Новини

У Бобровицькій ОТГ відкрили ЦНАП європейського рівня

За підтримки Програми “U-LEAD з Європою” у Бобровицькій об’єднаній територіальній громаді Чернігівщини відкрили Центр надання адміністративних послуг європейського рівня.

Програма “U-LEAD з Європою” здійснювала ресурсну підтримку модернізації цього центру: надала оргтехніку, програмне забезпечення, обладнання, умеблювання та навчила персонал.

Бобровицький ЦНАП став другим такого рівня на Чернігівщині. Раніше за підтримки Програми сучасний центр було відкрито у Кіптівській ОТГ. Ще у двох громадах – Куликівській та Вертіївській – аналогічні роботи перебувають на стадії завершення.

“Бобровицька ОТГ скористалася можливостями, які надає реформа децентралізації, і тепер понад 25 тисяч її мешканців отримуватимуть адміністративні послуги швидко, якісно і в одному місці. Крім центрального офісу ЦНАПу в Бобровиці, у громаді створено ще 5 віддалених робочих місць, що наблизило якісні послуги до людей”, – прокоментував подію радник з муніципальних послуг Чернігівського ЦРМС Микола Стасюк.

За інформацією радниці з питань комунікацій ЦРМС Оксани Стельмах, розташувався ЦНАП в окремому приміщенні. Капітальний ремонт у ньому зроблено коштом громади. Центр облаштований за міжнародними стандартами і є доступним для осіб з інвалідністю. Також має дитячий куточок.

“Прозорість, доступність, безбар’єрність, сучасність та якість – таким критеріям відповідає модернізований заклад у Бобровицькій громаді”, – наголосила Стельмах.

Вона додала, що всі співробітники ЦНАПу вже пройшли навчання з підвищення кваліфікації за системою, розробленою шведськими та українськими експертами Програми. І надають усі базові адмінпослуги: з реєстрації місця проживання, бізнесу, нерухомості та земельних ділянок; з видачі довідок та вклеювання фото в паспорти; соціального характеру, пенсійні та інші.

В урочистому відкритті Бобровицького ЦНАПу взяли участь представники органів влади, а також компанії “Niras Швеція”, за підтримки якої в рамках дії Програми створювався ЦНАП.

Програма “U-LEAD з Європою” фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Джерело: Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Бобровицька,

Засідання виконкому у Бобровицькій ОТГ

Учора, 22 червня, відбулось засідання виконавчого комітету  міської ради, яке провів міський голова Тетяна Ковчежнюк. Під час засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення  життєдіяльності громади. У рамках засідання ухвалено рішення, що стосувались захисту прав дітей, благоустрою та комунальної сфери,…

Про бюджет Бобровицької громади на 2021 рік

Бюджет Бобровицької громади на 2021 рік становить 234,9 мільйонів гривень. Із цієї суми власні доходи – 155 мільйонів. Основні статті надходжень: податок та збір на доходи фізичних осіб — 96 370,0 тис. грн; освітня субвенція з державного бюджету — 77…

Сесія Бобровицької ОТГ

23 квітня, відбулася 7 сесія Бобровицької міської  ради 8 скликання під головуванням міського голови Тетяни Ковчежнюк. Участь у роботі сесії взяли депутати міської ради та начальники відділів міської ради. До порядку денного чергової сесії було внесено та прийнято 51 рішення….

На Чернігівщині відкрили дві поліцейські станції у Бобровицькій ОТГ

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський відкрив дві поліцейські станції – у Кобижчі та Пісках. Відтепер Бобровицька ОТГ під надійним захистом своїх офіцерів. У рамках проекту «Поліцейський офіцер громади» свої двері для громадян відчинили нові поліцейські станції…

Бобровицький ЦНАП та сучасні технології: діло майстра величає

Дедалі більше послуг переводять в онлайн: працюють мобільний застосунок та портал «Дія», установи розширюють перелік послуг в «особистому кабінеті користувача». Втім, держава водночас не збавляє обертів щодо впорядкування мережі ЦНАПІв, де зможуть отримати послуги зокрема і ті, хто з різних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: