Новини

Чи буде успішною четверта спроба створити ОТГ з центром у Добрянці?

Фінальні голосування за об’єднання в тергромаду планують провести на цьому тижні 5 місцевих рад області – у селищі Добрянка та селах Нові Яриловичі, Горностаївка, Клубівка та Олешня. Це – четверта спроба сіл створити Добрянську об’єднану територіальну громаду.

У березні сільські ради навколишніх сіл Нових Яриловичів, Горностаївки, Клубівки та Олешні проголосували за створення ОТГ. 3 квітня облдержадміністрація дала їм висновок про відповідність процедури законам та Конституції України.

Світлана Бицько, секретар Добрянської селищної ради:

«З 2015 року в нас вже тричі проходили ініціювання об’єднання тер громад. На жаль. За цей час результати це не принесло… Є певні перестороги із кадрових питань, немає цілковитої впевненості в тому, що все вдасться так, як бачиться зараз. Ми в четвертий раз цього року ініціювали добровільне об’єднання громад, написали пропозиції до сільрад і з радістю хочу сказати, що ми отримали позитивні висновки».

Консультант з бюджетних питань «Асоціації міст України» Микола Силенко прораховував спроможність Добрянської ОТГ. Каже, минулого року спільні доходи громади перевищували видатки на 5 мільйонів гривень. Цього року за попередніми розрахунками надлишок може скласти – 11 мільйонів.

«Добрянська громада відносно невелика – там 5 тисяч населення. Тобто в них не дуже розгалужена бюджетна сера – не дуже велика. А разом з тим, там є кілька бюджетоутворюючих підприємств: Добрянське лісове господарство і митний пункт «Яриловичі». Там основний податок який йде – це податок на доходи фізичних осіб».

Одне з бюджетоутворюючих підприємств – «Добрянське лісове господарство». Зараз тут працює 300 людей. За словами головного інженера В’ячеслава Киченка, в середньому на рік тут заготовляють 135 тисяч кубометрів лісу. Доходи від його продажу торік склали 148 мільйонів.

А от на Добрянську амбулаторію скаржаться місцеві жителі. Зараз вона знаходиться у підпорядкуванні та фінансується Ріпкинським медико-санітарним центром первинної медичної допомоги.

Остаточно об’єднаною територіальною громадою стануть після фінальних голосувань у сільських та селищних радах. Їх планують провести на цьому тижні, каже секретар Добрянської селищної ради Світлана Бицько.

Пряме фінансування від держави Добрянська ОТГ отримає після перших виборів.

Джерело: UA:Чернігів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Добрянська,

У Добрянській ОТГ дороги чистять справно

Цьогоріч лютий вдався сніжним і добряче додав роботи комунальним службам області. Адже сніги засипали дороги швидше, ніж їх устигали чистити. І попри те, що дорожники працювали день і ніч, дороги області, особливо місцевого значення, залишалися непроїзними. Набагато краща ситуація була…

Громади Чернігівщини передають одна одній естафету екочеленджу

На початку травня Любецька ОТГ започаткувала челендж «Еко-громада 2020» і передала естафету Добрянській ОТГ. Основна мета акції – привернути увагу до екологічного стану навколишнього середовища. Жителі Добрянської ОТГ вважають, що подібні акції дуже актуальні та важливі в наш час, ідеться…

П’ять новостворених ОТГ Чернігівщини готуються до місцевих виборів

У Чернігівській області перші вибори відбудуться у п’яти новостворених ОТГ – Добрянській, Киселівській, Сухополов’янській, Понорницькій та Талалаївській. Початок виборчого процесу передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів…

У п’яти громадах Чернігівщини у грудні будуть місцеві вибори

Вибори у 5 об’єднаних громадах на Чернігівщині призначила Центральна виборча комісія. Як йдеться у повідомлені на сайті ЦВК, вони призначені на 22 грудня. На неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах призначила Центральна виборча комісія….

Чи буде успішною четверта спроба створити ОТГ з центром у Добрянці?

Фінальні голосування за об’єднання в тергромаду планують провести на цьому тижні 5 місцевих рад області – у селищі Добрянка та селах Нові Яриловичі, Горностаївка, Клубівка та Олешня. Це – четверта спроба сіл створити Добрянську об’єднану територіальну громаду. У березні сільські…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: