеми для громади та способи їх подолання.

  1. Місцевий економічний розвиток (МЕР):

Створена робоча група з місцевого економічного розвитку, яка розпочала роботу із розробки Плану місцевого економічного розвитку. Члени робочої групи пройшли тестування на готовність громади до розроблення Плану місцевого економічного розвитку. На даний час розробляємо економічний профіль громади.

  1. Гендерно-чутливі підходи:

На конкурсних засадах відібрано 10 активних жінок громади, які розпочали онлайн-навчання  в Академії жіночого лідерства. Крім того, в квітні відбулась перша онлайн-зустріч з експертами Програми DOBRE по даному компоненту.

  1. Бюджетування та управління фінансами:

Протягом квітня щопонеділка будуть проводитися онлайн тренінги «Підвищення ефективності фінансового управління територіальних громад». Перше навчання відбулось 05.04.21 р.

На конкурсній основі  Сновську громаду (єдину серед громад Чернігівської області) відібрано для впровадження інструменту для підвищення бюджетної прозорості «Бюджетний симулятор».

В рамках Програми DOBRE Створено профіль для Сновської МТГ на платформі адміністрування Громадського бюджету  (Бюджету участі) за посиланням: https://snovsk.pb.org.ua

  1. Залучення громадян, мобілізація молоді:

В березні в громаді проведено ознайомчий тренінг «Молодіжна робота в ОТГ».

На конкурсній основі відібрано 6 активних представників молоді для участі в програмі «Молодіжний працівник». Після визначення молоді з  тематикою проекту в подальшому буде реалізовано грантовий проект за молодіжним напрямком.

  1. Оцінка спроможності:

Наразі відбувається перший етап – початкове Оцінювання громади за індексом спроможності місцевого самоврядування за методологією PMCI.

Крім того, громада в рамках Програми ДОБРЕ взяла участь у пілотному Проєкті та потрапила до складу 111 громад України та в тому числі до 10 громад Чернігівської області, які приймуть участь у пілотному проекті з оцінки системи ефективності громад.

  1. Покращення комунальних послуг:

Проведено онлайн тренінг «Підвищення ефективності управління активами територіальних громад».

Реалізується грантовий проект: «Закупівля планшетних  ПК  з  метою  проведення  опитування  громадян щодо якості послуг». В рамках проекту громада придбала планшет та ще 4 планшети будуть отримані від Програми ДОБРЕ. За допомогою планшетів буде проведено опитування думки мешканців про якість надання послуг в громаді та будуть визначені пріоритети, на підставі яких громада приступить до розроблення Плану удосконалення 2 видів послуг та в подальшому буде реалізовано грантовий проект по послугам.

  1. Комунікація та онлайн інструменти:

Реалізується  грантовий проект «Покращення роботи місцевого самоврядування через створення сучасних умов роботи  депутатського корпусу та виконавчого комітету Сновської міської територіальної громади із забезпеченням широкого залучення громадськості», який передбачає встановлення системи «Голос» в сесійній залі міської ради, закупівлю планшетів для голосування, комп’ютерної та відеотехніки для онлай-трансляції засідань.

В рамках Програми громада підписала меморандум про співпрацю з громадською організацією «Соціал Буст» щодо підключення Сновської громади до їх онлайн-сервісів та підтримки ІТ продуктів: DOSVIT, DOBRE.Pytannia та Громадський Проект.

Крім того, направлено та очікує на погодження грантовий проект по «Швидкому гранту» «Підвищення якості надання культурних послуг шляхом придбання мобільної сцени зі звуковим обладнанням для Сновської міської територіальної громади».

Також  в рамках DOBRE Сновська МТГ отримала громаду-ментора – Баштанську МТГ Миколаївської області, з якою громада планує тісно співпрацювати в період співробітництва з Програмою DOBRE.

Джерело: сайт Сновської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Сновська,

У Сновській ОТГ частина ліхтарів живитимуться від сонячних батарей

Продовжується встановлення на території Сновської громади ліхтарів вуличного освітлення, які працюють на сонячних батареях. Так, на прохання старости Сновського старостинського округу Марії Мороз міською радою було придбано 14 ліхтарів на сонячних батареях. Працівниками Сновської  ЖЕД було встановлено по 7 ліхтарів…

У Сновській ОТГ розпочав роботу центр масової вакцинації проти коронавірусу

Центр розташувався у приміщенні комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” за адресою м.Сновськ, вул.Гомельська, 26. Як повідомила генеральний директор КНП «Сновський ЦПМД» Олена Щарпан, на Сновщину було доставлено перші 60 доз американської вакцини Moderna. І вже у…

Про земельний податок у Сновській ОТГ

Жителі  Сновської територіальної громади уже отримали податкові повідомлення-рішення про необхідність сплати земельного податку за 2021 рік Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

На що витрачали гроші у Сновській ОТГ у травні. ЦИФРИ та ФАКТИ

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою було здійснено у травні  фінансування галузей бюджету на загальну суму 6,48 млн грн. Про це повідомила секретар міської ради Наталія Самойлова. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання автомобільних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: