Новини

Як звітують старости у Коропській ОТГ

Минулого тижня на загальних зборах жителів Рождественського старостинського округу (Коропська ОТГ) звітував староста Анатолій Гейко. 

На захід запросили заступника Коропського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Васила Кравченка, директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради Олександра Лаврика, спеціаліста земельного відділу селищної ради Ларису Дорошенко, старосту Атюшівського старостинського округу Станіслава Пилипця, депутатів селищної ради Петра Старуха та Олександра Хоменка, а також редактор газети «Нові горизонти» Людмилу Ковальчук.

Звіт за рік минулий староста Анатолій Гейко розпочав зі статистичних даних старостинського округу, акцентуючи увагу на демографічній ситуації території. Лише тридцять дошкільнят і майже половина населення пенсійного віку – а в навчальному закладі повноцінний другий клас взагалі відсутній.

Постійно підтримується в належному стані вуличне освітлення, хоча в планах збільшити кількість ліхтарів по території. Неабияка увага приділяється роботі по благоустрою старостинського округу: окультурення центру, кладовища, парку; встановлення огорожі біля будинку культури; грейдерування грунтових доріг; за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури проведено ремонт проїзної частини по вулиці Борисівка.

Допомагають й інвестори: регулярна чистка снігу, нова апаратура для будинку культури, подарунки на новорічні свята для дітлахів, фінансування культурних заходів.

Проблемним питанням є сплата внесків до цільових фондів. Із наявних 549 жилих господарств кошти на самооподаткування, які використовуються для фінансування разових цільових заходів соціально-побутового характеру, здали лише 31. Була пропозиція від старости щодо відміни даної сплати, але жителі прийняли внески у сумі 70 грн. і на 2018 рік (20 грн. на благоустрій, 50 грн. – на утримання пожежної частини).

На рік теперішній заплановано спорудження зупинки в центрі села, впорядкування сміттєзвалища, продовження освітлення вулиць, окультурення місця відпочинку в парку та встановлення дитячого майданчика, ремонт підлоги у будинку культури, косметичний ремонт адміністративного приміщення старостинського округу, виготовлення проектно-кошторисної документації на планові об’єкти, є потреба і у заміні вікон у будинку культури, ФАПі, адмінбудівлі.

Загалом звіт старости Анатолія Гейка пройшов злагоджено та організовано і був одноголосно затверджений присутніми.

Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Володимир Кириченко, який акцентував увагу жителів на адміністративних порушеннях.

Головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко проінформувала присутніх щодо порядку передачі землі поза межами населених пунктів об’єднаній територіальній громаді та оформленню громадських пасовищ.

Відчутна допомога на рік теперішній буде і від інвесторів, про що повідомив директор ТОВ «Бахмач Агро» Анатолій Заєць: ремонт трактора Т-25 для потреб жителів, надання службового автомобіля для дільничного офіцера поліції, оформлення спадщини за рахунок товариства, закупівля асфальту для ямкового ремонту доріг.

У своєму виступі заступник селищного голови Василь Кравченко проінформував присутніх щодо розвитку об’єднаної територіальної громади за 2017 рік в цілому і конкретно зупинився на Рождественському старостинському окрузі, подякував старості за проведену роботу та жителям за активну участь.


Джерело: сайт Коропської ОТГ

 

« повернутися до списку новин

 

Останні новини за категоріям(и): Коропська,

Житель Коропської громади рубав дерева у національному парку

Правоохоронці викрили мешканця селища Короп на незаконній порубці дерев на території національного парку. Йому повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст.246 КК України). За даними слідства, підозрюваний у вересні 2020 року, здійснив…

Колишній райцентр: що змінилося на Коропщині після проведення реформи

Селищна рада переїхала в будівлю колишньої райдержадміністрації, з’явився автобусний маршрут до нового райцентру, а в керівників громад ускладнився документообіг з районом. Такі зміни відбулися у колишньому Коропському районі. Рік тому Верховна Рада проголосувала за постанову про укрупнення районів. На Чернігівщині…

На території Мезинського національного парку ремонтується 5,2 км дороги місцевого значення

Поточним середнім ремонтом відновлюється ділянка автомобільної дороги місцевого значення О250801 Вишеньки – Радичів – Іваньків – /Т-25-39/ у Новгород-Сіверському районі за програмою Президента України Велике будівництво. Обсяг фінансування – 25 425,505 тис. гривень Підрядна організація – ТОВ «БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС». На сьогодні в рамках середнього поточного…

У Коропській громаді ремонтують дорогу

На ділянці дороги у Коропській громаді почали укладати асфальтобетоне покриття Поточним середнім ремонтом ремонтується 5,1 кілометрів автомобільної дороги місцевого значення  О250805 Короп – Атюша – Поліське на ділянці км0+000-км25+000 у Коропській громаді за програмою Президента України Велике будівництво. Обсяг фінансування – 19…

Бюджет участі Коропської ОТГ: результати голосування

У залі засідань селищної ради відбулось засідання експертної групи з питань реалізації програми «Громадське бюджетування» (бюджет участі) на 2021 рік з приводу підрахунку голосів, які набрали проєкти. Результати такі: 2291 − загальна кількість голосів,  з них: 1724 − на паперових бланках, 567 −  онлайн,…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: