Новини

У Прилуках відкрили новий корпус гімназії – будували 10 років

23 жовтня у Прилуках презентували ІІ корпус гімназії №1 ім. Георгія Вороного після ремонту. Про це повідомляє Прилуцька міська рада.

Дев’ять років містяни чекали цього дня. Шлях до відкриття нового корпусу був довгим і тернистим. У 2010 році вперше прилучанам презентували проєкт корпусу, в 2011 році – розпочалися роботи, потім на кілька років припинилися і, нарешті, в 2016 році будівництво знову ожило. Загальна вартість проєкту – майже 86 млн грн.

До речі, другий корпус Прилуцької гімназія №1 імені Г. Вороного – частина програми Президента України «Велике будівництво». Включення проєкту до програми дало потужний імпульс до завершення робіт.

Прилуцька гімназія №1 має давню історію. Освітній заклад існує протягом 146 років та тримає курс на впровадження нових педагогічних ідей, новітніх освітніх технологій навчання молодого покоління.

Сьогодні у гімназії працює 67 педагогів та навчається 820 учнів. Тепер у школярів – ще один, модерновий та яскравий корпус, з’єднаний з основною будівлею зручним переходом. Більша частина – 480 школярів перейдуть до просторих і світлих класних кімнат другого корпусу.

Загалом тут 17 класів, з них 3 – комп’ютерні.  Крім цього, облаштовано виробничі майстерні, актовий, хореографічний, спортивний та тренажерний зали, спортивні майданчики. Є образотворча студія, зони відпочинку та самоорганізації учнів. Але головна “родзинка”  – перший у місті басейн, де зможуть займатися не лише учні школи, а й інші дітлахи.

Проєктом передбачено, що в новозбудованому корпусі навчатимуться середні та старші класи. Водночас обидва корпуси працюватимуть як єдина система. Молодші школярі матимуть змогу відвідувати спеціалізовані класи та приміщення, яких немає у старій будівлі.

Важливо, що за дизайном новий корпус гармонічно поєднався з сусідньою будівлею, яка має давню історію. Її початок датований 1874 роком. Тоді меценат, почесний громадянин Прилук Григорій Галаган за символічну плату передав власний маєток міській управі. Відтоді будівля функціонувала виключно як освітній заклад. Упродовж усіх цих років тут здобували знання чимало відомих усьому світу особистостей, серед яких і її випускник – видатний математик Георгій Вороний, чиє ім’я нині носить гімназія.

 

Джерело: Громади Чернігівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Без категорії, Прилуцька,

Чаус у Прилуцькому районі – про сховища, економіку та співпрацю із громадами

Готовність до холодів, стан укриттів у закладах освіти й соціального захисту та нагальні питання життєдіяльності громад Прилуцького району у час війни  — фокус уваги під час робочого візиту начальника ОВА В’ячеслава Чауса. В усіх відвіданих закладах — централізоване опалення, окрім…

У ЦНАП Прилуцької громади можна отримати паспортні послуги

Прилучани можуть оформити паспорти громадянина України у формі ID-картки та паспорти громадянина України для виїзду закордон безпосередньо у приміщенні Центру адмінпослуг. На базі Центру встановлено одне автоматизоване робоче місце. Прийом документів громадян здійснюється у порядку «електронної черги» за адресою: м….

Прилуцька міська рада: чи будуть перевибори депутатів та мера?

Як відомо, вже п’ять місяців у Прилуках не можуть провести засідання сесії міської ради. Не можуть дійти згоди депутати опозиції на чолі з Артемом Рожком з одного боку і міським головою Ольгою Попенко та депутатами, що орієнтуються на неї, з…

Стартувало голосування у конкурс «Наша громада»: встигніть до 31 травня

Як ми вже повідомляли, 29 березня телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запустили конкурс місцевих проєктів «Наша громада». Головна його мета – підтримати активні та дієві…

У Прилуцькій громаді планують реконструкцію стадіону дитячо-юнацької спортивної школи

У Прилуцькій громаді планують реконструкцію стадіону дитячо-юнацької спортивної школи Прилуцька міська рада розробила проєкт модернізації позашкільного навчального закладу дитячо-юнацької спортивної школи вартістю 25 млн грн. Проєктом передбачено: будівництво футбольного поля зі штучною травою (60х40 м), легкоатлетичного ядра з біговими доріжками…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: