Новини

Сесія Коропської ОТГ: старостати, ЦНАП та медицина

Засідання 5 сесії Коропської селищної ради восьмого скликання 12лютого відзначилось ухваленням важливих рішень для громади.

Нас сесію прибули  25 депутатів із 26 обраних до ради. На їхній розгляд було винесено 37 питань. Розповімо про найзначущі.

Кількість старостинських округів не змінилася

Сесія затвердила 16 старостинських округів, де працюватимуть 16 старост, 10 діловодів і 18 опалювачів.

Старостинські округи:

  • Атюшівський − з центром в Атюші і селами  Кучі, Лубенець, Пуста Гребля, Рубанників;
  • Билський – село Билка;
  • Будищенський – село Будище;
  • Вишеньківський − з центром у Вишеньках і селами Бужанка, Черешеньки, Чорнявка;
  • Вільненський − з центром у Вільному і селами Борисове, Зайцеве, Тарасівка;
  • Городищенський – з центром у Городищі й селом Придеснянське;
  • Карильський − село Карильське;
  • Краснопільський з центром у селі Краснопілля й селом Ранок;
  • Лукнівський з центром у селі Лукнів і селами Некрите, Райгородок, Жернівка;
  • Нехаївський із центром у Нехаївці, і села Галичівка, Лебедин, Нориця;
  • Оболонський з центром в Оболонні і селами Гута, Лиса Гора, Поляна;
  • Поліський з центром у Поліському і селами Дрібці, Новоселиця, Горохове, Карацюбине;
  • Риботинський з центром у Риботині, до якого входять Риботин, Сохачі, Подоляки, Станове;
  • Рижківський – село Рижки;
  • Рождественський з центром у селі Рождественське і селами  Груди, Єгорівка, Накот, Синявка;
  • Шабалинівський з центром у Шабалинові й селом Мохове.

Пропозицію селищного голови із об’єднанням деяких округів і виходом на 13 старост, що дозволила б зекономити кошти місцевого бюджету, депутати відхилили. «За» проголосували 11 обранців із 25.

То що ж змінилося? Села Сохачівської сільської ради увійшли до  Риботинського с/о. А Райгородоцької  − до Лукнівського с/о.

До речі, було два погляди на те, куди приєднати Райгородок і Жернівку.

На засіданні сесії на руках у селищного голови Володимира Куніцина були списки жителів цих сіл. За приєднання до Лукнова підписалися 30 жителів Жернівки та 64 жителі Райгородка. За приєднання до Вільного − 46 людей із Жернівки та 88 із Райгородка. За списками можна судити, що більшість все-таки схиляється до Вільного.

Під час голосування більшість  депутатів підтримали приєднання Райгородка й Жернівки до Лукнова.  «Проти», крім селищного голови, проголосували 5 обранців: Юлія Вегера, Олена Куніцина, Дарина Мальцева, Людмила Назаренко і Юлія Прохоренко. Утрималися  Микола Колодко й Олег Поладін.

Старости

Сьогодні були затверджені 12 керівників старостинських округів із 16. Більшість призначених старост – ті ж самі:

Атюшівський старостинський округ, які і раніше, очолюватиме Станіслав Іванович Пилипець;
Вільненський – Лариса Василівна Москальова;
Карильський – Наталія Іванівна Хоменко;
Краснопільський – Василь Іванович Павлюк;
Рождественський − Анатолій Миколайович Гейко;
Нехаївський – Сергій Миколайович Саводченко;
Оболонський – Володимир Дмитровича Гавриленко;
Поліський – Надія Андріївна Солошенко;
Риботинський – Володимир Олександрович Капиця;
Шабалинівський – Микола Михайлович Сальнюк;

У двох старостинських округах старости змінилися:

У Билському тепер  Алла Іванівна Дерпа;
У Вишеньківському − Юрій Петрович Липко.

А ось старосту Лукнівського старостинського округу сьогодні не затвердили (кандидатуру Володимира Леонідовича Сивця, якого запропонував селищний голова, підтримали тільки 11 депутатів, рішення не було прийняте).

Городище, Будище і Рижки ще трохи побудуть без старост. До проєкту рішення про затвердження старостинських округів ці три округи не були включені. У документі вони значаться як села інших старостинських округів,  не відокремлено. Відповідно, окремих проєктів із кандидатурами їхніх старост теж не розробляли. А тому затвердити їх можна буде хіба що на наступній сесії.

Окремим рішенням на затверджених старост поклали обов’язки із вчинення нотаріальних дій і ведення погосподарського обліку. За довідками тепер людям можна буде йти до своїх старост і діловодів.

У ЦНАПі – ще одна послуга

Тепер центр надання адміністративних послуг селищної ради прийматиме документи для встановлення статусу батьків та дитини з багатодітної сім’ї. Документи наш ЦНАП передаватиме Управлінню соцзахисту Новгород-Сіверської РДА, де тепер заповнюватимуть такі посвідчення. Раніше цю послугу надавала наша районна держадміністрація.

Відтак у переліку послуг ЦНАПу стало на одну більше, тобто, уже 120 послуг.

Зміни в складі виконкому

Членів виконавчого комітету селищної ради за рішенням сесії стало більше. До списку включили затверджених сьогодні старост, а також голову Правління Коропської райспоживспілки Світлану Ковтун.

Увага медичній галузі

Крім цього депутати затвердили звіт по бюджету за минулий рік і ряд програм підтримки, які напередодні погодив виконком (підтримка комунальних підприємств, готельного господарства, надання безоплатної правової допомоги, надання вторинної медичної допомоги).

За рішенням сесії з бюджету розвитку будуть виділені 160 тисяч на придбання фото-відеосистеми для проведення фіброгастросокопії (це обстеження шлунку, стравоходу та дванадцятипалої кишки).

Продовжуючи «лікарняну» тему, наведемо ще одне сьогоднішнє рішення. Селищна рада зобов’язалася забезпечити безоплатним житлом фахівців з вищою медичною освітою. У нашій місцевості є люди, які хочуть навчатися у медичних вишах. З таким зобов’язанням від селищної ради  вони матимуть преференції під час вступу. Для нас це вигідно тим, що ця людина, коли отримає освіту, обов’язково приїде сюди працювати.

Джерело: сайт Коропської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Коропська,

Житель Коропської громади рубав дерева у національному парку

Правоохоронці викрили мешканця селища Короп на незаконній порубці дерев на території національного парку. Йому повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст.246 КК України). За даними слідства, підозрюваний у вересні 2020 року, здійснив…

Колишній райцентр: що змінилося на Коропщині після проведення реформи

Селищна рада переїхала в будівлю колишньої райдержадміністрації, з’явився автобусний маршрут до нового райцентру, а в керівників громад ускладнився документообіг з районом. Такі зміни відбулися у колишньому Коропському районі. Рік тому Верховна Рада проголосувала за постанову про укрупнення районів. На Чернігівщині…

На території Мезинського національного парку ремонтується 5,2 км дороги місцевого значення

Поточним середнім ремонтом відновлюється ділянка автомобільної дороги місцевого значення О250801 Вишеньки – Радичів – Іваньків – /Т-25-39/ у Новгород-Сіверському районі за програмою Президента України Велике будівництво. Обсяг фінансування – 25 425,505 тис. гривень Підрядна організація – ТОВ «БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС». На сьогодні в рамках середнього поточного…

У Коропській громаді ремонтують дорогу

На ділянці дороги у Коропській громаді почали укладати асфальтобетоне покриття Поточним середнім ремонтом ремонтується 5,1 кілометрів автомобільної дороги місцевого значення  О250805 Короп – Атюша – Поліське на ділянці км0+000-км25+000 у Коропській громаді за програмою Президента України Велике будівництво. Обсяг фінансування – 19…

Бюджет участі Коропської ОТГ: результати голосування

У залі засідань селищної ради відбулось засідання експертної групи з питань реалізації програми «Громадське бюджетування» (бюджет участі) на 2021 рік з приводу підрахунку голосів, які набрали проєкти. Результати такі: 2291 − загальна кількість голосів,  з них: 1724 − на паперових бланках, 567 −  онлайн,…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: