Новини

Бобровицька ОТГ у “червоній зоні” карантину

4 вересня, відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Станом на 4 вересня у районі зареєстровано 205 випадків захворювань на коронавірусну інфекцію СoViD -19 (м. Бобровиця – 101, с. Ст. Басань – 2, с. Затишшя – 1, с. Олександрівка – 5, с. Зелене – 9, с. Горбачі – 1, с. Осокорівка – 2, с. Кобижча – 19, Травкине – 1, с. Ярославка – 1, с. Мирне – 9,  с. Вороньки – 2, с.Старий Биків -1, Новий Биків – 1, с. Рудьківка-4, с.Макарівка – 5, с.Марківці- 10, с.Нова Басань – 10, с. Озеряни – 6, с. Браниця – 7, с. Осовець – 1, с. Піски – 5, с. Наумівка – 2).

Госпіталізовано в інфекційне відділення КНП «Козелецька ЦРЛ» 47 осіб, 2 хворих в КНП “Бобровицька ЦРЛ”. На сьогоднішній день 17 хворих знаходиться на стаціонарному лікуванні, 74 хворих знаходяться на самоізоляції, 108 хворих  одужало, 6 хворих померло. Всього зареєстровано 429 контактних осіб,  з них 341 обстежений.

У зв’язку з різким збільшенням кількості: хворих на гостру респіраторну хворобу, викликану вірусом Covid-19, летальних випадків серед жителів, Бобровицький район віднесли до «червоної» зони карантину.

З 7 вересня у районі заборонені масові заходи розважального, культурного, спортивного, соціального, релігійного, рекламного  характеру, та інших за участю більше 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв метрів площі будівлі або території на час перебування Бобровицького району в «червоній» зоні.

Призупинено особистий прийом громадян керівниками та працівниками державних установ Бобровицького району. Прийом звернень громадян здійснювати в електронному вигляді, або через скриньки, встановлені на вході в установи.

Заборонено діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, міським транспортом, міжміським, приміським, внутрішньо обласним сполучення, крім:

  • перевезення легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не перевищує п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років, службовими та орендованими авто підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень ЗІЗ в межах кількості місць сидіння і виключно за маршрутами руху, про які не менше ніж за два дні поінформовано органи Нацполіції;
  • приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, оздоровлення та відпочинок дітей за межами Бобровицького району, а також роботу дитячих садочків;
  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері культури, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, тощо), торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням та посадковим матеріалом; провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з техобслуговування та ремонту ТЗ, техобслуговування  реєстрації розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку; торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень; парикмахерських та салонів краси за умови дотримання вимог постанови ГДСЛУ №20; ПСК «Бобровицький ринок» Чернігівської ОСС за умови дотримання вимог постанови ГДСЛУ №34;
  • відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Мобільній групі контролю за дотриманням вимог протиепідемічних заходів забезпечити посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням протиепідемічних заходів.

Призупинено  проведення чергових, планових медичних оглядів, крім:

  • студентів, які поселяються у гуртожитки;
  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності;
  • надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

Джерело: сайт Бобровицбкої ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Бобровицька,

Засідання виконкому у Бобровицькій ОТГ

Учора, 22 червня, відбулось засідання виконавчого комітету  міської ради, яке провів міський голова Тетяна Ковчежнюк. Під час засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення  життєдіяльності громади. У рамках засідання ухвалено рішення, що стосувались захисту прав дітей, благоустрою та комунальної сфери,…

Про бюджет Бобровицької громади на 2021 рік

Бюджет Бобровицької громади на 2021 рік становить 234,9 мільйонів гривень. Із цієї суми власні доходи – 155 мільйонів. Основні статті надходжень: податок та збір на доходи фізичних осіб — 96 370,0 тис. грн; освітня субвенція з державного бюджету — 77…

Сесія Бобровицької ОТГ

23 квітня, відбулася 7 сесія Бобровицької міської  ради 8 скликання під головуванням міського голови Тетяни Ковчежнюк. Участь у роботі сесії взяли депутати міської ради та начальники відділів міської ради. До порядку денного чергової сесії було внесено та прийнято 51 рішення….

На Чернігівщині відкрили дві поліцейські станції у Бобровицькій ОТГ

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський відкрив дві поліцейські станції – у Кобижчі та Пісках. Відтепер Бобровицька ОТГ під надійним захистом своїх офіцерів. У рамках проекту «Поліцейський офіцер громади» свої двері для громадян відчинили нові поліцейські станції…

Бобровицький ЦНАП та сучасні технології: діло майстра величає

Дедалі більше послуг переводять в онлайн: працюють мобільний застосунок та портал «Дія», установи розширюють перелік послуг в «особистому кабінеті користувача». Втім, держава водночас не збавляє обертів щодо впорядкування мережі ЦНАПІв, де зможуть отримати послуги зокрема і ті, хто з різних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: