Новини

Козелецька селищна рада: 100 днів з часу вступу в повноваження

Понад 100 днів минуло з моменту виборів депутатів та голови Козелецької об’єднаної територіальної громади.

Відійшли на другий план передвиборчі баталії та образи, хоча градус політичної напруги довкола організації роботи ОТГ продовжує залишатися незмінно високим. Незважаючи на це, є позитивні здобутки, які досягли, позитивні напрямки діяльності депутатського корпусу, виконавчого комітету.

Козелецька селищна рада до 1 січня 2018 року залишилась на «старому» бюджеті, тому що наш бюджет формується лише з наступних джерел: 100% акцизний податок (5%), 100% податок на майно, 100% єдиний податок, 100% збір за паркування, 100% туристичний збір, 100% плата за надання адміністративних послуг та інші. З нового року наша громада набуває функцій, повноважень та фінансових ресурсів на рівні міста обласного значення, тобто до цих податків і зборів гарантовано (!) отримують 60% податку на дохід фізичних осіб, який завжди був основним і найпрогнозованішим джерелом наповнення бюджетів.

Крім того, громада буде отримувати підтримку від держави на розвиток інфраструктури за рахунок коштів з Державного фонду регіонального розвитку, а також субвенції з державного бюджету на формування відповідної інфраструктури. І найголовніше – громада перейде на прямі бюджетні відносини з державним бюджетом. Тобто гроші не розподілятимуться з області чи району, як нині, а напряму надходитимуть з державного бюджету.

Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, протягом періоду з 17.05.2017 по 31.08.2017 р.р. відбулося п’ять засідань сесій ради, на яких прийнято 120 рішень. Виконавчий комітет також провів п’ять засідань і прийняв 47 рішень.

Створено фінансово-господарське управління та відділи, а саме: юридичний, загальний, організаційно-кадровий, відділ земельних відносин та архітектури, відділ з питань комунальної власності та відділ зв’язків з громадськістю, ЗМІ та громадськими організаціями.

Надана одноразова адресна допомога 23 особам, зокрема жителям сіл Сивухи, Данівка, Берлози, Патюти, Лихолітки, Бригинці, Скрипчин, Омелянів, а також мешканцям Козельця. Загальна сума виданої грошової допомоги становить 74900 гривень.

Працює адміністративна комісія, яка провела 3 засідання, на яких було розглянуто 7 адміністративних протоколів. За результатами її роботи винесені стягнення у вигляді виплати штрафу для 6 осіб та винесено попередження для 1 особи.

Створено комісію по обстеженню зелених насаджень, якою складено 30 актів обстеження зелених насаджень, які підлягають видаленню. Проведено вирубку аварійних дерев в селах Лихолітки, Омелянів, Патюти, Ставиське та селищі Козелець.

До Козелецької селищної ради надійшло 687 звернень і заяв від мешканців громади, організацій, установ, в т.ч. державних. Загалом розглянуто, опрацьовано та вирішено питань по 526 зверненнях фізичних та юридичних осіб.

Повністю оновлено офіційний сайт селищної ради, на якому вперше постійно викладаються актуальні новини нашої громади, висвітлюються питання діяльності роботи селищної ради, оприлюднюються важливі нормативні документи, які регулюють роботу територіальної громади.

Особлива увага спрямована на дошкільні навчальні заклади. В ДНЗ №2 сел.Козелець вирішено проблему з водопостачанням і пробито свердловину на 104 метри, замінено частину аварійного паркану на бетонний, відгороджено новою огорожею господарський двір, відремонтовано опалення та замінено частину підлоги. В ДНЗ №3 сел.Козелець встановлено новий газовий котел. Всім садочкам надана фарба в достатній кількості для оновлення дитячих і спортивних майданчиків та ін. Закуплений інвентар для прибирання територій, а також миючих і дезінфікуючих засобів. Відкриваємо дві додаткові групи в садочку №1. Проводяться ремонти в садочках с.Лихолітки. Зокрема, проведено заміну вікон, здійснено будівництво санвузла.

Відремонтовані такі ділянки автодоріг: в селищі Козелець по вул.Родини Богомольців, вул.Магістральній, заасфальтована ділянка до райвійськкомату; частково в селі Часнівці, в селі Скрипчин дорога до кладовища, зроблене підсипання дороги в селах Лемеші, Омелянів.

Встановлено та підключено відеокамери спостереження по селищу Козелець. На це, згідно програми «Безпечна громада», виділено з бюджету селища 200 тисяч гривень.

Одним із головних досягнень за цей період є створення комунального підприємства “Муніципальна варта” для забезпечення контролю у сфері дотримання та виконання вимог Законів України «Про благоустрій», «Про відходи», «Про захист прав споживачів». Головними аспектами цієї діяльності є: контроль за виконанням Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях Козелецької селищної ради, забезпечення виконання законодавства в сфері екологічної безпеки, боротьба зі стихійної торгівлею, робота з профілактики правопорушень.

Початок діяльності новообраної ради припала на весняно-літній період, а це найбільш активна фаза таких робіт, як систематичне викошування газонів, узбіч, проведення благоустрою кладовищ, обрізка дерев тощо.

Замінено один глибинний насос на більш потужніший в с.Сивухи для покращення роботи централізованого водопостачання та встановлено новий пристрій керування насосом. Проведений косметичний ремонт на каналізаційно-насосній станції та частковий ремонт даху на очисних спорудах. Замінено частину аварійної труби біля будинку по вул.Соборності, 84. По вулиці Жуковського 13 замінено внутрішньобудинкову каналізацію.

Вже встановлено частину бетонної огорожі центрального кладовища в селищі Козелець, до кінця року воно буде огороджено повністю. За допомогою спецтехніки почищено біоставок очисних споруд селища Козелець. Оновлено пішохідні розмітки по селищу Козелець, встановлені знаки «Пішохідний перехід» біля шкіл та садочків. Окрім цього, розробляється проектна документація на встановлення пристроями примусового зменшення швидкості («лежачі поліцейські») вулиць сел.Козелець.

Зрушено з місця питання оформлення та приведення у відповідність до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» генерального плану селища Козелець. Укладено договір на виконання робіт з Державним підприємством “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “ДІПРОМІСТО” імені Ю.М.Білоконя; заповнено, підписано та передано до інституту «Завдання на проектування».

Проведено перше засідання-нараду, де вдалося зібрати більшість керівників майже усіх важливих підприємств та організацій у Козельці (на даному засіданні було багато питань та багато відповідей); перевірено, внесено зміни та затверджено «Опорний план» населеного пункту.

Цей документ є підосновою Генерального плану, тобто за його допомогою визначається фактична ситуація яка склалась у Козельці; проведено ряд індивідуальних нарад с представниками Міністерства надзвичайних ситуацій, комунальних підприємств, з підприємствами змішаних форм власності, на яких були визначені проблемні питання, які бентежать вищезазначені відповідальні особи. Жодна пропозиція або зауваження не залишилось без уваги.


Джерело: Козелецька громада

Останні новини за категоріям(и): Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: