Новини

Олена СТРІЛЕЦЬ: «Настав час нашої команди»

Досвід роботи в юридичній, податковій та фінансовій сферах і солідною науковою підготовкою — така характеристика Олени Стрілець, кандидата в депутати Чернігівської міської ради від партії «Слуга Народу». Раніше вона не була в політиці, але такого рівня компетентності у важливих питаннях бракує багатьом із обранців народу.

Яким чином Олена Стрілець може застосувати свої знання та вміння у депутатському корпусі, якою вона бачить Чернігівщину в майбутньому та що допоможе досягти мети — в нашому інтерв’ю.

— З яким досвідом ви йдете в політику?

— Нині працюю у сфері управління корпоративними правами та комерційною нерухомістю. Також, я консультант із податкових питань. Багато підприємців хочуть працювати прозоро. Їм потрібні поради, яким чином оптимізувати свою діяльність, як взаємодіяти з податківцями для того, щоб кожен отримав бажане: держава і громади — податки, а бізнес — зрозумілі для себе «правила гри».

Юридичну освіту здобула в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права (спеціалізація — господарське право), після чого продовжила навчання в аспірантурі, захистила дисертацію та здобула науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Була консультантом депутата Київської міської ради по роботі в постійній комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, та помічником адвоката. Також тривалий час займалася викладацькою діяльністю, на посаді доцента кафедри цивільного та господарського права і процесу, Національного університету «Чернігівська політехніка». Дійсний член асоціації правників України.

Рішення балотуватись у депутати — збіг обставин, данина тренду чи щось інше?

— Зараз такий період, коли більшість зрозуміла, що від дій навіть однієї людини залежить дуже багато. Чим більше небайдужих, активних людей буде йти в політику з бажанням робити добрі справи для громади, тим краще. Якщо є бажання і певний досвід, то однозначно варто спробувати.

При цьому жодна людина не здатна щось змінити самостійно. Головне — це команда, з якою ти йдеш робити ці зміни.

Чому ви в команді саме «Слуги Народу»?

— Тому що на Чернігівщині в нашій команді зібралися однодумці, які є професіоналами своєї справи. Багато хто працював у спільних проєктах раніше. Стало зрозуміло, що є можливість разом робити певні кроки задля покращення життя мешканців Чернігова та області. Ми вирішили, що настав час нашої команди, яка готова працювати на благо земляків.

З якими ініціативами будете насамперед виступати в міській раді?

— Хочу звернути увагу в першу чергу на проблему з бюджетами громад, а точніше — з їх наповненням. Пересічна людина зазвичай думає, що ці кошти беруться невідомо звідки та витрачаються незрозуміло куди. Потрібна чітка звітність і прозорість, щоб люди розуміли: бюджет — це гроші платників податків, і вони мають сприяти підвищенню якості життя саме цих людей.

Зараз гостро стоїть питання комунікації між громадами та органами влади різних рівнів. Часто люди не розуміють, хто за що відповідає. Відповідно це викликає певний рівень негативу в суспільстві. На мою думку, робота депутата — це в тому числі й пояснювати населенню, яка установа компетентна в тих чи інших нюансах, до кого звертатися. Адже не з кожним питанням потрібно йти до народного депутата чи, наприклад, в прокуратуру.

Словом, роз’яснювальна робота дуже важлива. До речі, далеко не всі знають, що депутатська діяльність обранців у місцевих радах не оплачується. Натомість існує переконання, що місцеві депутати захищають свій бізнес чи відстоюють якісь інші шкурні інтереси. Це не завжди так. Наша команда якраз і хоче довести, що ми йдемо не заради збагачення, а в інтересах громадян. Ми змусимо владу звітувати перед громадою за витраченні кошти платників податків.

Ініціатив насправді вдосталь. Варто згадати, що рік тому познімали муніципальні надбавки для лікарів та молодшого медичного персоналу. Це дуже актуально в умовах пандемії, бо медики переживають незахищеність і невпевненість. Ми будемо працювати над тим, щоб люди відчували віру в новий день.

Якою ви бачите Чернігівщину через п’ять років?

— Слід розуміти, що наша Чернігівщина нікому не цікава, крім нас самих. І тільки від нас залежить, у якому місті, області ми будемо жити.

У нас чудовий регіон, багатий на поклади корисних копалин. Область володіє великим туристичним потенціалом, а Чернігів може стати центром медичного туризму. Ми маємо кваліфікованих фахівців, здатних працювати з надсучасним обладнанням. Народним депутатам, які представляють Чернігівщину у фракції «Слуга Народу», вдалося залучити субвенцію якраз на закупівлю медобладнання. Зараз ведуться перемовини про придбання оснащення, аналогів якому немає в Україні. Дуже незначна частина населення може дозволити собі лікуватися за кордоном, і ми постараємося надати таку можливість саме в Чернігові.

Наші люди — працьовиті, вони хочуть створювати щось нове. За період виборчої кампанії мала за честь познайомитись із великою кількістю успішних підприємців, для котрих недостатньо досягти гарного життя лише для себе. Вони розуміють, що нові дороги потрібні всім водіям, сучасні школи — всім дітям, якісні та безпечні продукти харчування — кожному з нас. Тому вони розвивають виробництво, створюють робочі місця та поповнюють бюджети громад.

Ми маємо спільно працювати, щоб саме наша область була комфортною для нас і наших дітей, привабливою для інвесторів та цікавою для туристів.

Кажуть, що влада псує людину. Ви згодні з цим стереотипом?

— У своїй книзі «Володар перснів» відомий письменник Толкін змалював цікаву концепцію. Символ влади — це перстень. Якщо його носитиме слабка людина, влада перетворить її на монстра. Кожен, хто йде у владу, має чітко розуміти, куди він іде, навіщо це робить та від чого має відмовитись заради мети. Тобто влада — лише інструмент, яким треба вміти користуватися.

Яке ваше життєве кредо?

— Завжди залишатися людиною.

Спілкувався Олександр БОЙКО

Імідж

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Вибори, Чернігівська,

Чернігів досі без пасажирських перевезень: в чому проблема

В Чернігові досі не працює громадський транспорт. Багато чернігівців поки вимушені ходити пішки, їздити на велосипедах та ловити попутні машини. Дехто бачить користь для здоров’я від піших та велосипедних подорожей. А от найтяжче людям похилого віку – великі відстані до…

Мала приватизація: депутати Чернігівської міської ради від «Слуги Народу» пропонують віддати частину коштів громадам

У Верховній Раді України розглядають законопроекти щодо малої приватизації, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності. Із вимогою якнайшвидше ухвалити цей пакет документів, передбачивши перерахування частину коштів від продажу…

Як «Велика реставрація» збереже унікальні пам’ятки на Чернігівщині

Культурна спадщина Чернігівщини просто вражає – навіть жителі області щоразу відкривають для себе нові місця для подорожей: Батурин, Любеч, Новгород-Сіверський, Ніжин та, звісно, Чернігів. Зберегти унікальні архітектурні пам’ятки й зробити їх ще привабливішими для туристів – такою є мета президентської…

На що витрачає кошти влада Чернігова

Центр спільних дій продовжує аналізувати бюджети обласних центрів. Ми вже розповідали, як витрачають гроші на Заході, в Центрі, на Півдні та Сході України. Цього разу розглянемо місцеві фінанси облцентрів Півночі України, серед них –  Чернігівської міської громади. Інформацію взято з Державного веб-порталу Мінфіну та офіційних сайтів органів місцевого…

Бюджет участі у Чернігові: подано 92 проєкти

31 травня в Чернігові завершився прийом проєктів «Бюджету участі» цього року. У підсумку, на вебплатформі “Громадський проект” зареєстровано 92 проєкти на суму в майже 75,5 мільйонів гривень. Зокрема, подано 43 малих проєкти на суму 11 мільйонів та 49 великих на…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: