Новини

Нова амбулаторія у селі Тур’я Сновської ОТГ

Нове приміщення звели у рамках державної програми «Сільська медицина», на умовах 10% співфінансування з місцевого бюджету. Розпорядником коштів є Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, виконавцем роботів – ТОВ «РЕМБУД КОМ». Вартість об’єкту – 5,2 млн. гривень. Будівельні роботи проводились на умовах співвфінансування. Понад 530 тис. грн. виділено з  міського  бюджету.

На церемонію відкриття прибули голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко, начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш, міський голова Олександр Медведьов, заступники міського голови, в.о. голови райдержадміністрації Володимир Карпенко, представники медичної спільноти громади на чолі з головним лікарем КНП “Сновський центр первинної медичної допомоги” Оленою Шарпан, в.о. старости с. Тур’я Тамара Мартиненко, жителі села та  інші  гості.

З цією визначною подією для Тур’ї Сновської  громади присутніх на святі привітав голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко. Очільник області зазначив, що всього на Чернігівщині будується 22 такі амбулаторії. Сучасно обладнанні, комфортні і затишні, вони мають суттєво покращити умови і якість надання медичних послуг в сільській місцевості.

Міський голова Олександр Медведьов  подякував усім, хто долучився до реалізації такого великого проєкту: обласній  державній адміністрації,  депутатам міської ради, підрядникам  забудови і наголосив, що це перше за останні два десятиліття абсолютно нове будівництво. Хочеться вірити, що це лише початок і подібні проєкти будуть втілюватися в життя в інших селах нашої громади і в усіх галузях її життєдіяльності.

До речі, стара будівля амбулаторії відпрацювала всі можливі терміни. Її було збудовано ще у 1968 році. Технічний стан будівлі вже не відповідав сучасним вимогам надання первинної медичної допомоги. Саме тому було прийнято рішення про будівництво амбулаторії саме в селі  Тур’я.

До вітальних слів долучилась Олена Шарпан, яка  бажала усім не хворіти і звертатися в заклад лише в профілактичних цілях.

В.о. старости села Тур’я Тамара Мартиненко дякувала від імені Тур’янської громади усім, хто був причетний до будівництва амбулаторії.

Всі присутні мали можливість оглянути приміщення закладу, його матеріально-технічне оснащення.

Нова амбулаторія – це не тільк стіни. Чернігівська ОДА придбала медичне обладнання на суму понад 560 тисяч гривень. Закуплено електрокардіограф, пульсоксиметр, дефібрилятор, електродіагностичний спірометричний апарат та інше. Лікар забезпечений хірургічним інвентарем для надання першої допомоги.

Також за майже 500 тисяч гривень придбано сучасний повнопривідний санітарний автомобіль «Renault Duster».

Джерело: сайт Сновської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Сновська,

У Сновській ОТГ частина ліхтарів живитимуться від сонячних батарей

Продовжується встановлення на території Сновської громади ліхтарів вуличного освітлення, які працюють на сонячних батареях. Так, на прохання старости Сновського старостинського округу Марії Мороз міською радою було придбано 14 ліхтарів на сонячних батареях. Працівниками Сновської  ЖЕД було встановлено по 7 ліхтарів…

У Сновській ОТГ розпочав роботу центр масової вакцинації проти коронавірусу

Центр розташувався у приміщенні комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” за адресою м.Сновськ, вул.Гомельська, 26. Як повідомила генеральний директор КНП «Сновський ЦПМД» Олена Щарпан, на Сновщину було доставлено перші 60 доз американської вакцини Moderna. І вже у…

Про земельний податок у Сновській ОТГ

Жителі  Сновської територіальної громади уже отримали податкові повідомлення-рішення про необхідність сплати земельного податку за 2021 рік Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

На що витрачали гроші у Сновській ОТГ у травні. ЦИФРИ та ФАКТИ

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою було здійснено у травні  фінансування галузей бюджету на загальну суму 6,48 млн грн. Про це повідомила секретар міської ради Наталія Самойлова. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання автомобільних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: