Новини

Бобровицька громада працює над стратегією розвитку

Із 39-и об’єднаних територіальних громад Чернігівщини вже більшість мають розроблені/розробляють або вже затвердили стратегічний план розвитку. Чому кожна громада докладає зусиль та витрачає час на стратегування та планування свого майбутнього? Бо маючи “дорожню карту” розвитку з визначеними сильними та слабкими сторонами, потенційними “точками росту” та перспективними напрямками можна прийти до поставленої мети.

Бобровицька громада також розробляє свій стратегічний план. 9 квітня у міській раді провели робочу зустріч, на якій обговорили концепцію стратегії свого розвитку, насамперед – структуру цілей та завдань.

За словами Володимира Бойка, радника з питань регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України, найбільш емоційно обговорювалися завдання, пов`язані екологічним станом довкілля.

“Йшлося про необхідність спорудження нових очисних споруд – промовці підкреслювали критичну важливість реалізації цього проекту для міста та громади, адже колишні потужності молокозаводу використовувати не можна. Між тим кожного дня значний обсяг стоків попадає до ґрунту, загроза прориву дамби та їх потрапляння до річки Бистриця, потім – до Десни та Дніпра, відповідно – Києва. Вочевидь, це значення проекту очисних споруд в Бобровиці має щонайменше субрегіональний характер та він є пріоритетним”, – зазначив радник.

Також гостро дебатувалося питання – де взяти ресурси для очищення перетоку між бобровицькими ставками. Бо в іншому випадку їм загрожує поступове замулення, а громаді – антисанітарний стан.

З цікавинок Бобровицької громади – робоча група підтримала ідею зробити розділ на офіційному сайті громади та виводити на неї зображення з усіх камер спостереження – аби мешканці бачили, що відбувається. Такий елемент участі.

Інші значних дискусій не викликали, робоча група обмежилася редакційними правками, уточненнями формулювань. Втім було видалено одне завдання – стосовно розробки положення про штрафи за порушення правил благоустрою як таке, що має суто адміністративно-розпорядчий характер.

Концепція проекту стратегії громади розробляється в рамках проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної і Західної України», що реалізується Фондом Розвитку Місцевої Демократії (FRDL, Республіка Польща) за участі низки регіональних партнерів, на Чернігівщині – це Сіверський інститут регіональних досліджень. Моніторинг та консультативну допомогу здійснює Чернігівський ЦРМС.

Джерело: Центр розвитку місцевого самоврядування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Бобровицька,

Засідання виконкому у Бобровицькій ОТГ

Учора, 22 червня, відбулось засідання виконавчого комітету  міської ради, яке провів міський голова Тетяна Ковчежнюк. Під час засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення  життєдіяльності громади. У рамках засідання ухвалено рішення, що стосувались захисту прав дітей, благоустрою та комунальної сфери,…

Про бюджет Бобровицької громади на 2021 рік

Бюджет Бобровицької громади на 2021 рік становить 234,9 мільйонів гривень. Із цієї суми власні доходи – 155 мільйонів. Основні статті надходжень: податок та збір на доходи фізичних осіб — 96 370,0 тис. грн; освітня субвенція з державного бюджету — 77…

Сесія Бобровицької ОТГ

23 квітня, відбулася 7 сесія Бобровицької міської  ради 8 скликання під головуванням міського голови Тетяни Ковчежнюк. Участь у роботі сесії взяли депутати міської ради та начальники відділів міської ради. До порядку денного чергової сесії було внесено та прийнято 51 рішення….

На Чернігівщині відкрили дві поліцейські станції у Бобровицькій ОТГ

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський відкрив дві поліцейські станції – у Кобижчі та Пісках. Відтепер Бобровицька ОТГ під надійним захистом своїх офіцерів. У рамках проекту «Поліцейський офіцер громади» свої двері для громадян відчинили нові поліцейські станції…

Бобровицький ЦНАП та сучасні технології: діло майстра величає

Дедалі більше послуг переводять в онлайн: працюють мобільний застосунок та портал «Дія», установи розширюють перелік послуг в «особистому кабінеті користувача». Втім, держава водночас не збавляє обертів щодо впорядкування мережі ЦНАПІв, де зможуть отримати послуги зокрема і ті, хто з різних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: