Новини

У Линовицькій ОТГ ані транспорту, ані приміщення

37 об’єднаних територіальних громад працюють в області. Хто не побоявся підключитися до нової спра ви і очолив громади? За що їх лають? Чи всі виходить?

Журналісти «Вісник» розповідають про кожного голову громади. Цього разу – про 62-річного Віталія Нестерка, який очолює Линовицьку ОТГ При­луцького району.

Населені пункти громади: селище Линовиця, села Бубнівщина, Даньківка, Нетягівщина, Онищенків, Стасівщина, Нова Гре­бля, Лутайка, Мокляки, Мохнівка.

— Я закінчив Ніжинський педагогічний інститут. Працював у Криму вчителем математики та фізики, потім — у Прилуках. У Линовиці — на посаді заступника директора з навчально-вихов­ної роботи, а з 1985 року по 2018-й — директором Линовицької загальноосвітньої школи 1-3 ступенів. Був депутатом районної ради, головою комісії у справах законності та правопорядку, – розповідає Віталій Нестерко.

Чи шкодую, що став головою ОТГ? А чого шкодувати? Зараз багато роботи — по переоформленню, організації. Займаємось.

Завдяки об’єднанню почали ремонт дитячого са­дочка, чого раніше не робилося. Готуємося до роботи по проведенню освітлення по селах. Вивозимо сміття, робимо ремонти.

Проблем неміряно. Коли я став головою громади, мені далеко не треба було ходити — з одного кабінету перейшов у інший. Приміщення Линовицької сільради згоріло 11 років тому, і до цього часу його ніхто не від­новив. Тобто зараз у нашої ОТГ немає адміністративного приміщення. Містимося у школі.

Також у голови громади немає транспорту. Я оце за­раз з вами розмовляю, а сам у Прилуках на вокзалі бігаю. Цікава громада: ні транспорту, ні приміщення — тільки голова.

Ще не зрозуміло, чи вистачатиме нам коштів. Кадри набираємо: потрібні і соціальний робітник, і робітник у справах з дітьми, і той, що буде нараховувати субсидії, і людина по надзвичайних ситуаціях. Всього створюємо сім посад. Держава каже: «Де ОТГ —там гроші!» На сьогодні всі ті гроші, що були, я вже використав. А треба ще.


Джерело: Аліна Сіренко. Вісник Ч, 31 травня 2018 року

Останні новини за категоріям(и): Линовицька,

Як змінюється графський парк в Линовицькій ОТГ

Як змінюється графський парк в Линовиці Парк ім. Т.Г. Шевченка або Парк Якова де Бальмена – ботанічна пам’ятка природи місцевого значення, яка з точки зору законодавства має наукову, культурну, історичну цінність та заповідний режим. Однак сама наявність такого статусу не…

Прилуцька швейна фабрика шукала працівників у Линовицькій ОТГ

16 червня в Линовицькій об’єднаній територіальній громаді презентували роботодавця – ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика». Захід відбувся за сприяння Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості . Директор швейної фабрики Ірина Зайцева розповіла про діяльність підприємства, перспективи розвитку, актуальні вакансії, вимоги…

Фахівці служби зайнятості консультуватимуть у Линовицькому ЦНАПі

Саме такої домовленості було досягнуто на робочій зустрічі директора Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Лариси Татарченко з Линовицьким селищним головою Віталієм Нестерком та його заступником Анатолієм Лябахом. Результатом перемовин стало підписання Угоди про співпрацю у сфері сприяння працевлаштуванню…

У Линовицькій громаді розвиватимуть економіку, інфраструктуру, туризм та людський капітал

Линовицька селищна рада затвердила Стратегію розвитку громади до 2027 року. За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» робоча група розробила стратегічний план розвитку на наступні 7,5 років. Цей документ передбачає впровадження низки проєктів, які мають активізувати економічний розвиток територій та створити умови…

Линовицька громада продовжує роботу над розробкою стратегії розвитку

У середу, 22 квітня відбулося третє засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Линовицької об’єднаної територіальної громади. Методичну та експертну підтримку у роботі над стратегічним документом громаді надає Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою». Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО,…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: