Новини

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво»

Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути.

* * *

Понад 5 кілометрів дороги місцевого значення ремонтують у Новгород-Сіверській ОТГ

У Новгород-Сіверській громаді розпочато поточний середній ремонт ділянки автомобільної дороги місцевого значення О251304 Буда-Вороб’ївська – Полюшкине.

Поточний середній ремонт автошляху дозволить запобігти руйнуванню основного шару покриття більш ніж на п’ять років.

Роботи виконує ТОВ “Торговий дім “Дінастія”. Обсяг фінансування — понад 26,3 мільйона гривень.

* * *

Поточний середній ремонт на дорозі Короп – Атюша – Поліське

У Коропській громаді проводиться поточний середній ремонт 5,1 кілометра автомобільної дороги місцевого значення  О250805 Короп – Атюша – Поліське.

Підрядна організація ПРАТ «ШРБУ № 82» виконує роботи з влаштування вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші.

Обсяг фінансування проєкту перевищує 19 мільйонів гривень.

* * *

Капітальний ремонт мосту біля села Смяч

На автомобільній дорозі місцевого значення О252201 Гвоздиківка – Смяч у Корюківському районі триває капітальний ремонт мосту довжиною 7,7 метра.

Наразі підрядник встановлює мостове металеве бар’єрне огородження, проводить планування узбіч та підготовку проїзної частини і тротуарів біля об’єкта до влаштування асфальтобетонного покриття.

Вартість робіт — понад чотири мільйони гривень.

* * *

У Понорницькій громаді ремонтується 5,2 кілометра дороги

Тривають роботи з поточного середнього ремонту ділянки автомобільної дороги місцевого значення О250801 Вишеньки – Радичів – Іваньків – /Т-25-39/ у Новгород-Сіверському районі.

Поточний середній ремонт автошляху дозволить запобігти руйнуванню основного шару покриття більш ніж на п’ять років.

Підрядна організація — ТОВ “БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС”. Обсяг фінансування — понад 25,4 мільйона гривень.

* * *

У Козелецькій громаді почали ремонтувати дорогу місцевого значення

Стартували підготовчі роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське. Протяжність ділянки що ремонтуватимуть – 5,3 кілометра.

Робочим проєктом передбачено проведення підрядною організацією підготовчих робіт, влаштування нового дорожнього покриття, укріплення узбіч, облаштування дороги засобами організації та безпеки дорожнього руху згідно ДСТУ.

Проведено обрізування й викорінення кущів та планування узбіч автогрейдером. Для розширення проїзної частини розрівнюють ґрунт й засипають ями на покритті щебенем.

Загальний обсяг фінансування на ремонт даної ділянки – 27 873,073 тис. гривень.

* * *

Нагадаємо, за амбітними планами цього року на Чернігівщині запланована реалізація 34 проєктів ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності на 652,2 мільйона гривень. Також будуть використані перехідні залишки субвенції минулих років — 109,4 мільйона гривень.

* * *

Для стимулювання будівництва доріг в останні роки ухвалено ряд законопроєктів авторства депутатів фракції «Слуги Народу» у Верховній Раді України.

Так, наприкінці 2019 року ухвалено документ щодо введення середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг (№1041). Закон передбачає, що Кабмін затверджує цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг держзначення на відповідний період. Також передбачає надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на фінансування, в тому числі, проєктно-вишукувальних, науково-дослідних робіт, функціонування інформаційно-аналітичних систем, паспортизації технічного нагляду, обстеження стану доріг.

Ухвалено також законопроєкт №1047 щодо здійснення габаритно-вагового контролю на дорогах. Тепер за перевантажений автомобіль діють штрафи: за перевищення вагової норми на 5%-10% – 500 неоподатковуваних мінімумів, на 10-20% – тисяча неоподатковуваних мінімумів, більш ніж на 20% – 2 тисячі неоподатковуваних мінімумів. Гроші від штрафів йдуть в Дорожній фонд України.

Схвалив парламент законопроєкт №1061 щодо управління безпекою доріг. Закон передбачає запровадження аудиту безпеки доріг – незалежної, технічної оцінки впливу проєктних рішень на безпеку. Аудит здійснюється: на всіх стадіях проєктування, на стадії будівництва і введення в експлуатацію. Така перевірка обов’язкова на міжнародних і національних автомобільних дорогах.

Депутати проголосували також законопроєкт №3742. Закон врегулює питання щодо запобігання та недопущення руйнування автомобільних доріг загального користування, зокрема вдосконалення здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів із залученням органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади до організації здійснення автоматичного габаритно-вагового контролю та належного рівня відповідальності всіх учасників дорожніх перевезень за порушення габаритно-вагових параметрів транспортних засобів.

Джерело: Чернігівська ОДА, портал “Слово і діло”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Козелецька, Коропська, Новгород-Сіверська, Понорницька, Сновська,

У Сновській ОТГ частина ліхтарів живитимуться від сонячних батарей

Продовжується встановлення на території Сновської громади ліхтарів вуличного освітлення, які працюють на сонячних батареях. Так, на прохання старости Сновського старостинського округу Марії Мороз міською радою було придбано 14 ліхтарів на сонячних батареях. Працівниками Сновської  ЖЕД було встановлено по 7 ліхтарів…

У Сновській ОТГ розпочав роботу центр масової вакцинації проти коронавірусу

Центр розташувався у приміщенні комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” за адресою м.Сновськ, вул.Гомельська, 26. Як повідомила генеральний директор КНП «Сновський ЦПМД» Олена Щарпан, на Сновщину було доставлено перші 60 доз американської вакцини Moderna. І вже у…

Про земельний податок у Сновській ОТГ

Жителі  Сновської територіальної громади уже отримали податкові повідомлення-рішення про необхідність сплати земельного податку за 2021 рік Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

На що витрачали гроші у Сновській ОТГ у травні. ЦИФРИ та ФАКТИ

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою було здійснено у травні  фінансування галузей бюджету на загальну суму 6,48 млн грн. Про це повідомила секретар міської ради Наталія Самойлова. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання автомобільних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: