Новини

Голова Малодівицької ОТГ про управлінський досвід та плани

Очільниця Малодівицької територіальної громади Олена Журавель розповіла про те, над чим зараз працююють у виконкомі.

– Заплановано чимало. У пріоритеті відремонтувати поліцейську станцію, щоб мати свого дільничного. Працюємо над тим, щоб відкрити ЦНАП. Потрібно і надалі розширювати мережу вуличного освітлення, цьогоріч у планах вулиця  Незалежності в Малій Дівиці.

Головне – не зупинятися і кожного дня працювати над тим, щоб наша громада ставала успішнішою та красивішою.

– Громада вже затвердила стратегію розвитку?

– Якраз над нею працюємо. Зараз вона на громадському обговоренні. Але маємо й певні труднощі, які гальмують процес. Наприклад, потрібна екологічна оцінка, а це вимагає коштів.

– Маєте плани щодо створення робочих місць?

– Малодівицька селищна рада на сьогоднішній день є одним із найбільших роботодавців серед ОТГ. У наших установах працюють 225 людей.  Перш за все ми зберігаємо ті робочі місця, які є: наприклад, утримуємо малокомплектні школи, створили Територіальний центр соціального обслуговування, комунальне підприємство. 

– Чи маєте досвід партнерства з програмами міжнародної допомоги?

– Брали участь у програмі ЄС ПРОООН по заміні вікон і дверей у школах, але подання проходило тоді ще на районному рівні. Я особисто та спеціалісти ради брали участь у навчанні в рамках програми школи CANactions. Під час навчання було чимало напрацьовано у галузі просторового планування, що в майбутньому буде корисно для громади.

Потім намагалися подаватися на програму DOBRE, але не пройшли відбір. Основна заковика – підготовка конкурсної документації, що вимагає висококваліфікованих фахівців. Але сподіваємося, у майбутньому нам ще випаде нагода взяти участь у подібній програмі.

– Яке найважливіше рішення доводилося приймати як Голові ОТГ?

– Не можна виділити якесь одне: кожного дня доводиться приймати їх чимало, і від кожного залежать інтереси мешканців громади.

Розвиток нашої громади – це віз, який ми штовхаємо всім колективом, разом з нашими мешканцями, і тут немає більш або менш важливих рішень.

Джерело: ОТГ-Інформ Чернігівщина

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Малодівицька,

Голова Малодівицької ОТГ про управлінський досвід та плани

Очільниця Малодівицької територіальної громади Олена Журавель розповіла про те, над чим зараз працююють у виконкомі. – Заплановано чимало. У пріоритеті відремонтувати поліцейську станцію, щоб мати свого дільничного. Працюємо над тим, щоб відкрити ЦНАП. Потрібно і надалі розширювати мережу вуличного освітлення,…

Ще шість громад Чернігівщини отримали шанс створити сучасний ЦНАП

Інституційну пітримку у створенні, модернізації та трансформації Центру надання адміністартивних послуг мають можливість отримати шість громад з Чернігівської області: Парафіївська, Линовицька, Малодівицька, Ніжинська, Новобілоуська, Плисківська та Прилуки. Всі вони відібрані в якості учасників четвертого раунду відбору учасників Фази Впровадження Програми…

Як виконуються бюджети громад Чернігівщини за 9 місяців 2018 року

Експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні дослідили показники фінансової діяльності об’єднаних територіальних громад за 9 місяців 2018 року. В ході моніторингу всі 665 громад розподіли на чотири групи в залежності від чисельності населення.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: