Новини

Як захищають права дітей у Плисківській та Комарівській ОТГ, вивчали посадовці з області

Днями працівники Служби у справах дітей облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА здійснили виїзд до Борзнянського району, де провели зустрічі з керівництвом та посадовими особами Плисківської та Комарівської сільських рад об’єднаних територіальних громад. Тема розмови – організація на цих територіях роботи з попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді.

До речі, у складі виконкому Плисківської сільської ради з квітня цього року вже функціонує служба у справах дітей. У Комарівській ОТГ утворення такого структурного підрозділу заплановане на першу декаду травня.

Особливу увагу приділили обговоренню питання створення необхідних умов для повернення в сім’ї дітей, які виховуються в інтернатних закладах за заявами батьків, а також запровадження в громадах необхідних послуг для недопущення потрапляння до інституцій дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. На початок поточного року в інтернатних закладах області виховувалось 74 дитини, які є мешканцями Комарівської ОТГ, та 16 – Плисківської.

Слід зазначити, що на території об’єднаних територіальних громад області вже утворено 9 служб у справах дітей (Менської, Остерської, Носівської міських рад, Коропської, Любецької, Кіптівської селищних рад, Плисківської, Вертіївської та Мринської сільських рад). Такі підрозділи відповідно до законодавства мають діяти у складі усіх виконавчих органів сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад.

Під час виїзду також вивчалась діяльність підвідомчих структурних підрозділів з питань запобігання та протидії домашньому насильству і жорстокому поводженню щодо дітей. Були відвідані за місцем проживання діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються у прийомних родинах, надані консультації прийомним батькам стосовно виховання дітей, розв’язанням проблем майнового характеру, адаптації дітей до нових умов проживання.


Джерело: сайт Чернігівської ОДА

Останні новини за категоріям(и): Комарівська, Плисківська,

У Плисківській ОТГ відкрили ЦНАП

Влітку 2019 року Плисківська сільська рада взяла участь у грантовому конкурсі в рамках проєкту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні» і стала фіналістом для отримання допомоги зі створення центру надання адміністративних послуг. За фінансової підтримки проекту U-LEAD сільська…

Про фірмову страву Плисківської громади

Недавно Плисковская территориальная община засветилась в проекте «Гастронаследие Украины: традиции гостеприимства и культура приготовления блюд». Дал старт проекту в прошлом году Украинский центр культурных исследований. Был объявлен отбор. Наши земляки представили фирменное блюдо общины — «бабку». На днях в режиме…

У Плисківській ОТГ ремонтують аварійний міст: як об’їхати

У селі Велика Загорівка Плисківської ОТГ на дорозі Т-25-24 Борзна-Ічня Прилуки (км 11+419) розпочато протиаварійні роботи на мосту через струмок. Збудована переправа була в 1965 році із залізобетону. Довжина мосту – 18 метрів. Міст в аварійному стані. Із 26 березня…

У Плисківській громаді запрацювала перша поліцейська станція

Минулого тижня, 18 лютого, в рамках програми «Поліцейський офіцер громади» в селі Плиски відкрили поліцейську станцію. Відтепер у населеному пункті працюватиме правоохоронець, який займатиметься вирішенням безпекових питань саме Плисківської територіальної громади. Поліцейським Плисківської громади було призначено старшого лейтенанта Володимира Архипенка….

Борзнянську районну лікарню співфінансуватимуть чотири громади

Територіальні громади колишнього Борзнянського району братимуть участь у спільному фінансуванні центральної районної лікарні. Відповідні рішення прийняли депутати Борзнянської, Височанської, Комарівської та Плисківської об’єднаних територіальних громад. Таким чином вони долучаться коштами своїх бюджетів до співфінансування видатків на утримання КНП «Борзнянська ЦРЛ»….

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: