Новини

Як організовуватиме бюджетний процес найбільша сільська громада Чернігівщини – Сухополов’янська?

Про особливості бюджетного процесу в 2020 р. йшлося під час семінару, проведеного для сільської ради Центром підвищення кваліфікації.

В його роботі взяли участь сільський голова Деніс Росовський, штатні працівники, депутати. Нещодавно Кабінет Міністрів України визнав громаду спроможною, це означає – вона отримала право на прямі міжбюджетні відносини. Але поки що воно не реалізовано, адже вимагає інших урядових рішень – зазначив регіональний консультант Офісу АМУ в Чернігівській області Микола Силенко.

Він детально проаналізував як громада діятиме за обставин що виникли та виконуватиме затверджені окремі бюджети сільських рад, що знаходяться в процесі реалізації. Прогноз такий – перехідний період триватиме принаймні до завершення цього року. Цей час треба використати для підготовчої роботи вже за нових умов.

Учасників семінару цікавилися хто перебере на себе повноваження нинішніх районних рад – ті, що об`єктивно не може (або недоцільно) виконувати одній громаді, як бути з настирливим прагненням держави збільшити видатки органів місцевого самоврядування майже без збільшення їхніх доходів і скільки такі тенденції триватимуть, навіщо додаткова дотація на освіту розподіляється за незрозумілими підходами на рівні області, а не за формульним – як це було на початку її існування, навіщо оптимізувати бюджетну мережу, якщо після цього держава скорочує фінансування відповідних галузей у громадах, чи збережеться акциз за пальне в бюджетах громад, що чекає вторинний рівень системи охорони здоров`я, за допомогою яких заходів можна збільшити дохідну частину бюджету громади.

В наступній частині семінару йшлося про новації законодавства про публічні закупівлі, що набувають чинності з 20 квітня цього року. На питання слухачів щодо роботи системи, документації та відповідальності відповідав Павло Степанов – начальник відділу ресурсного розвитку територій, з питань державних закупівель та державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Сухополов'янська,

Придбали сміттєвоз коштом Сухополов’янської громади

Для потреб Сухополов’янської громади за кошти місцевого бюджету за 1,8 млн. грн було придбано новий сміттєвоз, повідомляється на сайті Сухополов’янської громади, що на Прилуччині.  Сучасна спецтехніка призначена для механізованого завантаження, ущільнення, транспортування, а також механізованого розвантаження твердих побутових відходів.  До…

Спілкування з громадянами у Сухополов’янській ОТГ

16 березня Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський спільно з секретарем ради Ольгою Євтушенко здійснив виїзний прийом громадян на території Рудівського старостинського округу. Під час прийому жителями округу порушувалися питання розчистки від порослі доріг та кладовища, ремонту доріг, встановлення вишки мобільного…

Як організовуватиме бюджетний процес найбільша сільська громада Чернігівщини – Сухополов’янська?

Про особливості бюджетного процесу в 2020 р. йшлося під час семінару, проведеного для сільської ради Центром підвищення кваліфікації. В його роботі взяли участь сільський голова Деніс Росовський, штатні працівники, депутати. Нещодавно Кабінет Міністрів України визнав громаду спроможною, це означає –…

П’ять новостворених ОТГ Чернігівщини готуються до місцевих виборів

У Чернігівській області перші вибори відбудуться у п’яти новостворених ОТГ – Добрянській, Киселівській, Сухополов’янській, Понорницькій та Талалаївській. Початок виборчого процесу передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів…

У п’яти громадах Чернігівщини у грудні будуть місцеві вибори

Вибори у 5 об’єднаних громадах на Чернігівщині призначила Центральна виборча комісія. Як йдеться у повідомлені на сайті ЦВК, вони призначені на 22 грудня. На неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах призначила Центральна виборча комісія….

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: