Новини

Перша сесія Корюківської міськради

Установча сесія Корюківської міськради відбулася 2 грудня в приміщенні районної ради. За годину розглянули понад десять питань. Голосували, в основному, одноголосно.

Депутатський склад

У великому залі Корюківської райради міські депутати зібралися на свою першу сесію восьмого скликання, щоб зберігати дистанцію. Так вимагає коронавірусний карантин. Міськрадівська актова зала для цього замала.

На засідання прибули усі 26 новообраних депутатів. Є серед них люди з досвідом, котрі відпрацювали минулу каденцію, були депутатами інших рад, а є й уперше обрані. Загалом — десять жінок і шістнадцять чоловіків.Найбільше голосів виборців на місцевих перегонах отримала гендиректорка Центру сімейної медицини Світлана Лещенко

Депутати представляють п’ять політичних сил. Найбільше від «Слуги народу» -12. Від «Рідного дому» – шість, від «Нашого краю» і Радикальної партії Олега Ляшка – по три та двоє – від «Опозиційної платформи — за життя».

Присяга голови

Міський голова Ратан Ахмедов, за якого проголосувало майже 90% виборців, що прийшли 25 жовтня на дільниці, склав присягу перед депутатським корпусом. Сказав лаконічно: «Вірно служитиму Корюківській громаді та Україні».

Присяга корюківського міського голови Ратана АхмедоваПрисяга корюківського міського голови Ратана Ахмедова

А звертаючись до депутатів, наголосив, що кожен із них несе високу відповідальність перед громадою, де проживає 20 тисяч людей. Більшість з них не є членами партій, хоча їхні кандидатури й висували політичні сили.

Вони не політики, але господарниками доведеться стати, аби відстоювати інтереси мешканців. А девізом у роботі новообраної Корюківської міськради на наступну п’ятирічку мають стати такі слова: «Більше, краще, швидше».

Обрали нового секретаря і затвердити постійні комісії

У раді минулого скликання секретарем міськради була Світлана Олійник. Їй голова подякував за хорошу роботу та вручив квіти. А на цю посаду запропонував депутатку минулого скликання Анастасію Плющ, юристку агрофірми «Червоний маяк».Кандидатуру Анастасії Плющ на посаду секретаря міськради депутати під час таємного голосування підтримали одноголосно

Також народні обранці утворили три постійні депутатські комісії:

  • з питань власності, бюджету, соціально-економічного та культурного розвитку;
  • з питань житлово-комунального господарства, регулювання земельних відносин, будівництва та охорони навколишнього природного середовища;
  • з гуманітарних питань, законності, правопорядку, надзвичайних ситуацій, регуляторної політики, депутатської етики та регламенту.

До кожної комісії обов’язково входитимуть представники від кожної партії.

На посаду першого заступника міського голови Ратан Ахмедов запропонував Олександра Савченка. Заступником з питань діяльності виконавчих органів ради став Олександр Биков. Обидва були заступниками голови в раді минулого скликання.

Затвердили старост

Якщо в попередні роки в одинадцяти старостинських округах міськради були виконувачі обов’язки старост, то тепер відбулося їх призначення. Кандидатури відповідно до чинного законодавства висував міський голова.

Дев’ять затверджених старост уже працювали, а ще раніше були сільськими головами. Це Ірина Гончаренко (Брецький округ), Алла Єгунова (Домашлинський), Володимир Козел (Забарівський), Антон Редін (Олександрівський), Наталія Юденко (Рейментарівський), Віктор Лісений (Савинківський), Олена Кравченко (Сядринський), Леонід Кучеренко (Тютюнницький), Раїса Пилипенко (Хотіївський).

А в Наумівському та Будянському округах старости змінилися. Ними стали відповідно Ігор Григор’єв та Юрій Аполон.

Щодо приєднання громад

До Корюківської громади приєднуються ще шість громад: охрамієвицька, перелюбська, прибинська, шишківська, більшицькослобідська та рибинська. Але поки на підписанні у Президента перебуває закон, який ухвалили народні депутати і який регулює усі питання щодо такого приєднання.

Тому лише після того, як Володимир Зеленський його підпише, тобто вже на наступній сесії міськради, створять і на цих територіях старостинські округи та призначать старост.

Джерело: сайт Сусіди.City

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: