Новини

Чернігівським журналістам пропонують премію за кращі матеріали про децентралізацію

 

Рішення про заснування Премії з відзначення переможців обласного конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади прийняла Чернігівська обласна рада сьогодні, 28 березня.

Проведення конкурсу базується на адаптованій до потреб області методології, розробленій Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та рекомендованій до використання Мінрегіоном.

Ухваленню рішення передували консультації з представникам Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України, громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ», Департаменту інформаційної діяльності та консультацій з громадськістю Чернігівської ОДА, відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради, експертами з питань децентралізації та фахівцями Ради Європи.

Розробкою документу займалася робоча група, створена 24 листопада минулого року відповідним розпорядженням голови обласної ради.

Положення про заснування Премії включає загальні положення, мету та основні завдання, організаційні питання, визначає тематичні пріоритети і номінації, умови участі та фінансове забезпечення.

У якості додатків до Положення розроблені критерії та методологія оцінювання робіт, орієнтовні зразки модельних аплікаційних форм номінацій, а також визначені перелік і технічні характеристики документів для подання конкурсної заявки.

З 25 листопада по 10 грудня 2017 року проект Положення про заснування Премії для відзначення переможців обласного конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади проходив процедуру громадського обговорення (електронні консультації з громадськістю).

29 листопада на засіданні робочої групи, яке провів голова обласної ради Ігор Вдовенко, обговорено досвід проведення аналогічного всеукраїнського та обласних конкурсів і представлена методологія проведення конкурсу в Чернігівській області.

Мета конкурсу – сприяти демократичним змінам в Україні через підвищення обізнаності населення Чернігівщини про результати та здобутки реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади і розвитку громад області, а також популяризацію кращих практик місцевого самоврядування.

Конкурс проводитиметься щорічно та оголошуватиметься відповідним розпорядженням голови Чернігівської обласної ради не пізніше 1 червня поточного року. Свої матеріали журналісти зможуть подавати конкурсній комісії до 30 вересня, яка протягом місяця визначатиме переможців.

До речі, склад конкурсної комісії також затверджується розпорядженням голови обласної ради. До її складу увійдуть як представники органів виконавчої влади і депутатського корпусу, так і громадських об’єднань, регіональних відділень медіа-організацій, а також експерти в галузі місцевого самоврядування та реформи децентралізації влади.

Медійники змагатимуться в чотирьох жанрових номінаціях: онлайн-публікація; публікація в друкованих ЗМІ; радіоматеріал, відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Серед поданих учасниками робіт у кожній номінації визначатимуться три переможці, які отримають дипломи та грошові винагороди в розмірі відповідно до категорії Премії:

  • І премія – в розмірі 4-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;
  • ІІ премія – в розмірі 3-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;
  • ІІІ премія – в розмірі 2-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу.

У ході проведення конкурсу планується співпраця та консультації з фахівцями програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Найближчим часом розпорядженням голови Чернігівської обласної ради буде оголошено старт цьогорічного конкурсу, приуроченого до четвертої річниці започаткування реформи децентралізації в Україні.


Джерело: сайт Чернігівської обласної ради

 

Останні новини за категоріям(и): Громади, Оголошення/Вакансії/Анонси,

Програма. Плани. Обговорення. Лариса Ковальчук – кандидатка на посаду Михайло-Коцюбинського селищного голови.

– Ларисо Володимирівно, перед тим, як обговорювати програму, якою Ви будете керуватися у щоденній роботі на посаді голови Михайло-Коцюбинської ОТГ, хочеться донести до читачів інформацію про Ваші політичні вподобання, бачення, як повинне виглядати економічне, соціальне і громадське життя об’єднаної громади…

Громади Чернігівщини можуть отримати гроші на охорону довкілля

Якщо маєте ідеї щодо охорони довкілля, можна подавати проєкт на конкурс Міжнародного фонду відродження. Заявки приймають до 28 липня. До участі в конкурсі запрошуються громадські організації, спілки, органи самоорганізації населення та благодійні фонди, які мають щонайменше трирічний досвід практичної роботи…

Знаєте про корупцію в школах та садочках? – АМУ пропонує взяти участь у опитуванні

Асоціація міст України проводить анкетування керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти, а також батьків здобувачів загальної середньої освіти. Опитування є анонімним та проводиться з метою дослідження освітнього середовища та виявлення факторів, що сприяють або можуть сприяти проявам зловживань і…

Представників ОТГ вчили як розпоряджатись землею

Одним із найбільш важливих та вартісних ресурсів громад – це земля. І саме для того, щоб навчити представників ОТГ Чернігівщини орієнтуватися в земельному законодавстві, містобудуванні, просторовому плануванні та інших пов’язаних питаннях, був організований тренінг «Організація та проведення земельних торгів». Навчання…

У Козелецькому ЦНАПі консультуватимуть із юридичних питань

22 квітня у приміщенні Козелецького ЦНАПу (Козелець, вул.Соборності, 27) буде здійснюватись прийом громадян спеціалістами Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує надання правової допомоги такій категорії осіб: особи, які перебувають на обліку…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: