Новини

Володимир Тертій: «Хочу повернути людям віру в те, що влада — це народ»

Кандидат на посаду голови Новобасанської сільської об’єднаної територіальної громади від партії «Слуга Народу» — Володимир Тертій. Свого часу він був ініціатором процесу децентралізації у Бобровицькому районі. Каже, що ця реформа дала надію на краще життя. Утім не так сталося, як гадалося: задум хороший і правильний, проте нерозумно реалізований безпосередньо у Новобасанській громаді. Про плани Володимира Тертія — читайте у короткому інтерв’ю.

— Володимире Івановичу, чому вирішили балотуватися на голову ОТГ від команди президента?

— Відповідь проста: ще не втратив надію щось змінити у житті рідної мені громади. Борюся за те, щоб при об’єднанні громад був урахований територіальний принцип, а не було так, як комусь захотілося. Можу навести приклад: є рішення Верховного суду України про незаконність приєднання села Петрівка до Бобровицької ОТГ. Досі воно на практиці не враховане.

Думаю, що команда «Слуги Народу» допоможе розставити всі крапки над «і». Але я не маю на увазі нівелювання принципу добровільності об’єднання. Щоб змінити ситуацію в Новобасанській ОТГ, хочу створити тут такі умови, щоб жителі ближніх сіл хотіли бути частиною нашої громади. Добровільно. Впевнений, що так і буде.

— Якщо очолите громаду, над чим збираєтеся працювати?

— Передусім хочу повернути людям віру в те, що влада — це вони. Люди вже настільки зневірилися, що до всіх обіцянок ставляться скептично, а самі вибори вважають суто технічним процесом. Розумію, що громадянам мого віку важко змінити стереотипи, особливо серед населення сільської місцевості, але ж молодь має думати інакше. Вона повинна відчути підтримку з боку держави. Знаю багато молодих сімей, які хочуть працювати вдома на землі, і техніка у них є, а можливостей — немає: всі землі розхватали крупні орендарі. Тому працюватиму над тим, щоб прерогатива оренди земельних наділів надавалася саме місцевим жителям.

— Це кажете з позиції місцевого жителя? Розкажіть про себе.

— Родом я з села Новий Биків. Юридичну освіту здобув у Київському державному університеті імені Тараса Шевченка (зараз він уже національний). 25 років свого життя я віддав службі в органах внутрішніх справ. Зокрема, був начальником ДАІ у Бобровицькому районі. Люди, які мене знають, скажуть, що я ніколи не брав хабарів і ніколи їх не давав. Тому і змушений був піти на пенсію у 47 років (усміхається). З 2003 займаюся підприємницькою діяльністю, а також надаю юридичні послуги. Тому серед моїх планів — відкриття ЦНАПу в громаді, щоб людина по елементарну довідку не їздила по всьому району дорогами, якими іноді пройти важко. Над цим питанням теж працюватиму. Приміром, у нас дуже розбита дорога державного значення Київ – Суми. Частково через те, що водії фур об’їжджають габаритно-ваговий контроль. Тут ніякі ремонти не допоможуть.

До речі, я також займаюся громадською діяльністю: є головою ГО «Наша справедливість» і членом суду присяжних Бобровицького району.

Депутат Новобиківської сільської ради двох скликань.

Маю чудову родину.

— Бачу, ваше життя тісно пов’язане з Бобровицьким районом.

— Так. Тому і проблеми місцевого населення, які я достеменно знаю, мені не чужі. Хочу, щоб людям було комфортно жити у своїй громаді, щоб молодь повернулася додому і брала участь у покращенні умов життя свого населеного пункту. А влада при цьому має бути не перепоною, а інструментом.

Проблеми Новобасанської ОТГ кардинально нічим не відрізняються від проблем інших громад — стан доріг, нерозвинена інфраструктура, відсутність питної води у селах. Тільки одні щось роблять для їх розв’язання, інші ж вирішують, кому краще керувати. Але з таким підходом за декілька років керувати ніким буде. Тому я тільки «за» співпрацю з успішними громадами, щоб перейняти їхній досвід. Можливо, і спільні проєкти реалізувати. Хочу налагодити співпрацю з великим і середнім бізнесом, щоб і підприємці активно брали участь у життєдіяльності нашої громади. Адже разом ми сильніші! Я — за прозорість, чесність, відкритість і рух уперед!

— Дякую за розмову. Успіхів!

Спілкувалась Юлія Гресь

Імідж

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Вибори, Новобасанська,

Володимир Тертій: «Хочу повернути людям віру в те, що влада — це народ»

Кандидат на посаду голови Новобасанської сільської об’єднаної територіальної громади від партії «Слуга Народу» — Володимир Тертій. Свого часу він був ініціатором процесу децентралізації у Бобровицькому районі. Каже, що ця реформа дала надію на краще життя. Утім не так сталося, як…

Що зробили в Новобасанській ОТГ за гроші інфраструктурної субвенції?

Субвенція на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – це один з інструментів підтримки розвитку ОТГ за кошти державного бюджету. У 2019 році за кошти інрастурктурної субвенції Новобасанська об’єднана громада придбала трактор МТЗ-82.1. з комплектувальними деталями на загальну суму 720 тис….

У Новобасанській ОТГ запрацював новий дитячий садочок

“Зернятко”, так називається дитячий садочок у Новобасанській громаді, у вересні отримав нове приміщення. Тепер дітлахи будуть дорослішати, гратися та відпочивати у нових кімнатах із сучасним дизайном у яскравих кольорах. Про це повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми “U-LEAD з…

Як у Новобасанській, Холминській та Ніжинській ОТГ працюють над стратегією розвитку

Новобасанська та Холминська громади сформулювали проекти стратегічного бачення, а Ніжинська – вже збирає проектні ідеї. Таким був стратегічний тиждень для трьох громад Чернігівщини, які разом із Володимиром Бойком, радником з питань регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, працюють над розробкою стратегічного плану…

Як виконуються бюджети громад Чернігівщини за 9 місяців 2018 року

Експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні дослідили показники фінансової діяльності об’єднаних територіальних громад за 9 місяців 2018 року. В ході моніторингу всі 665 громад розподіли на чотири групи в залежності від чисельності населення.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: