Новини

Як працює нещодавно відкрите підприємство у Михайло-Коцюбинській ОТГ

Нещодавно у селищі Михайло-Коцюбинське, запрацював переробний комплекс із виготовлення пластівців із зернових культур та продуктів на їх основі торгової марки «Добродія».

Минулого тижня журналісти відвідали підприємство під час прес-туру, який організувала служба зайнятості.

Як повідомив керівник підприємства Андрій Ломейко, відкриття переробного комплексу дозволить групі компаній Agricom Croup з аграрної компанії вийти на рівень вертикальної інтеграції з виробництвом продуктів для кінцевого споживача.

Завод випускатиме 1 млн кг пластівців на місяць – саме такі виробничі потужності підприємства, на якому проходять всі етапи виробництва пластівців із зернових та зернобобових культур: очищення, лущення, шліфування, гідротермічна обробка, нарізка, плющення та фасування. Технології, що застосовуються, не допускають використання штучних наповнювачів, дозволяють зменшити термічну обробку сировини, що максимально зберігає вітаміни та мікроелементи; у рецептури входять лише високоякісні злаки, льон, насіння, горіхи і сушені фрукти. У компанії запроваджено контроль якості продукції на всіх етапах технологічного процесу – від поля до полиць супермаркетів.

«Ми з гордістю кажемо, що ми виробляємо гарний продукт, який може конкурувати з іншими продуктами, – сказав Андрій Ломейко. – Наразі ми є виробником №1 в Україні й наша амбітна ціль – стати такими в Європі».

Як зазначила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка, відкриття такого сучасного заводу – це важлива подія для регіону, оскільки йдеться про створення нових робочих місць, офіційне працевлаштування та дотримання соціальних гарантій. Служба зайнятості співпрацює з підприємством у напрямку підбору кадрів від початку його створення.

До речі, надсучасне виробництво повністю автоматизоване, тому планова кількість робочих місць становить близько сотні осіб. У поточному році роботодавцем заявлено 24 вакансії, більшість з яких укомплектована за сприяння служби зайнятості. В результаті наші земляки отримали роботу водія навантажувача, апаратника круп’яного виробництва, налагоджувальника устаткування, укладальника-пакувальника, економіста, лаборанта, водія, майтра зміни тощо.

На сьогодні підприємству потрібні апаратник оброблення зерна, оператор котельні, вагар, менеджер з управління персоналом, водій автотранспортних засобів. Режим роботи – позмінний, підприємство забезпечує розвозку працівників власним транспортом до м.Чернігова та сіл Чернігівського району.

Під час заходу йшлося й про тенденції сучасного ринку праці. Так, станом на 1 липня 2018 року в області налічувалось 11,4 тис. безробітних (на 6% менше минулорічного показника). На кожне вільне робоче місце претендувало 7 осіб (проти 11 торік). Зокрема, у м.Чернігові на кожну вакансію – черга з 3 осіб, у Чернігівському районі – з 4-х.

Однією з найгостріших проблем ринку праці сьогодні є брак кваліфікованих робітничих кадрів. Адже 40% безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, мають вищу або неповну вищу освіту і лише чверть – професійно-технічну, натомість роботодавці потребують робочих рук. Кваліфіковані ж робітники воліють працевлаштуватися у столиці, де заробітна плата майже вдвічі вища, а останнім часом нерідко «шукають щастя» за кордоном. Виїжджати їх змушує низька якість вільних робочих місць. Більшість вакансій, які подаються роботодавцями до служби зайнятості, з мінімальним розміром заробітної плати або наближеним до нього і лише 4% вільних робочих місць в регіоні пропонують заробітну плату, більшу за середню по області.

Роботодавцям, щоб втримати кадри і тим самим зменшити відтік професіоналів, необхідно працювати легально та платити гідну зарплатню. А для служби зайнятості вони залишаються клієнтами №1 та мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Окрім підбору кадрів, це допомога в організації робіт тимчасового характеру, фінансова підтримка створення нових робочих місць, професійна підготовка необхідних спеціалістів, у тому числі в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – сучасних комплексах з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня, створених в 11 областях України.

На сучасному етапі служба зайнятості реформується, покращує свої сервіси, освоює та пропонує нові технології підбору кадрів. Відтак максимально спрощено комунікацію роботодавців зі службою зайнятості – створено електронний кабінет роботодавця, який дає змогу оперативно інформувати про поточну та перспективну потребу в кадрах електронними засобами. Роботодавець також має можливість, не гаючи часу на відвідування центру зайнятості, скористатися банком резюме безробітних.

Довідково: «Agricom Group» – українська компанія, яка спеціалізується на розробці, виробництві й дистрибуції продуктів харчування із зернових культур і об’єднує сільськогосподарські, переробні й торгові підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є власне виробництво зернових пластівців потужністю 1 мільйон кілограмів у місяць – переробний комплекс торгової марки «Добродія»; торгівля продуктами харчування під власними торговими марками – торговий дім «Добродія Фудз»; зберігання зернових і олійних культур – зернові комплекси потужністю зберігання 65 тисяч тонн; рослинництво у трьох областях на загальній площі сільгоспугідь 40 тисяч гектарів.


Джерело: Світлана Шеремет, Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини за категоріям(и): Михайло-Коцюбинська,

Дніпровська вода розлилася на дороги та вулиці у двох громадах Чернігівщини

За останні тижні сильно піднялась вода у річці Дніпро. Через це вже ускладнено сполучення із кількома населеними пунктами Михайло-Коцюбинської та Ріпкинської громад. Так, весняна вода перелила проїжджу частину автодороги Пустинки-Рудня. Тут ще можуть проїхати авто підвищеної прохідності. У Пустинках живе…

У Михайло-Коцюбинській ОТГ третій тиждень без газу

Третій тиждень нема газу, а в одній з квартир наступного дня після відключення ще й стався вибух. Близько 120 жителів Михайло-Коцюбинського вийшли на акцію протесту, щоб їм повернули газопостачання. У Чернігівгазі відповідають, що на території громади замінили газорегуляторний пункт. Щоб…

Михайло-Коцюбинське: життя громади після об’єднання

Михайло-Коцюбинська територіальна громада тісно співпрацює з підприємствами, які працюють, орендують землю і сплачують податки. Загалом по громаді до 120 суб’єктів господарювання. Найбільші платники податків — «Чернігівська індустріальна молочна компанія», «Агріком»  і «Добробія». Про це розповіла голова громади Ніна Ворох. За…

У Михайло-Коцюбинській громаді розповіли про діяльність КП «Єдність»

Комунальне підприємство “Єдність” Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області створено відповідно до рішення 14 сесії шостого скликання Михайло-Коцюбинської селищної ради від 11 жовтня 2012 року. Підприємство засноване на комунальній власності територіальної громади і підпорядковане селищній раді.  До території обслуговування  підприємства…

У Михайло-Коцюбинській ОТГ завершили ремонт водогону

Аварія сталась через вихід з ладу глибинного насосу. Останній тиждень тривали ремонтні роботи по відновленню  водопостачання в селищі Михайло-Коцюбинське свердловини тривають. 21 січня піднято на поверхню глибинний насос із основної свердловини, який повністю не підлягає ремонту. Рівень води у свердловині впав…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: