Новини

Нову шкільну їдальню збудують за 12 мільйонів

У жовтні 2016-го загорілась Сновська гімназія. Пожежа почалася близько 17-ї години з їдальні. Вогонь повністю знищив над нею (на площі 150 кв. м) покрівлю (на фото). Стіни вогнеборці відвоювали.

Навчальний корпус хоч і постраждав, але вистояв: він споруджений майже 90 років тому. Тоді будували на совість. Там вигоріло 3 класи на другому поверсі і 2 — на першому. Минулого року міськрада спрямувала на ремонт гімназії 5 720 736 грн. — за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ. Класи, коридори відновили. Їдальня чекала своєї черги.

До пожежі її відвідували близько 200 учнів — майже 80 процентів їх загальної кількості. Після неї і до сьогодні на обіди гімназистів возять у Вище училище лісового господарства. Задіяні З шкільних автобуси. Більше не треба, бо тепер дітей харчується майже наполовину менше.

Батьки (крім міських, у гімназії навчаються школярі з п’яти сіл об’єднаної громади) з нетерпінням чекали, коли почне роботу «своя» їдальня. Були певні, що приміщення просто відремонтують. В той час як проект реконструкції передбачав сучасні технологічні рішення і багато такого, що старій їдальні й не снилося, — від окремих цехів: м’ясного, рибного, овочевого, гарячого та холодного і т. ін. до санвузла, душової і гардеробної.

Згідно з рішенням сесії міськради від 24 травня цього року, у Києві в Українському науково-дослідному і проектному інституті цивільного будів-ництва був замовлений детальний план території по об’єкту «Реконструкція їдальні Сновської гімназії». Після виготовлення проекту було оголошено про громадське обговорення цієї містобудівної документації. Воно мало відбуватися з 2 до 15 серпня. Але протягом цього часу до Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту міськради від мешканців не надійшло жодної пропозиції чи за-уваження. На громадських слуханнях з цього питання були присутні всього 19 осіб — представники міськради, райдержадміністрації, гімназії.

Пристрасті вибухнули після 31 серпня, коли був оголошений тендер (конкурс) на виконання робіт і громадськість дізналася, що їх очікувана вартість складає 12 182 192 грн. (кошти — з Державного фонду регіонального розвитку плюс співфінансування міськради).
«За такі гроші можна купити кілька квартир у Києві», «Більшу половину коштів «відмиють», «Розтягнуть по кишенях», «Навіщо така їдальня на дві з половиною сотні учнів, краще б розв’язали більш нагальні міські проблеми» — це найневинніші з висловлювань, яких не бракувало. У тому числі і в соціальних мережах. «Каміння летіло» і в бік міськради, і у бік дирекції гімназії. Але маховик реалізації проекту вже почав розкручуватись.

— Який стан справ на сьогодні? — цікавлюсь у голови міськради Олександра Медведьова.

Він розповідає: у тендері взяли участь дві організації. переможець — ТОВ  «Нормаль-Украіна» з Чернігова, яке зобов’язалося виконати роботи дешевше, ніж була очікувана сума (економія склала 5,11%). їх почали в кінці жовтня.

— На жаль, із запізненням, — не приховує Олександр Медведьов.

Згідно з проектом, реконструкцію мали завершити до кінця нинішнього року.

Насправді будуватимуть наново. Уже демонтували стару споруду їдальні, викопали траншею під фундамент нової. Як швидко просуватиметься робота, залежить від погоди.


Джерело: Ганна ЮХИМЕНКО, м. Сновськ. Фото автора. Газета ГАРТ від 22.11.2018 року

Останні новини за категоріям(и): Сновська,

У Сновській ОТГ частина ліхтарів живитимуться від сонячних батарей

Продовжується встановлення на території Сновської громади ліхтарів вуличного освітлення, які працюють на сонячних батареях. Так, на прохання старости Сновського старостинського округу Марії Мороз міською радою було придбано 14 ліхтарів на сонячних батареях. Працівниками Сновської  ЖЕД було встановлено по 7 ліхтарів…

У Сновській ОТГ розпочав роботу центр масової вакцинації проти коронавірусу

Центр розташувався у приміщенні комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” за адресою м.Сновськ, вул.Гомельська, 26. Як повідомила генеральний директор КНП «Сновський ЦПМД» Олена Щарпан, на Сновщину було доставлено перші 60 доз американської вакцини Moderna. І вже у…

Про земельний податок у Сновській ОТГ

Жителі  Сновської територіальної громади уже отримали податкові повідомлення-рішення про необхідність сплати земельного податку за 2021 рік Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки…

Ремонт доріг у громадах Чернігівщини

Масштабно стартував ремонт доріг та мостів у громадах Чернігівщини за програмою Президента України «Велике будівництво» Пріоритетність при відборі об’єктів ремонту доріг надається маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та дорогам, якими проходять туристичні маршрути. * * * Понад 5…

На що витрачали гроші у Сновській ОТГ у травні. ЦИФРИ та ФАКТИ

За рахунок власних коштів бюджету Сновською міською радою було здійснено у травні  фінансування галузей бюджету на загальну суму 6,48 млн грн. Про це повідомила секретар міської ради Наталія Самойлова. Це соціальна сфера, медицина, освіта, культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання автомобільних…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: