Новини

Мінрегіон погодив проекти для 11 ОТГ Чернігівщини

31 травня Комісія при Мінрегіоні погодила 180 інфраструктурних проектів об’єднаних громад на загальну суму 154 мільйони гривень. Загалом уже погоджено 492 проекти 154 ОТГ на загальну суму 468 мільйонів гривень.

Зокрема, всі 6 ОТГ Закарпаття вже мають 18 погоджених комісією проектів на всю суму субвенції — 15,9 мільйона гривень.

Більшу частину субвенції на цей час розподілено між проектами ОТГ Донеччини – вони мають 11 проектів на загальну суму 22 мільйони гривень (розмір субвенції на область — 33 мільйони).

Майже половину коштів субвенції розподілили ОТГ Полтавщини (421 мільйон гривень із 895 мільйонів) та Хмельниччини (67 із 143 мільйонів гривень).

Жодного погодженого проекту поки не мають громади Івано-Франківської та Миколаївської областей.

37 об’єднаних територіальних громад Чернігівщини цьогоріч на розвиток інфраструктури отримали 143,3 мільйона гривень державної субвенції.

Комісією при Мінрегіоні погоджено переліки проектних заявок 11 ОТГ (Линовицькій, Козелецькій, Парафіївській, Сновській, Варвинській, Деснянській, Ічнянській, Куликівській, Лосинівській, Носівській, Остерській) на загальну суму 49,6 мільйона гривень.

Станом на 1 червня ще 35 об’єднаних громад подали переліки проектів, видатки на які здійснюватимуться за рахунок коштів субвенції. Облдержадміністрація наразі надала висновки 33 ОТГ щодо відповідності поданих проектних заявок плану соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади.

Як наголошують в Мінрегіоні, громади, які ще не подали проекти на розгляд комісії (а таких 511) мають поквапитися. Адже цього року термін подачі таких проектів на всю суму субвенції звершується не наприкінці року, як раніше, а вже у червні.

Нагадаємо, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема, у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2018 рік передбачено 1,9 мільярда гривень. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 665 об’єднаних громад, створених у 2015-2017 роках.

Питання розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році врегульовано розпорядженням Кабінету Міністрів України № 201 від 4 квітня 2018 року.


Джерело: Чернігівська ОДА

Останні новини за категоріям(и): Варвинська, Влада, Громади, Деснянська, Ічнянська, Козелецька, Куликівська, Линовицька, Лосинівська, Носівська, Остерська, Парафіївська, Сновська,

У Сновській ОТГ частина ліхтарів живитимуться від сонячних батарей

Продовжується встановлення на території Сновської громади ліхтарів вуличного освітлення, які працюють на сонячних батареях. Так, на прохання старости Сновського старостинського округу Марії Мороз міською радою було придбано 14 ліхтарів на сонячних батареях. Працівниками Сновської  ЖЕД було встановлено по 7 ліхтарів…

У Сновській ОТГ розпочав роботу центр масової вакцинації проти коронавірусу

Центр розташувався у приміщенні комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” за адресою м.Сновськ, вул.Гомельська, 26. Як повідомила генеральний директор КНП «Сновський ЦПМД» Олена Щарпан, на Сновщину було доставлено перші 60 доз американської вакцини Moderna. І вже у…

Про земельний податок у Сновській ОТГ

Жителі  Сновської територіальної громади уже отримали податкові повідомлення-рішення про необхідність сплати земельного податку за 2021 рік Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

На що витрачали гроші у Сновській ОТГ у травні. ЦИФРИ та ФАКТИ

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою було здійснено у травні  фінансування галузей бюджету на загальну суму 6,48 млн грн. Про це повідомила секретар міської ради Наталія Самойлова. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання автомобільних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: