Новини

Комарівська ОТГ: як отримати гроші від держави за бджіл

Цього року власники бджолосімей можуть отримати дотації. На неї можуть розраховувати як фізичні особи, так і суб’єкти господарювання.

Для цього до 10 жовтня 2021 року для отримання дотації потрібно подати до відділу комунального майна та інвестицій, земельних ресурсів та містобудування Комарівської сільської ради такі документи:

  • копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки
  • копію рішення про державну реєстрацію потужності (суб’єкти господарювання)
  • копію довідки про відкриття поточного рахунка в банку (фізичні особи)
  • копію паспорта громадянина України
  • копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків.

Довідково

Статтею 11 Закону України «Про бджільництво» передбачено, що право на утримання бджіл і зайняття бджільництвом мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які мають необхідні навики або спеціальну підготовку, а також юридичні особи.

Зайняття бджільництвом здійснюється без окремого дозволу органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції (надалі, – Порядок), пунктом 3 якого визначено отримувачами бюджетних коштів, зокрема, фізичних осіб, у яких наявні бджолосім’ї.

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації ставить 60000 гривень одному отримувачу (п. 7 Порядку).

Органи місцевого самоврядування до 15 жовтня складають відомість фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які є власниками бджолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім’ї (далі – відомості на отримання дотації за бджолосім’ї), за формою, встановленою Мінекономіки, та подають її структурним підрозділам облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку (абз. 11 п. 7 Порядку).

Джерело: сайт Комарівської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Комарівська,

Комарівська ОТГ: як отримати гроші від держави за бджіл

Цього року власники бджолосімей можуть отримати дотації. На неї можуть розраховувати як фізичні особи, так і суб’єкти господарювання. Для цього до 10 жовтня 2021 року для отримання дотації потрібно подати до відділу комунального майна та інвестицій, земельних ресурсів та містобудування…

У Комарівській ОТГ упорядковують стадіон

Сільський стадіоні в селі Комарівка приводять до ладу. Цього тижня футбольне поле покоткували, так само як і волейбольний та міні-футбольний майданчики. Ці роботи провели завдяки фінансовій підтримці депутата Чернігівської обласної ради Валерія Колоші. Наразі стадіон готовий для проведення футбольних матчів….

У Комарівській ОТГ створили об’єднання пасічників

Цього тижня у Комарівській громаді відбулась  семінар-нарада з питань бджільництва під керівництвом сільського голови  Віктора  Бондаренка. В заході взяли участь представники  Борзнянського районного управління головного управління  Держпродспоживслужби в Чернігівській області  та  бджолярі Комарівської ТГ.  Серед питань, що були розглянуті в…

Борзнянську районну лікарню співфінансуватимуть чотири громади

Територіальні громади колишнього Борзнянського району братимуть участь у спільному фінансуванні центральної районної лікарні. Відповідні рішення прийняли депутати Борзнянської, Височанської, Комарівської та Плисківської об’єднаних територіальних громад. Таким чином вони долучаться коштами своїх бюджетів до співфінансування видатків на утримання КНП «Борзнянська ЦРЛ»….

В ручному режимі: “зарубані” перспективи Комарівської ОТГ

Одне з найбільших і найвідоміших сіл Борзнянщини, яке свого часу було адміністративним центром повіту та району – Комарівка – вже більше, ніж півтора року перебуває в статусі центру однойменної ОТГ. Прогнози та перспективи на старті громади були доволі обнадійливі. Головна…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: