Новини

Стратегія розвитку Ніжинської ОТГ на фінальній стадії

У Ніжинській міській раді відбулися перші громадські слухання, на яких представлено проект Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади – 2027.

В засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, радник з питань регіонального розвитку Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування Володимир Бойко, керівники управлінь та відділів виконавчих органів ради, освітяни, науковці, представники громадської ради, ніжинці та ЗМІ.

Міський голова Анатолій Лінник у своєму виступі зазначив, що в 2017 року почалася робота над створенням Стратегії Ніжинської міської ОТГ. Восени цього ж року було створено організаційний комітет по розробці Стратегії і одночасно почалася он-лайн реєстрація усіх бажаючих мешканців увійти до складу Робочої групи з розробки Стратегії.

Як наслідок, у грудні 2017 року сформовано та затверджено Розпорядженням міського голови склад робочої групи, до якої увійшли 104 особи, а саме посадові особи структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, підприємці, громадські активісти, депутати, викладачі, лікарі та усі, кому не байдуже майбутнє міста Ніжина.

Протягом 2017-2018 р. р. було проведено 3 засідання, під час яких було визначено карту капіталів та проведено SWOT-аналіз.

У ході підготовки Стратегії Ніжинським державним університетом та доцентом кафедри політології, права та філософії Тамарою Кушерець було проведено опитування на тему «Ціннісні орієнтації мешканців міста Ніжина». Дані напрацювання лягли в основу розробки Стратегії.

Восени 2018 року було розпочато процес приєднання Кунашівської сільської ради та створення Ніжинської міської ОТГ, що дещо пригальмувало роботу у зв’язку з внесенням відповідних змін до Стратегії з урахуванням потреб приєднаних територій.

Протягом наступних 3-х засідань у 2019 році було напрацьовано стратегічне бачення, стратегічні та оперативні цілі, а також завдання та проектні ідеї.

25 травня 2019 року текстовий варіант проекту Стратегії Ніжинської міської ОТГ було розміщено на офіційному сайті Ніжинської міської ради для публічного обговорення, внесення пропозицій та зауважень, що в подальшому було опрацьовано. Наразі маємо готовий документ з урахуванням усіх побажань членів Робочої групи та мешканців міста Ніжина.

Головний спеціаліст сектора з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Тетяна Плетньова презентувала Проект Стратегії. Таблицями представлено потреби громади, які знайшли в 4 стратегічних цілях і пріорітетах Стратегії.

Ефективне стратегічне планування залежить від стратегічного мислення не тільки керівництва міста, а й кожного жителя Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

В подальшому усі зібрані матеріали будуть опрацьовані та систематизовані робочою групою у єдиний документ, завдяки якому ніжинська громада зможе раціонально організувати свою діяльність та стратегічно розподілити ресурси.

Обговорення проекту Стратегії Ніжинської міської ОТГ Ніжинська міська рада ще буде тривати протягом двох тижнів. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до розробки цього важливого документу, який буде визначати стратегію розвитку нашої громади до 2027 року. Всі пропозиції будуть розглянуті на наступних громадських слуханнях та винесені на обговорення з мешканцями громади.

Ознайомитися з Проектом Стратегії Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Запропонувати проекти для міста. Надати пропозиції та зауваження

Джерело: сайт Ніжинської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Ніжинська,

У Ніжині відкриють овочево-фруктовий ярмарок

З 1 серпня по 10 жовтня у Ніжині діятиме ярмарок овочів та фруктів. Таке рішення  прийняли на засіданні виконавчого комітету Ніжинради у п’ятницю, 29 липня. Про це повідомляє MYNIZHYN.com. Ярмарок з продажу овочевої продукції та фруктів працюватиме на території асфальтованого…

Вирішується доля Ніжинської районної лікарні

У середу, 21 липня, у Ніжині радилися щодо перспектив існування Ніжинської центральної районної лікарні. У нараді взяли участь керівники Ніжинської, Вертіївської, Лосинівської, Крутівської, Талалаївської територіальних громад. Кожен з присутніх мав можливість висловити свою пропозицію – це і об’єднання районної та…

Нове обладнання для Ніжинської міської лікарні

Цього року міська лікарня у Ніжині отримає обладнання на 7 млн грн. Частина обладнання та техніка вже функціонують, а це: ліжка медичні з механічним приводом та електричним приводом (48 шт.), спірометр, електрокардіограф, гематологічний аналізатор, Лор комбайн. Ліжка сучасні, з механічним…

У Ніжинській громаді 6 вулиць отримали нове освітлення

Комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства», а саме, працівники цеху з освітлення вулиць міста на чолі з головним енергетиком Віталієм Оленченком виконує послуги з ремонту, технічного обслуговування, утримання мереж зовнішнього освітлення, електромонтажні послуги та монтування нових ліній освітлення вулиць. Нагадаємо,…

У Ніжинській громаді працюють над Стратегією розвитку

08 липня відбулося засідання робочої групи щодо оновлення стратегії Ніжинської територіальної громади на 2020-2027 роки під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка. У засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: