Новини

Новобілоуська громада працює над забезпеченням якості та доступності освіти

Експерти Центру «Доброчин» Олександр Підгорний та Юрій Паперний продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Новобілоуській та Деснянській територіальних громадах задля забезпечення освіти належної якості. 19 лютого 2021 року експерти провели 2 зустрічі в селах Рудка та Кувечичі Новобілоуської громади.

На зустріч із педагогічним колективом школи с. Кувечичі говорили про оптимізацію освітнього процесу на територіальному рівні та життя в нових умовах реформування освіти – питання які турбують педагогів, керівництво школи та управління освіти Новобілоуської ТГ.

В селі Рудка більше акцентували на важливості освітнього потенціалу шкіл та з’ясовували конкурентні переваги в порівнянні з сусідніми освітніми закладами. Що важливо врахувати: 1) якість освіти; 2) рівень менеджерського вміння; 3) вчителі та галузь; 4) інфраструктура.

В громаді робоча група вже обговорювала деталі плану реформування освітньої мережі, базуючись на попередньому аналізі існуючої освітньої мережі та враховуючи напрацьовані критерії якості освіти.  Тільки завдяки реформи освітньої мережі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям громади. Тому важливо розробити план розвитку освітньої мережі, із чітким прорахунком спроможності громади її утримувати у майбутньому.

Учасники зустрічей погодилися, що потрібно робити спільні кроки для нарощування потенціалу освітнього простору всієї громади, брати спільну відповідальність та впроваджувати плани в життя.

 Метою проекту “Захист інтересів громад через управління конфліктами”, що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”, є  участь громадян в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування.

Джерело: Центр “Доброчин”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Новобілоуська,

Людські трагедії та скалічені долі: що накоїли окупанти у селі Деснянка поблизу Чернігова

З села Деснянка добре видно околиці міста Чернігів. На початку березня сюди зайшли російські окупанти і гатили по місту з танків. А ще наробили багато лиха у невеликому, затишному селі. Марія Миколаївна плаче, коли згадує свого старшого сина. Він 24…

У Новобілоуській ОТГ шукають директора навчального закладу

Відділ освіти Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області оголосив про проведення конкурсу на посаду директора Редьківського навчально-виховного комплексу. Редьківський навчально-виховного комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області. Знаходиться по вул. Процька,…

Завершується будівництво амбулаторії в Новобілоуській ОТГ

Незабаром в селі Халявин Чернігівського району відкриється амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Вона обслуговуватиме з десяток навколишніх сіл і вже близько 2 тисяч людей підписали декларації з лікарем. Для оперативного реагування на виклики хворих для Халявинської амбулаторії придбали сучасний повнопривідний…

Весняне прибирання у Новобілоуській ОТГ

У Хмільницькому старостинському окрузі (Новобілоуська територіальна громада) щороку проводять весняне прибирання. Територію старостинського округу розділили: на кожній ділянці є відповідальний за прибирання — Хмільницький НВК, дитячий центр реабілітації, будинок культури, сільрада тощо. Про це розповів її староста Юрій Іванович Слюнько….

Новобілоуська громада працює над забезпеченням якості та доступності освіти

Експерти Центру «Доброчин» Олександр Підгорний та Юрій Паперний продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Новобілоуській та Деснянській територіальних громадах задля забезпечення освіти належної якості. 19 лютого 2021 року експерти провели 2 зустрічі в селах Рудка та Кувечичі Новобілоуської громади….

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: