Новини

У Комарівській ОТГ створили об’єднання пасічників

Цього тижня у Комарівській громаді відбулась  семінар-нарада з питань бджільництва під керівництвом сільського голови  Віктора  Бондаренка. В заході взяли участь представники  Борзнянського районного управління головного управління  Держпродспоживслужби в Чернігівській області  та  бджолярі Комарівської ТГ.

 Серед питань, що були розглянуті в ході роботи: безпека бджіл при застосуванні пестицидів та дотримання законодавства суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність в сфері вирощування сільськогосподарських культур, в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин; порядок реєстрації пасік та проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках.

Заступник начальника  управління – начальник відділу харчових продуктів та ветеринарної медицини Борзнянського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області  Микола Косенко наголосив  на співпраці у форматі так званого «трикутника», тобто між органами місцевого самоврядування, фермерами та пасічниками. Він зазначив, що така співпраця дозволить запобігти випадкам отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів.

Головний спеціаліст відділу контролю за обігом захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Сергій Зайко розповів про  класифікацію пестицидів та безпечність їх для бджіл, правила реєстрації пасік та оформлення документів для співпраці між пасічником та аграрієм.

Пасічник Святослав Савченко, наголосив на тому, що відкритим залишається питання відсутності зв’язку із дрібними фермерами, тож доцільним та важливим є формування реєстру дрібних фермерів та налагодження з ними співпраці за допомогою органів місцевого самоврядування.

Також з ініціативи сільського голови Віктора Бондаренка  з  метою налагодження співпраці між пасічниками, аграріями та органами місцевого самоврядування – пасічниками було прийнято рішення про створення «Об’єднання пасічників Комарівської ТГ».

Джерело: сайт Комарівської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Комарівська,

Комарівська ОТГ: як отримати гроші від держави за бджіл

Цього року власники бджолосімей можуть отримати дотації. На неї можуть розраховувати як фізичні особи, так і суб’єкти господарювання. Для цього до 10 жовтня 2021 року для отримання дотації потрібно подати до відділу комунального майна та інвестицій, земельних ресурсів та містобудування…

У Комарівській ОТГ упорядковують стадіон

Сільський стадіоні в селі Комарівка приводять до ладу. Цього тижня футбольне поле покоткували, так само як і волейбольний та міні-футбольний майданчики. Ці роботи провели завдяки фінансовій підтримці депутата Чернігівської обласної ради Валерія Колоші. Наразі стадіон готовий для проведення футбольних матчів….

У Комарівській ОТГ створили об’єднання пасічників

Цього тижня у Комарівській громаді відбулась  семінар-нарада з питань бджільництва під керівництвом сільського голови  Віктора  Бондаренка. В заході взяли участь представники  Борзнянського районного управління головного управління  Держпродспоживслужби в Чернігівській області  та  бджолярі Комарівської ТГ.  Серед питань, що були розглянуті в…

Борзнянську районну лікарню співфінансуватимуть чотири громади

Територіальні громади колишнього Борзнянського району братимуть участь у спільному фінансуванні центральної районної лікарні. Відповідні рішення прийняли депутати Борзнянської, Височанської, Комарівської та Плисківської об’єднаних територіальних громад. Таким чином вони долучаться коштами своїх бюджетів до співфінансування видатків на утримання КНП «Борзнянська ЦРЛ»….

В ручному режимі: “зарубані” перспективи Комарівської ОТГ

Одне з найбільших і найвідоміших сіл Борзнянщини, яке свого часу було адміністративним центром повіту та району – Комарівка – вже більше, ніж півтора року перебуває в статусі центру однойменної ОТГ. Прогнози та перспективи на старті громади були доволі обнадійливі. Головна…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: