Новини

По-сучасному: голова Куликівської ОТГ веде блогерську колонку на сайті ОТГ

На сайті Куликівської ОТГ періодично з’являються матеріали звернень голови громади. У такий спосіб започатковується нова форма комунікації керівництва ОТГ з жителями.

Наводимо текст колонки голови ОТГ повністю.

“Шановні земляки! Минув ще один місяць, який став історією Куликівської об’єднаної територіальної громади. Підсумовуючи події січня 2018 року, хочеться згадати найбільш вагомі.

По-перше, об’єднана громада розпочала новий 2018 рік з єдиним бюджетом. Відтепер всі дошкільні заклади, сільські будинки культури фінансуватимуться з центру, все приводитиметься до єдиних норм і вимог. Так, наприклад, вартість харчування дітей дошкільних навчальних закладів по селах до об’єднання значно відрізнялась, сільські ради виділяли на харчування дітей різні суми – від 1 грн. 50 коп. до 5 грн. на день. З 1 січня 2018 року Куликівська селищна рада виділятиме на харчування усіх сільських дітей ДНЗ об’єднаної громади 10 грн. на один день. Таким було рішення депутатського корпусу селищної ради.

По-друге, закінчився процес реорганізації сільських рад. 18 січня депутати Куликівської селищної ради затвердили передавальні акти усіх сільських рад, згідно яких усе майно, документи, заклади та організації, що були на балансах сільських рад, передані правонаступнику – селищній раді.

Усього ж на пленарному засіданні третьої сесії Куликівської селищної ради, яка відбулася 18 січня, депутати розглянули 50 питань порядку денного, по кожному з яких були прийняті відповідні рішення. Депутати ухвалили 5 місцевих програм розвитку ОТГ: Програму фінансування ремонту та утримання доріг комунальної власності Куликівської селищної ради на 2018 рік, Програму організації та проведення у 2018 році оплачуваних громадських робіт для незайнятих громадян Куликівської об’єднаної територіальної громади, Програму благоустрою території Куликівської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік, Програму відзначення пам’ятних дат, визначних історичних подій, релігійних свят, ювілеїв та вшанування видатних людей Куликівської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік і Програму утворення та використання Цільового фонду Куликівської селищної ради на 2018 рік.

Серед інших рішень третьої сесії – рішення про делегування представників Куликівської ОТГ до складу Чернігівської госпітальної ради (інтереси ОТГ в госпітальній раді представлятимуть головний лікар Виблівської СЛА ЗПСМ Орест Чулій та селищний голова Наталія Халімон), затвердження розцінок комунального підприємства Куликівської селищної ради на 2018 рік, 13 рішень із земельних питань (надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, затвердження проектів та технічних документацій із землеустрою тощо) та ін.

Розпочалась робота над розробкою проекту санкціонованого сміттєзвалища селища, в опрацюванні проекти вуличного освітлення по с. Вересоч.

18 січня в об’єднаній громаді розпочалися загальні збори громадян. Першим стартувало с. Виблі. Жителі села зібралися для обговорення місцевих проблем в загальноосвітній школі. Традиційно про свою роботу за минулий рік звітував в.о. старости Анатолій Ревко. Серед досягнень 2017 року Анатолій Петрович визначив роботи з благоустрою села (частковий ремонт доріг, впорядкування пам’ятних знаків, заміна огорож, часткова випилка аварійних дерев, придбання двох автобусних зупинок), збереження статусу спортивного села (утримання футбольної команди, участь у районних та міжрайонних спортивних заходах, чемпіонатах), активне культурне життя сільських аматорів та ін.

Серед проблем, які озвучили учасники зборів, були наступні: необхідність ремонту доріг, освітлення вулиць, потреба розширення громадського пасовища, збереження Виблівської лікарні.

Про якість надання медичних послуг та перспективи розвитку сільської медицини в умовах реформування медичної галузі говорив головний лікар Виблівської лікарні Орест Чулій.

Активну участь в обговоренні звіту в.о. старости взяли присутні на зборах директор ТОВ «Вимал агро» Олександр Лазар та директор Виблівської ЗОШ І-ІІ ступенів, депутат Куликівської селищної ради Анатолій Корявець.

Про перспективи розвитку Куликівської ОТГ та с. Виблі в об’єднаній громаді говорила селищний голова Наталія Халімон.

Практично з перших днів життєдіяльності ОТГ розпочалася робота по розробці стратегічного плану розвитку Куликівської ОТГ до 2020 року, адже це – важливий документ що визначає головні пріоритети, цілі, завдання сталого економічного і соціального розвитку громади. Стратегічне планування – системний шлях до управління змінами й досягнення консенсусу в ОТГ, а також створення спільного бачення майбутнього розвитку. 19 січня відбулося третє засідання Робочої групи з підготовки стратегічного плану розвитку Куликівської ОТГ за експертної підтримки, забезпеченої Чернігівським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Учасники групи підсумували проведену роботу, визначили перелік подальших завдань для розробки стратегічного плану.

Проте, найбільш знакова подія січня 2018 року відбулася під вечір 19 січня, коли стало відомо про результати конкурсу проектів, який проводив Державний фонд регіонального розвитку. За підсумками конкурсу Куликівська ОТГ виграла проект «Створення сприятливих умов для самодостатньої діяльності комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ Куликівської селищної ради» загальною вартістю 8 млн. 79 тис. грн. У рамках проекту передбачається зміцнити матеріально-технічну базу комунального підприємства, придбати спецтехніку: сміттєвоз, 200 сміттєвих контейнерів, трактор з причепом, бульдозер, ескаватор/погрузчик, каток, машину-дробилку для подріблення деревини, тракторну косарку, мікроавтобус, які могли б використовуватися для надання послуг жителям ОТГ.

Шановні земляки, це перший вагомий результат нашої ОТГ, який стане поштовхом для подальшого розвитку Куликівської громади!”

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю, Куликівський селищний голова Наталія Халімон


 

Джерело: сайт Куликівської ОТГ

 

Останні новини за категоріям(и): Куликівська,

Уряд визнав 4 громади Чернігівщини зоною бойових дій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікувало перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації. Станом на 29 червня (останнє оновлення) у Чернігівській області також внесли до цього переліку кілька населених…

До березня 2022 року у Куликівській громаді відкриють бібліотечний коворкінг

У березні 2022 року в Куликівській громаді планують відкрити бібліотечний коворкінг в якому будуть працювати із молоддю та підприємцями початківцями. Про це сьогодні розповіла Юлія Постернак, Куликівський селищний голова на пресконференції. «Вже в березні ми плануємо завершити всі підготовчі роботи…

Сесія Куликівської ОТГ: кошти на оплату праці, школи та новий депутат

23 липня  відбулася одинадцята сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено тридцять вісім питань. Обговорення проєктів рішень відбувалося на спільному…

Куликівська ОТГ створить коворкніг на грантові кошти

Куликівська селищна рада отримає від Програми «U-LEAD з Європою» підтримку у реалізації проєкту з формування сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодженні діалогу з бізнесом та його підтримці. На отримані кошти в громаді планують створити коворкінг для навчання та роботи підприємців. Бюджет…

Депутати розбирались із ситуацією щодо закриття школи у Куликівській громаді

Як ми вже повідомляли, Чернігівська районна рада за ініціативою депутатки від «Слуги Народу» Світлани Личак створила робочу групу для детального вивчення ситуації щодо закриття школи у селі Дроздівка Куликівської селищної ради. Минулого тижня члени робочої групи виїхали у громаду щоб…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: