Новини

На підході в області ще одна ОТГ

Позитивну відповідь на пропозицію об’єднатися з селищем Добрянка дали депутати Новояриловицької сільської ради під час засідання сесії 12 березня 2019 року.

Як відомо, 21 лютого у Добрянці відбулась позачергова сесія, на якій депутати одноголосно проголосували за створення ОТГ з центром у Добрянці і затвердили перелік сіл, що ймовірно мають ввійти до її складу.

Об’єднавчий процес потребує клопіткої роботи з документами. З цим допомагатиме зокрема й Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Ірина Кудрик директор Чернігівського ЦРМС:

«Громада з населенням більше шести тисяч, фінансово спроможна, адже на території є досить потужні підприємства та інші платники податків, була передбачена попередньою редакцією перспективного плану. Повністю відповідає методиці формування громад, в такій конфігурації забезпечуються всі вимоги щодо доступності послуг (відстані в межах нормативів)».

Як повідомив у Фейсбуці Артем Севастьян, наразі вже всі села, які планувалися, затвердили рішення про входження до Добрянської ОТГ.

Джерело: Громади Чернігівщини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Добрянська,

У Добрянській ОТГ дороги чистять справно

Цьогоріч лютий вдався сніжним і добряче додав роботи комунальним службам області. Адже сніги засипали дороги швидше, ніж їх устигали чистити. І попри те, що дорожники працювали день і ніч, дороги області, особливо місцевого значення, залишалися непроїзними. Набагато краща ситуація була…

Громади Чернігівщини передають одна одній естафету екочеленджу

На початку травня Любецька ОТГ започаткувала челендж «Еко-громада 2020» і передала естафету Добрянській ОТГ. Основна мета акції – привернути увагу до екологічного стану навколишнього середовища. Жителі Добрянської ОТГ вважають, що подібні акції дуже актуальні та важливі в наш час, ідеться…

П’ять новостворених ОТГ Чернігівщини готуються до місцевих виборів

У Чернігівській області перші вибори відбудуться у п’яти новостворених ОТГ – Добрянській, Киселівській, Сухополов’янській, Понорницькій та Талалаївській. Початок виборчого процесу передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів…

У п’яти громадах Чернігівщини у грудні будуть місцеві вибори

Вибори у 5 об’єднаних громадах на Чернігівщині призначила Центральна виборча комісія. Як йдеться у повідомлені на сайті ЦВК, вони призначені на 22 грудня. На неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах призначила Центральна виборча комісія….

Чи буде успішною четверта спроба створити ОТГ з центром у Добрянці?

Фінальні голосування за об’єднання в тергромаду планують провести на цьому тижні 5 місцевих рад області – у селищі Добрянка та селах Нові Яриловичі, Горностаївка, Клубівка та Олешня. Це – четверта спроба сіл створити Добрянську об’єднану територіальну громаду. У березні сільські…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: