Новини

Проблеми невеликого населеного пункту: схід жителів села у Сновській ОТГ

1 березня в Старій Рудні, що у Сновській об’єднаній громаді, пройшли збори громадян. Більше 60 жителів села зібрались у приміщенні сільського клубу щоб обговорити найбільш хвилюючі питання життєдіяльності громади.

Микола Шмаровоз, виконуючий обов’язки старости села Стара Рудня, прозвітував перед односельцями про виконану роботу за минулий рік та ознайомив із планами на поточний.

Зокрема, зазначив, що чисельність наявного населення складає 504 особи, з них: дітей дошкільного віку – 22, шкільного віку – 38; працездатних – 249 осіб, з яких працевлаштовані – 184. За минулий рік народилось 2 дитини, померло 18 чоловік.

На території села функціонують фельдшерсько-акушерський пункт, клуб, бібліотека, 3 магазини. Відсутні нарікання на роботу торгівлі. Населення регулярно забезпечується хлібобулочними виробами, господарськими товарами повсякденного попиту. Будівельні матеріали завозяться по заявках жителів.

Значна увага у звітному 2018 році приділялась благоустрою населеного пункту (приведено в належний санітарний стан прилеглі території, кладовище, вулиці села тощо). Була проведена висипка та грейдерування грунтових доріг. На території села в зимовий період вчасно очищалися вулиці.

У 2018 році міською радою реалізовано проект по вуличному освітленню вартістю 440 тисяч гривень. А для потреб населення була придбана нова бензопила.

Виконуючий обов’язки старости подякував, насамперед, міському голові та виконавчому апарату міської ради за підтримку і розуміння; керівнику ПСП «Яна Плюс» Олександру Веселому, Олександру Масляному, Віталію та Василю Стародубцю, Олександру Кукті за організацію та проведення робіт з благоустрою та всім селянам за підтримку та співпрацю задля розвитку села і громади в цілому.

Серед проблем, які підіймали селяни у ході зборів, були такі: відсутність дитячого майданчику, незадовільна робота поштового відділення, прохання замінити водія рейсового автобуса, низька орендна плата за землю тощо.

Підбив підсумки міський голова Олександр Медведьов, який у своєму виступі, що супроводжувався показом слайдів, поінформував присутніх про стан та найближчі перспективи розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади загалом та села Стара Рудня в її складі. Зокрема, планується встановити дитячий майданчик.

По закінченню зборів селяни мали змогу в невимушеній обстановці поспілкуватись з міським головою з особистих питань.

Джерело: сторінка Сновської міської ради у Фейсбуці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Без категорії, Сновська,

У Сновській ОТГ частина ліхтарів живитимуться від сонячних батарей

Продовжується встановлення на території Сновської громади ліхтарів вуличного освітлення, які працюють на сонячних батареях. Так, на прохання старости Сновського старостинського округу Марії Мороз міською радою було придбано 14 ліхтарів на сонячних батареях. Працівниками Сновської  ЖЕД було встановлено по 7 ліхтарів…

У Сновській ОТГ розпочав роботу центр масової вакцинації проти коронавірусу

Центр розташувався у приміщенні комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” за адресою м.Сновськ, вул.Гомельська, 26. Як повідомила генеральний директор КНП «Сновський ЦПМД» Олена Щарпан, на Сновщину було доставлено перші 60 доз американської вакцини Moderna. І вже у…

Про земельний податок у Сновській ОТГ

Жителі  Сновської територіальної громади уже отримали податкові повідомлення-рішення про необхідність сплати земельного податку за 2021 рік Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

На що витрачали гроші у Сновській ОТГ у травні. ЦИФРИ та ФАКТИ

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою було здійснено у травні  фінансування галузей бюджету на загальну суму 6,48 млн грн. Про це повідомила секретар міської ради Наталія Самойлова. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання автомобільних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: