Новини

Стартував виборчий процес перших місцевих виборів

Із 9 листопада стартував виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищної, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищного, міських голів у 6 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) (3 сільських, 1 селищній, 2 міських ОТГ) у 4 областях України (Дніпропетровській, Львівській, Сумській, Чернівецькій), які призначені на 29 грудня 2019 року.

Загалом за попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь близько 55,5 тисяч виборців.

25 жовтня Комісія затвердила Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищної, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищного, міських голів 29 грудня 2019 року.

Відповідно до Календарного плану:

– До 16 листопада включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищну, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад.

– До 18 листопада включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

– До 20 листопада включно ТВК мають утворити територіальні, одномандатні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів, кількість яких має становити 136 виборчих округів.

– З 9 до 23 листопада включно партії мають подати до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії.

– З 25 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

– До 4 грудня включно триватиме подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

– До 5 грудня включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

– До 10 грудня включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

– До 11 грудня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі.

– До 23 грудня включно ЦВК повинна прийняти рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій.

– До 23 грудня включно ТВК повинні забезпечити виготовлення поліграфічними підприємствами виборчих бюлетенів.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищної, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищного, міських голів 29 грудня 2019 року, становить 1 млн 988,5 тис. грн.

До відома! Протягом майже чотирьох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 30 червня 2019 року Центральною виборчою комісією було призначено перші місцеві вибори у 896 об’єднаних територіальних громадах.

Відтак, після проведення виборів 22 грудня та 29 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 988.

Джерело: Центральна виборча комісія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Перші вибори 22 грудня 2019 року,

Перші результати виборів в ОТГ на Чернігівщині: висновки потрібно буде зробити всім

Вже сьогодні з різних відкритих джерел поступово стають відомі результати виборів в територіальних громадах, які пройшли у неділю 22 грудня. В цілому виборчі перегони пройшли без істотних порушень, які б можна було трактувати, як ті, які вплинули на результати виборів….

Більше 100 полісменів охороняють публічну безпеку на виборах в ОТГ

На Чернігівщині поліцейські несуть службу по охороні публічної безпеки на виборчих дільницях в 22 грудня в окремих громадах Коропського, Ніжинського, Прилуцького, Ріпкинського та Чернігівського районів відбуваються перші вибори. На охорону публічної безпеки задіяно більше сотні поліцейських. Всі 46 виборчих дільниць…

Сьогодні вибори у 5 ОТГ Чернігівщини

У 5 об’єднаних територіальних громадах Чернігівської області сьогодні відбуваються перші місцеві вибори. Селищних і сільських голів, а також депутатів місцевих рад у Добрянській Ріпкинського району (об’єднуються 5 рад), Талалаївській Ніжинського (4 ради), Сухополов’янській Прилуцького (19 рад), Понорницькій Коропського та Киселівській…

Стартував виборчий процес перших місцевих виборів

Із 9 листопада стартував виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищної, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищного, міських голів у 6 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) (3 сільських, 1 селищній, 2 міських ОТГ) у 4 областях України (Дніпропетровській,…

П’ять новостворених ОТГ Чернігівщини готуються до місцевих виборів

У Чернігівській області перші вибори відбудуться у п’яти новостворених ОТГ – Добрянській, Киселівській, Сухополов’янській, Понорницькій та Талалаївській. Початок виборчого процесу передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: