Новини

Сосницька громада готує заявки на конкурс проектів ДФРР

В цьому їй допомагають експерти Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створенного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, днями провів для представників місцевого самоврядування Сосницької ОТГ консультацію на тему «Написання проектів на конкурс ДФРР».

Основна мета зустрічі – ознайомити учасників зустрічі вимогами законодавства України щодо підготовки проектів регіонального розвитку на Державний фонд регіонального розвитку та сформулювати принаймні одну проектну пропозицію.

Сосницька громада спільно з Чернігівським ЦРМС працює над розробкою власної стратегії розвитку. І під час визначення потреб громади учасники робочої групи згадали, що не вистачає молодіжного центру або простору для дозвілля жителів громади. Як тоді відзначалося на робочій групі – навіть в адміністративному центрі ОТГ можливості для проведення вільного часу та занять за інтересами для молоді вкрай обмежені.

На території Сосниці знаходиться приміщення колишньої гімназії початку ХХ ст. На думку представників ОТГ тут зручно було б розмістити молодіжний центр. А для цього розробити та подати проект до Державного фонду регіонального розвитку.

«Селищна рада має створити молодіжний простір, адже це необхідна складова розвитку і цей проект включений до Стратегії розвитку. На консультації ми розглянули можливі напрями роботи майбутньої установи. Таких виявилося не менше десяти. Втім перелік не є вичерпним, він вимагає уточнення – за результатами обговорення в громаді. Також мова йшла про організаційно-правові та фінансово-майнові аспекти майбутнього проекту», – розповів Володимир Бойко.

Громада не збирається зупинятися на одному проекті. У Сосницькій ОТГ оголошено відбір ідей проектів, які відповідають умовам конкурсу ДФРР.

«Запрошуємо усіх осіб, зацікавлених у розвитку Сосницької громади, запропонувати ідеї проектів, які відповідають умовам конкурсу ДФРР. Якщо Ви маєте власну ідею, яка б у перспективі мала бути реалізована в громаді, до 11 лютого 2019 року запропонуйте її до реалізації шляхом заповнення форми інвестиційної програми і проекту регіонального розвитку, що може реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР», – написав Андрій Ткач, керівник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Сосницької селищної ради, на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Джерело: Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Сосницька,

Сосницька ОТГ: кількість учнів у селі подвоїлась, але школу не відкриють

Школу у Змітневі, де перед початком навчального року подвоїлась кількість учнів, не відкриють. Рішення ухвалили депутати на сесії, сказав голова Сосницької громади Андрій Портний, переголосовувати його не будуть. Рішення про закриття школи депутати прийняли у квітні. Тоді там навчалось 25…

На ремонт дороги між громадами витратять 300 мільйонів

На Чернігівщині почалися роботи на дорозі Холми-Авдіївка-Оболоння. На ремонт 15-кілометрової ділянки витратять 300 мілйьйонів гривень. Про це повідомляє Суспільне.Чернігів. Дорогу розбивають вантажівки, тому вкладають посилену основу, каже речниця служби автомобільних доріг області Аліна Левочко. З її слів,цю ділянку обрали для…

У Сосницькій ОТГ запрацювала поліцейська станція

Днями відкрила свої двері для громадян поліцейська станція в Чорнотичах. Відтепер громада перебуватиме під надійним захистом дільничного офіцера Олександра Пінченка. – Передусім хочу подякувати голові громади Андрію Портному. 8 місяців тому ми вперше зустрілися під час презентації проекту «Поліцейський офіцер…

У Сосницькій ОТГ готують оновлену Стратегію розвитку громади

Днями у Сосницькій громаді зібрались на перше засідання робочої групи зі стратегічного планування, яка починає працювати над оновленням та покращенням Стратегії розвитку Сосницької громади на період до 2025 року. Сосоницька громада вже має такий стратегічний документ. Він отримав схвальні відгуки…

У Сосницькій ОТГ капітально ремонтують міст

У Сосницькій ОТГ проводяться роботи з капітального ремонту мосту через струмок на автомобільній дорозі місцевого значення О251804 Чорнотичі-Кудрівка-Лозова, км 15+961, біля села Киріївка. Проєкт включений до Програми Президента України «Велике будівництво». Оскільки з моменту будівництва мосту — 1979 рік —…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: